Sátoraljaújhelyen nem kispályáznak

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megye továbbra is jégpályanagyhatalom. Még úgy is négy nagypálya található a megyén belül, hogy Tiszaújvárosban már évek óta nincs jég. Kibővítették a sátoraljaújhelyi pályát.

Még merje azt mondani valaki, hogy kispályákat nem érdemes építeni az országban. Sátoraljaújhely az élő példa arra, hogy fokozatosan építkezve el lehet jutni a kicsitől a szabványosig. Harmadik szezonját kezdte meg az ősszel a sátoraljaújhelyi jégpálya a Zemplén Kalandparkban. A gyönyörű környezetben fekvő létesítmény legnagyobb újdonsága, hogy a jeges sportok népszerűsége révén az előző idényekhez képest jelentősen megnőtt a pálya mérete.

A korábbi 40×25 méteres helyett már gyakorlatilag szabványméretű, 56,7×26 méteres jégfelület várja a korcsolyázni, jégkorongozni vágyókat. Mint az az alábbi webkamera képen is látszik, a pálya hibátlan felfestést kapott, és elindult a környékbeli települések csapatai közötti hokibajnokság idei szezonja is.

Ebben a tavalyihoz képest két csapattal több vesz részt, a házigazda Zempléni Hiúzok mellett hét szlovákiai település csapata. A játékidő a nagyokhoz hasonlóan 3×20 perc.

jeghoki

Ráadásul az eredményt ezután már nem kell fejben tartani, hiszen eredményjelzőt is felszereltek. Folyik az óvodások, iskolások korcsolyaoktatása és a hokioktatás is a Zempléni Hiúzok működési keretein belül a gyermekek számára. Így é a remény, hogy az ország egyik leghidegebb klímájú településén a kvázi szabványméretű pályán erőre kaphat az egyesületi jégkorong. Igazából már csak a zsúfolt lelátó hiányzik Sátoraljaújhelyen, de a helyiek lelkesedését látva előbb-utóbb ennek is eljöhet az ideje.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum