Most már a Brassónál van a lélektani előny

   

De a Debrecennek ugyanúgy egy győzelemre van szüksége a négy közé kerüléshez, mint ahogy eddig is. Szombaton új meccs kezdődik,egy lövése van mindkét csapatnak a négy közé kerüléshez.

Pénteken kiderült, miben kell javulnia a Debrecennek ahhoz, hogy legyen esélye, a Brassónak bőven elég, ha ugyanazt megvalósítja, ami egy nappal korábban sikerült neki.

Nem remegett meg a brassóiak keze a debreceni vezetéstől, nagyon egyértelmű meccsen vágtak vissza a cívisváros csapatának Mihály Árpádék pénteken. A játék főként az elején még akadozott, azonban van egy eleme a játéknak, amiben egyelőre felülmúlhatatlant alkot Jerry Andersson együttese, ez pedig az előnyök kihasználása. Általában nem járatják túl sokat a korongot, két-három extraklasszis játékosuk egy-két passzos összjátéka révén teremtenek gólhelyzetet, amit aztán be is vernek. Az első meccsen három fórból szereztek egy gólt, pénteken az első négy előnyből három gólt szereztek, később még egy késleltetett kiállításból is eredményesek voltak. Különösen Saluga van elemében, Debrecenben is ő szúrta kapura a pakkot, amibe a kapu előtt még Filip ért bele, pénteken a második és harmadik előnyt ő verte be, és az elsőnél is asszisztos volt. Eddig az ő semlegesítése megoldhatatlan feladatot jelent a debreceni védelemnek, két meccsen két gól és három gólpassz a mérlege.

2015-01-18-corona-brasov-vs-debreceni-hk-3-4-028-of-057

Fotó: Tamási Zoltán

A brassói előnykihasználás annál is inkább gondot jelent a debreceniek számára, mivel pénteken sokkal fegyelmezetlenebbül játszottak, mint kedden. Az első meccsen mindössze három kiállítást szedtek össze, míg a másodikon ez a szám felment nyolcra. Egyértelműen az most a legfontosabb feladat Ladányiék számára, hogy visszataláljanak a keddi fegyelmezett játékhoz és igyekezzenek minimalizálni a kiállítások számát. A másik jelentős probléma, amin a siker érdekében változtatni kell, az a magas brassói lövésszám. Salugáék Debrecenben 38 alkalommal, pénteken 31-szer találták el Borogyin és Tőke kapuját úgy, hogy az utolsó játékrészben már teljesen visszaálltak, mindössze hét lövésük volt. A 35-ös átlag mindenképpen túlzottan magas, nem lehet ennyiszer az egyébként kiválóan teljesítő kapusokra támaszkodni. Ezzel párhuzamosan Polcot és a brassói védelmet nagyobb nyomás alá kell helyezni, a brassói első meccs 12-es kapura lövése akkor is elenyésző, ha egyébként kellő óvatossággal kezeljük a statisztikákat.

Túlzott aggodalomra mindazonáltal nincs ok, a DHK úgy érkezett Brassóba, hogy egy győzelemre van szükség, ebből az első nem sikerült, a vereség mértéke azonban nem érdekes, szombaton új nap és új meccs kezdődik. Kár lenne persze tagadni, hogy a lélektani előny most már a hazaiaknál van, de éppen a pénteki meccsen derült ki, hogy ez nem sokat számít. A DHK két kapuvasat lőtt pénteken, ha ezek a lövések befelé pattannak szombaton és a védekezést sikerül rendbe tenni, akkor nagyon megnehezíthetik Piszarenkóék dolgát.

Brassó–Debrecen 5-3

   

A Brassó jutott az elődöntőbe a mindent eldöntő, remek összecsapást hozó harmadik mérkőzésen. A Debrecen sokat tanult a pénteki mérkőzés tapasztalataiból, de a rengeteg kiállítás megpecsételte a sorsukat.

A mérkőzés nyílt játékkal indult, a debreceniek kezdtek jobban. Berta szinte azonnal megszerezhette volna a vezetést a DHK-nak, de Polc védett. A 6. percben viszont teljesen megérdemelten betalált a vendégcsapat, Vaszjunyin lövését még hárította a brassói kapus, a kipattanót viszont Dancsfalvi belőtte (0-1). A bekapott gól után összeszedte magát a Brassó, ez eredményre vezetett, a 8. percben Petres góljával egyenlített (1-1). Nem sokkal később Jemeljanov kiült a büntetőpadra, a brassóiak kihasználták az emberelőnyt, addig járatták a korongot, amíg Saluga üresen nem maradt a kapu előtt (2-1). A harmad közepén a debreceniek hajtottak az egyenlítésért, míg a hazaiak okosan tartották a pakkot.

A második játékrészre átlógott 24 másodpercnyi brassói emberelőny, de nem éltek a lehetőséggel. 45 másodperccel Könczei visszatérése után Obsut ült ki, így DHK-előny következett. A vendégek becsülettel hajtottak, Polc remekül védett, egészen Jemeljanov kék vonalról megeresztett löketéig, aminél tehetetlen volt (2-2). A debreceniek lendületben maradtak, támadtak, ezt megtörte Ladányi Balázs fogásért kapott büntetése. Az emberhátrányt kibekkelték a vendégek, majd nyílt játék zajlott. A 29. percben Jemeljanov bottal akasztása után büntetőt hibázott a Brassó, másfél perc múlva viszont Molnár Zsolt révén újra megszerezte a vezetést (3-2). A hazaiak most nem ültek rá egygólos előnyükre, hajtottak a 4. találatukért. Olyannyira nem sikerült, hogy a 36. percben Kuriljuk passzából Kaszkov bevágta a vas alá a korongot (3-3). Nem sokkal később Vaszjunyin vezetéshez juttathatta volna a DHK-t, de Polc bravúrral védett. A harmad végén Kaszkov büntetése nyomán emberelőnybe került a Brassó, jól járatták a korongot, egészen addig, amíg a kapu előtt üresen álló Filip be nem lőtte (4-3). A 40. percben megszületett az ötödik hazai gól, Virág Csanád lőtte közelebb az elődöntőhöz a Brassót (5-3).

Kétgólos előnye birtokában a hazai csapat nem erőltette a támadásokat a harmadik játékrészben, a DHK szinte teljesen átvette az irányítást. Talán a fáradtság okozta rengeteg apró hiba miatt azonban az egyéni erőfeszítések nem tudtak kollektív nyomássá összegződni, a kulcspillanatokban vagy történt egy korongkezelési hiba, vagy egy nem teljesen pontos passz, ami miatt igazán veszélyes helyzet kevés adódott. Emellett a Brassó is nagyon összeszedetten védekezett, Polc kapus pedig egyszerűen lehúzta a rolót. A harmad első felében Szagyikov állt legközelebb a gólszerzéshez, miután az egyik brassói védő kissé korán vetődött el a lövőcselre, az orosz hátvédnek volt helye és ideje egészen közel húzódni a kapuhoz, de lövése nem volt elég pontos, elhalt Polcban. A 48. percben a Debrecen megkapta második előnyét a meccsen, de nem tudott élni vele, a hátrány nem csökkent, az idő viszont fogyott, miközben egyre kevésbé lehetett érezni az erőt a vendégekben. Öt perccel a vége előtt még jött egy utolsó esély másfél perc kettős emberelőny formájában, Muhin mester ki is kérte az idejét, azonban a Brassó hősiesen védekezve, Polccal megtámogatva kihúzta a kritikus periódust. Ezt követően már nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, bár Borogyin az utolsó percben elhagyta kapuját. 5-3-ra nyert a Brassó, amely az UTE érsekújvári vendégjátékának függvényében a Miskolccal vagy a DAB-bal játszik majd a döntőbe jutásért.

Mindenki láthatta, milyen kiegyenlített a liga

   

A Brassó bejutott a legjobb négy közé a MOL Ligában. Edzői nyilatkozatok.

Jerry Andersson, Brassó: “Először is nagyon boldog vagyok, hogy megtettük az első lépést a MOL Liga rájátszásában, és a legutóbbi két mérkőzést összesítésben 10-3-ra megnyertük. Most mindenki láthatta, hogy milyen kiegyenlített a MOL Liga, mennyire közel vannak egymáshoz a csapatok. Büszke vagyok, hogy a csapatom képes volt ezen a két mérkőzésen erre a teljesítményre, és ki tudtuk használni azt a pici előnyt, amit az jelentett, hogy kétszer játszhattunk hazai pályán. Ez a harmadik mérkőzés egészen más volt, mint a második. Azon könnyebb volt ellenőrizni a játékot, amikor 2 vagy 3 góllal vezettünk. Most nem ez volt a helyzet. Nagyon nehéz a terveink szerint játszani olyan jó csapat ellen, mint a Debrecen, mert rengeteg nagyon jó és kreatív játékosa van. A mi fiaink is keményen dolgoztak, és két jó meccset játszottak, akár a támadó-, akár a védekező játékról beszélünk. Összességében mi nyertünk két meccset a háromból, és boldogok vagyunk, hogy továbbjutottunk. Most először is ki kell pihenni magunkat, és aztán indulunk Magyarországra, ahol nagyon erős ellenfél vár majd ránk.”

Jevgenyij Muhin, Debrecen: “Mindenekelőtt gratulálni szeretnék a Brassónak. Erősek voltak, megérdemelten jutottak tovább. Azt mondhatom, hogy jobban játszottunk, mint pénteken, különösen ami a fegyelmezettséget illeti. Ennek ellenére a hazai csapat a legjobb formáját hozta. Azt gondolom, összességében nem lehetünk elégedetlenek az első MOL Liga-idényünkkel.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1600 néző. Játékvezetők: Rudolf, Branislav, Siko, Mathe.
Polc: 86,4% (Fülöp)
K
Borogyin: 75,0% (Tőke)
Filip, Obsut, Fodor, Saluga, Klouda
1
Jemeljanov, Csíki, Ladányi, Hári, Könczei
Piszarenko, Hietamaki, Molnár, Mihály, Virág
2
Szagyikov, Voronov, Berta, Kaszkov, Sijka
Imecs, Nagy, Antal, Zsók, Petres
3
Prakab, Tőkési, Kuriljuk, Dancsfalvi, Vaszjunyin
Márton, János, Bálint, Péter Zs.
4
Wéber, Okos, Barabás
Jerry Bjorn Andersson, Christer Dreberg
E
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:30 DHK Dancsfalvi Vaszjunyin Berta
1-1 07:54 BRA Petres Imecs Zsók
2-1 08:55 BRA PP Saluga Klouda Filip
2-2 22:39 DHK PP Jemeljanov Kuriljuk
3-2 30:52 BRA Molnár Mihály Klouda
3-3 35:18 DHK Kaszkov Kuriljuk
4-3 38:29 BRA PP Filip Zsók Obsut
5-3 39:17 BRA Virág Molnár Mihály
20 Kapura lövések száma 22
8 Kiállításpercek 8

A Brassó–Debrecen képes összefoglalója

 
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
október 19., csütörtök
U18 14:45 DHKMAC 2-3 BVÉGE
U18 16:00 PEFMIS 4-2VÉGE
U18 17:05 GEPVAS 0-15VÉGE
U20 17:20 ETOAVS 5-7VÉGE
U18 17:40 AVSSCC 6-0VÉGE
U18 18:00 ZEGUTE 1-5VÉGE
U18 19:00 SZDETO 0-12VÉGE
U20 19:00 UTEVAS 1-2VÉGE
október 20., péntek
KK 13:30 TXUMIS 0-5VÉGE
U20 16:50 SLLKMH 2-3VÉGE
KK 17:30 BRACZB 8-4VÉGE
EL 18:00 DABMAC 3-6VÉGE
EL 18:00 UTEVC2 4-0VÉGE
EBEL 18:30 ZNOAVS 2-3 HVÉGE
EL 18:30 TITFTC 1-2 BVÉGE
U20 20:00 HDJMAC 2-1VÉGE
október 21., szombat
U18 12:30 ZNOAVS 2-7VÉGE
U20 12:40 VSVKMH 5-0VÉGE
KK 13:30 MISCZB 4-1VÉGE
U20 14:45 G99DHK 1-3VÉGE
U20 15:50 SLLMAC 1-3VÉGE
EWHL 17:30 SKPKMH 0-4VÉGE
KK 17:30 BRATXU 4-1VÉGE
U18 18:00 ETOKMH 7-1VÉGE
U18 18:30 MACMIS 5-0VÉGE
U18 19:00 UTEVAS 3-2VÉGE
október 22., vasárnap
U20 09:40 VSVMAC 
U18 12:45 VSVKMH 
U20 12:50 HDJKMH 
EWHL 13:00 KMHNEH 
KK 13:30 CZBTXU 
KK 17:30 MISBRA 
EBEL 17:45 AVSEHL 
    • M4 SPORT
EL 17:50 VC2DAB 
EL 18:00 FTCMAC 
U20 18:00 VICVAS 
EL 18:30 UTETIT 
október 24., kedd
U18   AVSMAC 
október 25., szerda
MK 18:00 FTCTIT 
MK 18:40 VASMIS 
október 26., csütörtök
U18   MISVSV 
U18   PEFDHK 
U20   ZNOMAC 
EBEL 16:00 RBSAVS 
U18 17:30 SZDGEP 
U20 19:00 UTEAVS 
U20 19:25 KMHDHK 
október 27., péntek
U18 15:40 VASOKR 
U18 17:10 KMHVIC 
EL 17:50 VC2BRA 
EL 18:00 FTCUTE 
EL 18:30 TITMIS 
EL 19:00 MACSCC 
U18 19:10 UTEKAC 
EBEL 19:15 DECAVS 
október 28., szombat
U18 12:40 AVSZNO 
U18 13:10 KMHKAC 
U18 14:00 MACVIC 
U18 16:10 UTEOKR 
U18 16:40 VASOKW 
EWHL 19:00 BOZKMH 
október 29., vasárnap
U20   DHKVIC 
U20   OHCVAS 
U18 10:10 UTEOKW 
EWHL 11:30 BOZKMH 
U20 12:40 MACMIS 
U18 13:10 KMHOKR 
U18 13:40 VASVIC 
U20 15:20 UTEG99 
EL 17:00 DABVC2 
EL 18:00 FTCBRA 
EL 18:30 UTESCC 
EL 19:00 MACTIT 
   H I R D E T É S
Partnerünk