Dab.Docler?Ferencváros 8-3

   

Rendhagyó mérkőzést játszott egymással a Magyar Kupára készülő Fradi és a MOL Liga elődöntőjében érdekelt Dab.Docler, amelyen az eredmény volt a legkevésbé fontos. Az ilyen felkészülési mérkőzéseknek speciális funkciójuk van, a két legfontosabb különbség az átlagos jégkorongmeccsekhez képest, hogy hiányzik belőlük a fizikai kontaktus, hiszen a játékosok többnyire vigyáznak egymásra, valamint a tét. Ha valaki tehát arra számított, hogy parázs csatát lát majd, az csalódhatott, de különben hajtós, közönségszórakoztató mérkőzést játszottak a csapatok, ahol mondjuk egy NHL All Star gálához képest még a küzdelemre sem lehetett panasz.

A hazaiaktól hiányzott a válogatott edzőtáborban influenzavírust összeszedő Azari Zsolt, hosszabb idő után újra játszott viszont Pavuk Attila, aki már a harmadik percben fel is avatta Robert Marton kapuját. A hazaiak a szokásoshoz képest némileg változtattak a sorokon, Azari hiányában Somogyi kezdett az első sorban Galanisz és Szappanos mellett, míg a második sorban Pavukot, Gröschlt és Peterdit láthatta a publikum, míg a harmadik támadóegység a két légiós csatárból, Eskelinenből és Croteauból állt, közöttük a fiatal Szepessy Máté játszott, és nem is rosszul. A negyedik sor csonkán maradt, Magosi Eriket és Léránt Renét nevezte Donald MacLean szakvezető.

A meccs első harmada a gólokat tekintve nyomasztó újvárosi fölényt hozott, a legváltozatosabb helyekről találtak be a DAB játékosai, sorrendben Pavuk, Eskelinen kétszer (az idén a Fradit is megjárt Croteau mindkétszer asszisztos volt), Martine, valamint Galanisz emberelőnyből. Helyzetei a Fradinak is akadtak szép számmal, azonban vagy a koncentráció hiányzott a befejezéseknél vagy Kalnins kapus védett elképesztően. Az első harmad a játékvezetőknek is tetszett, talán ezért tartott némiképp formabontó módon 23 percig. Az előzetes megállapodásnak megfelelően egyébként az előnyök nem teltek le a góllal. A második harmadban két gólt ütött és feljebb zárkózott a Fradi, Moravec egyenlő létszámnál talált be, Hardi pedig éppen egy kettős előny letelte után, immár a Kalninst félidőben váltó Sevelának. Ennek a játékelemnek a gyakorlása hangsúlyos szerepet kapott ebben a harmadban, a játékrész felétől ugyanis kettesével szórta ki a játékosokat a nagyon szigorú Babic, Wolf, Abonyi trió, az előnyök pedig többnyire addig tartottak, amíg a második shiftben érkező speciális egységek ki nem juttatták a korongot a harmadból. Nemzetközi szintű játékvezetésre utal az a tény, hogy ezzel sem lehetett megzavarni a játékvezetőket, hibátlanul vezették a meccset, a játékosok egyszer sem reklamáltak.

A harmadik harmad 11. percében a vendégek is kapuscserére szánták el magukat, Martont Soós váltotta a kapuban. Eddigre már 5-3-ra módosult az állás, hiszen a játékrész elején Géczi is betalált. A kapuscsere után a DAB is kicsit összeszedte magát, Gröschl és Peterdi góljai jelezték az 1997-es születésű kapus számára a MOL Ligában rejlő szakmai perspektívát. A fiatal kapus a gólokról nem tehetett, ezen felül viszont akadt dolga jócskán, jól védett. Olyannyira, hogy az utolsó két percre kapusát lehozva támadó DAB-nak minden tudományára szükség volt ahhoz, hogy újabb találatot szerezzen, ami végül is közvetlen közelről Somogyinak sikerült, beállítva a 8-3-as végeredmény. Összességében a mérkőzés kiválóan szolgálta célját, megtört az edzések monotonitása és kicsit felpörögtek a lábak, ennél többet talán csak a két szakvezető láthatott. Ezúttal viszont nem csak a nézők, de kivételesen a játékosok is jól szórakoztak.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum