A szurkolók most visszakapják szeretett csapatukat

   

A Fehérvár és a Villach is vereséggel kezdte a középszakaszt, ezzel a karintiaiak egyből a negyedik helyen találták magukat. A Volán egy győzelemmel könnyen helyet cserélhet a VSV-vel.

A következő 9 forduló egyetlen komoly kérdése, hogy a felsőház 6 csapatából melyik lesz az első 4, a 4. hely ugyanis még nagyon jó pozíció, pályaelőnyt jelent az egyenes kieséses szakaszban, a negyeddöntőben. Ennél tovább egyelőre ne tekintsünk. A Fehérvár lemaradása 2 pont a Villach mögött, ami egyetlen meccsen ledolgozható. Nyilvánvalóan ez is a legnagyobb tétje az aktuális mérkőzésnek. Ahogy Rob Pallin korábban elmondta, a Fehérvár a legjobb négy közé vágyik, ehhez pedig minden segítséget meg kell ragadjon, így a pályaelőnyt is meg kellene szerezze a középszakaszban, ezért nem lazsálással vagy felkészüléssel telik ez a 10 meccses etap. A salzburgi rajt ugyan nem sikerült fényesen, de ott számtalan magyarázat volt a gyengébb eredményre, engedjük el azt az élményt. Reményt ad a Volánnak, hogy több mint egy éve bevehetetlen vár az ifj. Ocskay Gábor-jégcsarnok a VSV számára.

AVSVSV 2

Három vereséggel érkezik a Villach Fehérvárra, a Volán salzburgi kudarca pedig öt győzelmet követett. Ebben az idényben eddig minden meccset a hazai csapat nyert ebben a párharcban, érdemes lenne folytatni a hagyományt. 4-4 pontot szereztek a felek, tehát egyetlen alkalommal sem csúszott túlórába a meccsük, a Villach az eddigi 4 összecsapáson 4 góllal többet lőtt. A Fehérvárnak a játékoskeretben a fejét felütő influenzával kell megbirkóznia, a Villachban Cole Jarrett nem utazhat a csapattal.

“A Salzburg ellen nem voltunk elég jól felkészültek – mondta Rob Pallin, a Fehérvár vezetőedzője. – Egyszer sem tudtunk teljes létszámmal edzeni, és a fiúk fáradtak is voltak. De a szurkolók most visszakapják szeretett csapatukat. Újra azt a gyors átmenetet akarjuk játszani, ami az alapszakasz végén oly eredményessé tett bennünket. A villachiakból különösen Jason Krogra és Darren Haydarra kell odafigyelnünk, és nagyon észnél kell lennünk emberhátrányban, hiszen a Villach előnyben a legjobb az egész ligában. Mindenképpen ki kell használnunk a hazai pálya előnyét.”

“A Fehérvár nagyon erős csapat, keményen dolgoznak a játékosok, és hátul nagyon kompaktak. Többet, jobban és keményebben kell dolgoznunk náluk, ha azt akarjuk, hogy a mi akaratunk érvényesüljön. Uralnunk kell a játékot, rá kell kényszerítenünk akaratunkat a fehérváriakra a győzelemhez” – mondta Philipp Siutz villachi védő.

Fehérvár–Villach 2-1

   

A mérkőzés nagy részében az ellenfelénél sokkal jobban játszó magyar EBEL-csapat gyenge helyzetkihasználása miatt nem nyert fölényesen, de kemény munkával, végül büntetőkkel megszerezte a két pontot. A fiatalok kiválóak voltak, a rendes játékidős gólunkat is ők lőtték.

A válogatottban jó teljesítményt nyújtó Sárpátki Benk és Erdély mellett a harmadik sorban kapott helyet, és ennek még jelentősége lett a meccsen. Hosszú idő után játéklehetőséget kapott Nemes, Magosi és Németh társaként. Rajna, Tokaji, Sikorciné és Vincze nem volt harcképes ezen a meccsen.

Rob Pallin ígéretének megfelelően atom kezdést produkált a csapat, így a közönség néhány perc alatt visszakapta az ő kedvenc gárdáját. Sárpátki harcolt hosszan és eredményesen a korongért a palánk mellett, Benk pedig Erdélyhez tolta, a fiatal center nagy erővel meglőtte, a korong Lamoureux lába között a kapuban kötött ki. 18 éves csatárunk 4. gólja volt ez a szezonban (1-0). Támadásban maradt a Volán az egész harmadban, a Villachnak momentuma nem volt, míg a magyar csapat számtalan helyzetet és több ziccert is kialakított. Az első vendéglehetőségre a 8. percig kellett várni, később kiderült, hogy az első harmadban 15:2 volt a kapura lövések aránya, ez szinte példátlan fölényt mutat, és ránézésre is benne maradt 2 magyar gól ebben a ciklusban. Öröm volt nézni a 2. sor játékát, Bartalis, Marino és Kovács nagyon fürgén tették-vették, a villachi védelem sokszor szemmel sem tudta követni, mi történik a kapujuk előtt.

AVSVSV 4

Az első harmad káprázata folytatódni látszott a második húsz perc elején is. Sajnos jött néhány fegyelmezetlenség, és gyors egymás utánban két kiállítást ítéltek ellenünk a játékvezetők. Azt nem érték el ezzel, hogy a vendégek egyenlítsenek, de kétségtelen, hogy visszajött a meccsbe játékban is a Villach. Engstrandnak sokat köszönhettünk ekkor, tartotta a csapatot. Sokszor hátrányban is támadott a Fehérvár, Boivin kapuvasa, Kovács Csaba szólója és Sarauer lövése jelezte, bármikor képesek vagyunk gólt lőni. De a 10 perc kiállítást, ebben az 1:52 kettős hátrányt – túl sok játékos, majd korongkilövés miatt ítéltek ellenünk – nem bírhatta ki a Fehérvár a liga egyik legjobb emberelőnyös játékát tudó VSV-vel szemben. A 37. percben Haydar szépen lőtte el a korongot a jobb felsőbe, Altmann takarása mellett (1-1). Még az 5:1-es kiállítási arány mellett is iksz szagú volt ez a harmad, nem tűnt igazságosnak, hogy a Villach ugyanúgy állt negyven perc után, mint a Fehérvár. De az eredményjelző természetesen sosem hazudik.

A Volán lerázta magáról a második harmad eseményeit, a záró 20 percre úgy jött ki, mint az elsőre. És erre ismét nem volt válasza a Villachnak. Sokszor csak egy jó passz, netán egy pontos lövés hiányzott ahhoz, hogy eldőljön a meccs, de a befejezésre nem maradt energia vagy koncentráció. Még egy közel másfél perces kettős előnyből sem találtunk a kapuba. Az 52. perc táján fogyni kezdett a fölényünk, úgy tűnt, az energia csökkent, így a vége meleg lett, a hajrá egyértelműen a Villaché volt. De megúsztuk a nehéz helyzeteket, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban a szokásos rohanás zajlott, kevert sorokkal. Egyre több védőharmadbeli hiba és hatalmas küzdelem jellemezte a játékunkat, ennek köszönhetően nem esett gól ebben az 5 percben. A büntetőlövések egy extra pontot tartogattak a már meglévő 1-1 mellé, és mivel Kovács, Bartalis, Haydar, Pewal és Santorelli is hibázott, Sarauer fantasztikus büntetője a győzelmet jelentette. A honosított csatár kicsalogatta a kapuból Lamoureux-t, aki a bárddal akarta elkotorni a korongot, de Sarauer elhúzta mellette és az üres kapuba csorgatta a pakkot.

Megérdemelt győzelem volt, talán megérdemelt lett volna 60 perc alatt is, de az igaz, hogy egy lőtt góllal nem sokszor lehet jégkorongmeccset nyerni. A Volán megszerezte az első győzelmet a középszakaszban. A fiatalok sokat és jól játszottak, ez külön öröm. Rob Pallin csapata egy pontra megközelítette a dobogót. Ne felejtsük el Engstrand kapust sem, aki nagy tartást adott hátul, a végén pedig három büntetőt hárított.

A bulielhozatalok és a fiatalok jó teljesítménye

   

Edzői és játékosnyilakozatok, élőkép, Kovács Csaba az alapszakasz legjobb fehérvárija és Varga Arnold az EBEL januári legjobb fiatalja.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): Két nagyon jó csapat játszott egymással egy roppant izgalmas mérkőzést. Biztató a jövőre nézve, hogy a bulikat jó százalékban hoztuk el és a fiataljaink is éltek a kapott lehetőséggel, Sárpátki különösen jól játszott. Az első harmadban többgólos előnyt is szerezhettünk volna, de a helyzetkihasználásunk nem volt megfelelő. Küzdelmes összecsapás volt, a srácok végig bíztak magukban és egymásban. Fontos két pontot szereztünk.

Hannu Jarvenpaa (vezetőedző, Villach): Az első harmaddal egyáltalán nem voltam kibékülve, de utána már jobban teljesítettünk, sikerült is kiegyenlítenünk. Nagyon jó kis mérkőzés volt, a csapatom javuló formát mutat, az elmúlt pár meccsünket tekintve most játszottunk a legjobban. A büntetőlövéseknél rossz megoldásokat választottunk, ilyen kásás jégfelületen mindig kockázatos lövés helyett csellel próbálkozni. Végeredményben egy ponttal térhetünk haza, amivel elégedett vagyok.

Forrás: albavolanhockey.hu

EBEL, 3231 néző. Játékvezetők: Dremelj, Loicht, Rakovic.
Engstrand: 95,5% (Rajna)
K
Lamoureux: 93,9% (Herzog)
Orbán, Boivin, Benk, Erdély, Sárpátki
1
Altmann, Unterluggauer, Lammers, Krog, Haydar
Ejdepalm, Varga, Kovács, Bartalis, Marino
2
Brunner, Pretnar, Platzer, McBride, Santorelli
Wehrs, Szirányi, Kóger, Sarauer, Banham
3
Bacher, Waugh, Nageler, Hunter, Petrik
Reiter, Hetényi P., Németh, Nemes, Magosi
4
Siutz, Gelfanov, Pewal, Alagic, Göhringer
Rob Pallin, Sille Tamás
E
Hannu Jarvenpaa, Markus Peintner
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:28 AVS Erdély Sárpátki
1-1 36:03 VSV PP2 Haydar Unterluggauer Krog
2-1 65:00 AVS GWS Sarauer
33 Kapura lövések száma 22
10 Kiállításpercek 8

A Fehérvár–Villach góljai

   

A Fehérvár–Villach képei

   

A teljes galériáért kattintsanak ide.

Cimkék: , ,

Összes (70)

Utolsó hozzászólások

 1.   #65
  chabito,   

  @YNWA: Köszi még 1x, tényleg nagy a választék!

 2. csiszi
    #66
  csiszi,   

  Megvan, mi volt a probléma: az volt kiírva az élőképre, hogy egy csapat, egy szív, egy gól, ők meg komolyan vették :)

 3. tatarlakikorongok
    #67
  tatarlakikorongok,   

  Most néztem meg a LAOLA visszajátszását - annyira egyértelműen középről vágódott ki a korong, hogy a gól vitán felül áll.....a korong olyan gyorsan mozgott, hogy a játékosok sem észlelték - gól van! - ezt csak a kapus vette észre......na ja, akkor most jön a kérdés: a bírók minek vannak ott, dísznek?

 4. trollfeeder
    #68
  trollfeeder,   

  @aladar: A Ljubljana elleni rájátszásos küzdelemben pl. játszott Palkovics. A meg nem adott gól egy szezonra rá történt, már Neliba volt az edző, karácsony előtt. Podlesnik vezette.

 5.   #69
  aladar,   

  @trollfeeder: ja ja ja. csak azelőtt voltam összekeveredve, mielőtt mauniki kirakta a linket. innen már megvan. köszi

 6. trollfeeder
    #70
  trollfeeder,   

  @szurkolo23: Második harmadban védekeztünk. A liga legjobb emberelőnyös csapata, aki elmúlt öt meccsén a legjobb formáját mutatta, nem tudott 5v4-ben gólt ütni. Csapágyasra járatták a Krog - Haydar ill. McBride-os sorukat, végül szépen behelyezték kettős előnyben. Sokat elárul, hogy a második harmad végén Bartalisék a sokadik villachi előnyben a vendégek harmadában passzolgattak.
  A játékvezetők sokat nem tehettek a túl sok játékos a jégen és játék késleltetése terén, de Banham és Bartalis kárára elkövetett kampókat be lehetett volna ugyanúgy fújni, de akkor megtört volna mesterségesen fenntartott villachi lendület. Így azért jó kis meccs volt, semmiképp sem átlagos. Boivin gólját pedig egyszerűen nem adták meg, még csak meg se nézték, bár kicsit erélyesebben reklamálhattunk volna. Az emberelőnyeinket elbohóckodtuk, nem akartunk mindenáron nyerni. De Lámúrő jó formája ellenére bezsebeltük a két pontot. Ráadásul milyen három góllal! =)

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 19., szerda
ROM 17:30 BRAPRO 13-1VÉGE
ROM 17:30 GALSCC 4-3VÉGE
MK 18:00 DABAVS 3-1VÉGE
MK 18:00 UTEMAC 2-3 HVÉGE
U20 18:40 AVSZEG 15-0VÉGE
U20 18:40 KMHDHK 1-4VÉGE
EBYSL 19:00 VICMAC 2-5VÉGE
MK 19:00 FTCMIS 4-3 HVÉGE
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KK 15:30 MISJES 4-1VÉGE
MOL 18:00 DHKFTC 5-1VÉGE
MOL 18:30 BRASCC 4-2VÉGE
MOL 18:30 TITBEO 4-3 HVÉGE
KK 19:00 GALTYC 0-12VÉGE
október 22., szombat
NHL 01:00 CBJCHI 
  • SPÍLER TV
EBYSL 13:10 OHCHKB 
EBJL 14:30 RBSAVS 
KK 14:30 MISGAL 
EBJL 16:00 KACVAS 
EBJL 16:00 MARMAC 
EBJL 16:10 VSVETO 
EBYSL 16:10 VASZNO 
EBJL 16:25 OHCUTE 
EBEL 17:30 AVSHCB 
EBJL 18:00 VICDMJ 
EBYSL 18:00 RBSAVS 
KK 18:00 TYCJES 
EBYSL 18:15 TRKMAC 
MOL 18:30 DABMAC 
október 23., vasárnap
NHL 01:00 BOSMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 CGYSTL 
  • SPÍLER TV
EBJL 10:45 ZESAVS 
EBYSL 11:30 HCIAVS 
EBJL 12:40 OHCDMJ 
EBJL 13:30 RBSVAS 
EBYSL 13:45 OLLMAC 
EBJL 14:00 KACETO 
EBJL 14:00 MARHKB 
KK 14:30 JESGAL 
MOL 17:00 SCCBRA 
EBYSL 17:30 SLLHKB 
EBJL 18:00 VICUTE 
KK 18:00 TYCMIS 
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk