Egyedülálló összefogás Jászberényben

 

Az ország számos városában, sőt akár más sportágak számára is példamutató lehet, ahogyan a jászberényi jeges sportágak, az országos szakszövetségek hathatós szakmai támogatásával, valamint a helyi önkormányzat és az oktatási ágazat összefogtak az utánpótlás fejlesztéséért.

Az együttműködés alapja az Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) utánpótlás programja, a ?Gyere korizni!? program, amelybe minden várakozást felülmúló létszámban jelentkeztek a gyerekek. Részben ezen felbuzdulva a három jeges sportág, a jégkorong, a gyorskorcsolya és a műkorcsolya országos és helyi vezetői, a helyi önkormányzat illetékesei, és az oktatási intézmények vezetői úgy döntöttek, hogy összehangolják erőfeszítéseiket és a rivalizálás helyett közös utánpótlás programot dolgoznak ki a három jeges sportág támogatására. A gyerekek így közös módszertan alapján együtt sajátíthatják el az alapokat, majd pár év után egyénileg döntenek, hogy a gyorskoriban, a műkoriban vagy a hokiban folytatják-e. Mint ismeretes Jászberényben sikeres volt a legújabb hazai szabványméretű pálya próbaüzeme, ami alaposan megmozgatta a helyiek fantáziáját.

Jaszbereny ofog

A koncepció egyik legfontosabb része a sportolás és a tanulás összehangolása, ezért a Szent István Egyetem Gyakorló Sport Általános Iskola és Gimnázium korcsolyatagozatos osztályt indít, amelybe együtt járnak majd a gyerekek és ahol lehetőséget biztosítanak arra, hogy az edzések és edzőtáborok ne menjenek a tanulás rovására a későbbiekben sem. Ez az első alkalom, hogy a három jeges sportág ilyen szorosan együttműködik, ami igaz szakmai és országos szövetségi szinten egyaránt. Előbbiben Darryl Easson, a Magyar Jégkorong Szövetség edzőmentora teszi bele saját tudását a közösbe, míg a szövetség részéről Kovács Zoltán főtitkár állt ki teljes mellszélességgel az együttműködés mellett.

Minderről bővebben itt olvashatnak.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum