Kane-t elcserélték

 

A Hawks szurkolói fellélegezhetnek, nem Patrick cserélt mezt, hanem Evander. 7 játékos érintő csereügylet az NHL-ben.

A Jets és a Sabres, amely a Washingtont és az Arizonát előzte meg, valószínűleg az év üzletét kötötte a cserével. Evander Kane mellett Buffalóba költözik Zach Bogosian és Jason Kasdorf, míg a kanadai városba kerül Tyler Myers, Drew Stafford, Brendan Lemieux,  Joel Armia és a Buffalo 2015-ös első körös draftjoga.

Nem árulunk el azzal nagy titkot, hogy bizonyos szempontból a mindenkit meglepett a csere, így röviden nézzük az előzményeket. Kane-t a Winnipeg, pontosabban annak jogelődje, az Atlanta választott a 2009-es játékosbörze 4. helyén. Ám hiába a kiváló képességek és az előkelő drafthely, valahogy nem tudott igazán gyökeret verni a kanadai csapatban, bomlasztotta a közösséget és a legjobb évében is csak 57 pontra volt képes. A tavalyi cserestop és a tavalyi holtszezon alatt éppen ezért az egyik legkeresettebb játékos volt a piacon, rengeteget pletykáltak róla, de végül nem váltott mezt. A spekulációk néhány hete ismét felerősödtek, amit megerősítettek azok a tények, hogy többször kihagyták a csapatból és maga is vétett a csapat etikai kódexe mellett. A viszony olyannyira elmérgesedett a vezetőség és Kane között, hogy a játékos inkább a válloperációt választotta, ami szavatolta azt, hogy csak októberben lesz bevethető. A műtét után így igazi szenzációnak számít, hogy mégis el tudták adni a játékost, ráadásul úgy, hogy egy komplett vagyont kapott érte, gyakorlatilag lehúzta a Buffalót.

Myers alapember lesz, hiszen Bogosian helyét veszi majd át védelemben azzal a különbséggel, hogy a Jest így alaposan upgradelte a védelmét. Staffordnak lejár a szerződése a nyáron, de a rájátszásért folytatott küzdelemben a második-harmadik sorban kiváló erősítés lehet Maurice mesternek. A 18 éves Brendan Lemieux a legendás Claude fia, aki az OHL-ben vitézkedik és majdnem pont per meccs átlagot termelt az elmúlt két évben. Armia csak epizódista ebben a cserében, ahhoz képest, hogy 1/16-os választás volt, nem hozta a hozzá fűzött reményeket. A nagy érték az az első körös választási lehetőség, ami kincs a Winnipegnek, Buffalóban viszont nem sírnak miatta. A Sabresnek ugyanis négy első körös választási lehetősége lesz a 2015-ös drafton és ebből a leggyengébbet engedte át a Jetsnek.

És mi a helyzet a játékosokkal. Kane-t ugye már kielemeztük, akinek a megszerzése több mint rizikós a hozzáállása, a teljesítménye és sérülése miatt és mindezek mellett ráadásul évi hatmilliót fog kaszálni. Bogosian gyengébb hátvéd mint Myers, ráadásul tavaly hétéves szerződést kötött évi ötmillióért, így a Sabres szurkolói foghatják a fejüket. Jason Kasdorf, akárcsak Armia, a töltelék szerepét tölti be. A csere egyértelmű győztese a Winnipeg.

kane buff

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum