Tisza Volán?Crvena Zvezda 2-3

   

Rég nem látott iramú mérkőzést láthatott vasárnap este a szegedi közönség. Hazai oldalon jégre lépett Szőke, Bontovics, Borbás, Strenk és Pápa, míg a vendégeknél Hricina és Szabados Róbert érdemel külön említést.

A találkozó 15 perces csúszással kezdődött, a vendégek későn érkeztek. A 4. percben eljött a mérkőzés első emberelőnye, Schellin ült ki a büntetőpadra. A vendégek rosszul játszották meg, tilos felszabadítást is ütöttek. A harmad közepén Varga Dávid büntetése révén újabb szerb emberelőny következett, a Crvena Zvezda felállt, de Szőke remekül védett. A 14. percben az egyik szegedi játékost beültette a hintába a szerb, de a szólót Szőke megfogta. Két perccel később eljött az első szegedi előny egy bottal akasztás után, a késleltetett kiállítás során jól játszott a Tisza Volán. 5 a 4 ellen viszont nem, remekül ölte a hátrányt a belgrádi csapat, az előny végén Borbás keresztpasszát Schellin a kapusba lőtte. A kiegészülés után is nyomott a Szeged, másfél perccel a harmad vége előtt újra emberelőnybe került.

A második játékrészre áthúzódott 36 másodpercnyi Volán-emberelőny. A szegediek játszottak aktívabban a harmad első perceiben, ami eredményre vezetett. A 26. percben Strenk Hunor közeli lövése túljutott a szerb kapuson, de Bosnyák bepöckölte a gólvonalon álló korongot (1-0). A Tisza Volán hajtott a második gólért, a Crvena Zvezda kontrákra épített. A játékrész közepén átvették az irányítást a szerbek, aztán viszont újra a Szeged dominált, a 34. percben Strenk hagyott ki egy ziccert. Ez megbosszulta magát, egy percre rá egyenlítettek a szerbek, egy kontratámadás során először még védett Szőke, a Dominik Plavsic duplázásánál viszont tehetetlen volt (1-1). A hazaiak próbálkoztak visszaszerezni a vezetést, a harmad végén pedig emberelőnyben játszhatott. A 39. percben büntetőhöz kerültünk, miután az egyik szerb a kapu előtt megfogta a korongot. A rávezetést Strenk végezte el, de belelőtte a kapusba, Hricinába.

A harmadik harmad 13. másodpercében testre ütésért kiküldték a csapatkapitányt, Borbás Gergelyt. A szerbek felálltak, de nem találtak be. A 43. percben Schellin kapott remek passzt Egyedtől, de a svéd csatár nem találta el jól a korongot. A 46. percben Víg Balázst kiállították térdhasználatért, a Szeged remekül ölte a hátrányt. A játékrész közepén dominált a Volán, az 53. percben Strenk combbal a kapu tetejére ívelte a korongot. A bulit elhozta a Szeged, Varga betört a kapu elé, Hricina védett, az üresen maradt korongra Ambrus csapott le (2-1). Az 57. percben Szőke védett hatalmasat, majd a másik oldalon Nagy Márk lőhetett fonákkal. Egy perccel később Janases csapott oda Schellinnenk, amiért kiült a büntetőpadra. A rendes játékidőt így gyakorlatilag emberelőnyben játszhatta végig a Tisza Volán. Másfél perccel a rendes vége előtt viszont Varga Dávid túlcselezett egy akciót, a szerbek megszerezték a korongot, Mikus indította Vosyrát, aki zavartalanul vezethette kapura a korongot és egyenlített (2-2).

A hosszabbításban óvatos játék folyt. A legnagyobb lehetőség Ambrus nevéhez fűződött. A ráadás 3. percében Varga fogta ellenfelét, a Crvena Zvezda emberelőnyben játszhatott, Szőke állta a rohamokat. A hátrány végén Borbás megindult, Schellinnek passzolt, de Hricina védett. A büntetők első körében mindegyik játékos kihagyta a rávezetés, hazai részről Schellin, Borbás és Fülöp volt eredménytelen. A 4. párban Egyed bevágta a vas alá, míg Janasek átverte Szőkét. Az ötödik körben is ők csaptak össze, de a magyar csatár kihagyta, a szerbek játékosának lövése viszont túlcsorgott Szőkén. A Tisza Volán büntetőkkel 3-2-re kikapott egy olyan mérkőzésen, ahol nagyon közel járt a 3 pont megszerzéséhez.

Tisza Volán: Szőke Attila (Balázs Csongor) ? Bontovics Márton, Szabó Dávid, Linus Schellin, Egyed Máté, Borbás Gergely ? Varga Dávid, Fülöp László, Bosnyák Márkó, Strenk Hunor, Ambrus András ? Vígh Balázs, Molnár Zsolt, Nagy Márk, Pápa Márton, Major Tamás.

Crvena Zvezda: Peter Hricina (Jovan Janisevic) ? Petr Janasek, Szabados Róbert, Milos Dabetic, Ljubomir Djordjevic, Marián Mikus, Nikola StojanovicJovica RusAleksa JovanovicStefan GacicLuka VujinovicStefan PozarMarko ProticViktor Danon, Daniel Vosyka, Dominik PlavsicOgnjen IsakovicUros Stojanovic

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum