Nash tovább üldözi Ovecskint

   

Már a Rangers csatára is 31 gólos. San Joséban csak a 13. kör döntött a szétlövésben, újabb mérföldkőhöz ért Thornton, Lundqvist már a 20 az örökranglistán.

Fordulatos, végletekig izgalmas és kiélezett meccset játszottak San Joséban ahol az Edmonton vendégszerepelt. A Sharks szerzett vezetést az első harmad elején, amire hárommal válaszoltak a vendégek bő 10 perc alatt, a második játékrész elejéig. A záró harmadot kétgólos hátránnyal kezdő hazaiak a záró etap elején feltámadtak és szintén hármat ütve megfordították a meccset a játékrész közepéig. A negyedik hazai gólnál Joe Thornton megszerezte 600. gólpasszát a San José színeiben, amivel magasan vezeti a házi ranglistát. A Sharks azonban nem tudott élni a fordítás adta lélektani előnnyel, Justin Schultz kiharcolta a hosszabbítást az Oilers részéről. A szétlövések is drámaian alakultak, négy körön át senki nem talált a kapuba, de az ötödikben Brent Burns  megtörte a gólcsendet, amire azonban rögtön válaszolt Ryan Nugent-Hopkins. A következő hét pár ismét eredménytelen volt, majd összességében jött a 13. kör, ahol Matthew Irwin hibázott, Rob Klinkhammer viszont nem, így az Edmonton kapta a plusz pontot.

Izgalmakban nem volt hiány a Gardenben sem, ahol a Rangers fogadta a Pantherst. A vendégek szerezték meg a vezetést, amire a New York hárommal válaszolta mérkőzés feléig, közte Rick Nash szezonbeli 30. találatával. Ezután azonban a vendégek percei következtek és két és fél perc alatt egalizálni tudtak. A záró játékrész azonban már csak a hazai csapatról szólt, amely ismét három gólt ütött, amivel eldöntötte a meccset. A hatodik találatot a már említett Nash szerezte, aki ezzel befogta Ovecskint a góllövő lista tetején. Henrik Lundqvist pályafutása 334. győzelmét szerezte, amivel megelőzte a 20. helyen álló Nyikolaj Habibulint.

Tovább folytatta mélyrepülését a Winnipeg, amely egymás után negyedik meccsét bukta el az All Star-gála óta úgy, hogy mindegyiken öt gólt kapott. A Jets most Calgaryban kapott ki egy sima meccsen, pedig már a 69. másodpercben vezetett. A Flames azonban néggyel válaszolt a korai gólra és érdemben lezárta a meccset a záró harmad elején. Bryan Little szépített ugyan de a hajrában Sean Monahan visszaállította a háromgólos különbséget.

NHL, 2015. február 2.:

NY Rangers?Florida 6-3 (videó)
G.: Nash (2), Hayes, Staal, Boyle, Zuccarello ill. Barkov, Bolland, Pirri

Calgary?Winnipeg 5-2 (videó)
G.: Jones, Raymond, Diaz, Bollig, Monahan ill. Wheeler, Little

San José?Edmonton 4-5 (videó)
G.: Pavelski (2), Hannan, Tennyson ill. Eberle (2), Roy, Schultz

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum