A Miskolc Debrecenben fejezi be az alapszakaszt

   

A rájátszásba első helyen jutó csapat a ligaújonchoz látogat, ha minden jól alakul, akkor a tét nélküliség ellenére közönségszórakoztató játékra lehet számítani, két gyors és kombinatív csapattól.

A MOL Liga utolsó fordulójában az alapszakasz győztese Debrecenbe utazik. Ha a hajdúságiak legutóbbi, DAB elleni mérkőzését vesszük alapul, akkor jó iramú, pörgős meccsre lehet számítani. Persze a dunaújvárosiak partnerek voltak a szinte ütközés nélküli játékban, ami a szezon egyik leggyorsabb lefolyású meccsét eredményezte. A Jegesmedvéktől alapesetben ugyanez kevésbé várható el, de a rájátszás közeledtével, illetve az elsőség megünneplése után talán ők sem akarják feleslegesen kockáztatni az esetleges sérüléseket. Ha így lesz, akkor közönségszórakoztató, kombinatív játékot láthatnak majd a nézők, ahol a vendégeknél nagyobb szerepet kapnak az eddig háttérbe szorult játékosok is.

A debreceni csapat egyik legnagyobb erőssége az emberelőnyös játék, a Hári Norberttel megerősített orosz sor és a Ladányi által vezetett első sor is jól tudja járatni a korongot, két percen keresztül folyamatosan tudnak nyomást gyakorolni az ellenfelekre. Persze ebben a tekintetben a Miskolcot sem kell félteni, ők 5-5 elleni játékban is képesek ugyanerre. Ráadásul van miért visszavágni a debrecenieknek, hiszen a szomszédvár azon kevés csapat egyike, amelynek a Népkertben sikerült nyernie, december 9-én 4-2-re nyertek Könczeiék. Debrecenben eddig mindig szoros küzdelem döntött, mindkétszer a Miskolc javára, egyszer 2-1-re, egyszer 3-1-re nyertek a borsodiak.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): Erre a mérkőzésre nem a szokásos kerettel megyünk. A válogatottba behívott hét játékosból csak Dósa és Vojtkó fog jégre lépni, nekik ugyanis szükségük van a minél több jégidőre. A légiósok közül is pihenni fog néhány, mert már régóta küszködtek kisebb-nagyobb sérüléssel, betegséggel, rájuk fér egy kis szünet. Ezt a mérkőzést arra használom fel, hogy lássam, kik azok a játékosok a hátsó sorokból, akik ha megkapják a lehetőséget, a több jégidőt, akkor élni is tudnak vele. Conor O’Donnell érkezésével ugyanis tovább nő a variációs lehetőségek száma, és tudni szeretném, hogy azok közül, akik eddig valamivel kevesebbet játszottak, kik tudnak előrébb lépni. Biztos vagyok benne, hogy mindenkiben él a bizonyítási vágy, és látni akarom ilyen körülmények között a teljesítményüket. O’Donnellről egyébként tudni kell, hogy régóta képben van nálunk, az ügynökével hosszabb ideje tárgyaltunk, és most sikerült nyélbe ütnünk az üzletet. Alaposan leinformáltuk, és a róla kialakult kép nagyon pozitív volt. Mind a személyisége, mind a hokitudása olyan, amely jól illeszkedik a mi csapatunkba. Nagyon sokoldalú játékos, képes befejezni a támadásokat, de jól is szervezi azokat. Erős az előre- és a hátrajátékban is. Látnom kell élőben a jégen, beszélnem kell vele, hogy megtaláljam a legjobb helyet számára. Több elképzelés is van a fejemben, majd meglátjuk, melyik lesz a legjobb.

Debrecen–Miskolc 2-1

   

A debreceniek Ladányi Balázs duplájával legyőzték a három sorral felálló, több kulcsemberét nélkülöző Jegesmedvéket.

A mérkőzés kiegyenlített, de óvatos játékkal kezdődött, egyik csapat sem kockáztatott feleslegesen. Az 6. percben megszületett az első gól, Könczei passzát Ladányi Balázs lőtte be (1-0). A harmad közepén Berta rávágott Becze kezére, ezért kétperces büntetést kapott. Az emberhátrányt jól ölték a hazaiak. A kiegészülés után a debreceniek támadtak többet, ami eredményre vezetett, Ladányi lövése Duschek lábai között utat találtak a kapuba (2-0). A barátságos hangulatban zajló találkozón 12 másodperccel az első játékrész vége előtt Popovicsot kiküldték durva játékért.

A második harmad debreceni emberelőnnyel indult, ami kimaradt. A szünet után a miskolciak aktívabbá váltak, viszont nem tudtak dominálni. A játékrész közepén Csíki kemény ütközést osztott ki miskolciak, a játékvezetők szabálytalannak vélték. A Jegesmedvék emberelőnybe kerültek, járatták a korongot, eredménytelenül. A folytatásban a vendégek próbáltak szépíteni, de Borogyin rendre védett.

A záró húsz percben a Miskolc továbbra is hajtott a szépítésért, jóval többet birtokolta a korongot, a Debrecen kontrákra épített. Az 55. percben Csíki kisbüntetést kapott, a Jegesmedvék 5 a 4 ellen játszhattak, Jevgenyij Muhin időt kért. A Miskolc nem alkotott maradandót az előnyben, másfél perccel a vége előtt Duschek lekorcsolyázott, majd Tóth Adrián szépített, ezzel elrontva Borogyin shutoutját (2-1). Egyenlíteniük viszont nem sikerült a vendégeknek, a Debrecen 2-1-ra nyert, története során először verte hazai jégen a Jegesmedvéket.

Jevgenyij Muhin (DHK): “Az utolsó két forduló során fejben már a rájátszásra készült a csapat, ezért nagyon fontosak voltak számunkra az alapszakaszt lezáró mérkőzések. A mai meccs előtt a fiúkkal megbeszéltük, mit kell játszani az ellen a csapat ellen, akik remek védekezésüknek köszönhetően a legkevesebb gólt kapják. Köszönettel tartozom a játékosaimnak, akik az 1. harmadban azt játszották, amit előzetesen megbeszéltünk. A másodikban egy kicsit kiengedtünk, de tartani tudtuk az eredményt. Az utolsó játékrészben pedig egy feladatunk volt, győztesen befejezni a mérkőzést. Következik a rájátszás, ami egy teljesen más műfaj, de igyekszünk rá a lehető legjobban felkészülni. Azt azonban látni kell, hogy nagyon nehéz meccsek várnak ránk.”

Majoross Gergely (MJJSE): “Furcsa összeállításban érkeztünk erre a mérkőzésre és sok kérdésre vártam választ azoktól a játékosoktól, akik ma bizalmat kaptak. Az első harmadban ért néhány kellemetlen meglepetés, a második játékrésztől azonban összeálltak a dolgok. Sokat támadtunk, lőttünk, de a befejezések nem sikerültek. Így a hazaiak egyik kiváló csatára, kiváló teljesítményével a DHK javára döntötte el a mérkőzést.”

 

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 437 néző. Játékvezetők: Halassy, Haszonits, Soltész, Sipos.
Borogyin: 97,1% (Tőke)
K
Duschek: 91,7% (Kiss)
Jemeljanov, Csíki, Ladányi, Hári, Könczei
1
Boyle, Becze, Szilágyi, Cohen, Miskolczi
Szagyikov, Voronov, Berta, Kaszkov, Sijka
2
Láda B., Vojtkó, Roczanov, Nagy, Tóth
Prakab, Tőkési, Kuriljuk, Dancsfalvi, Vaszjunyin
3
Láda P., Dósa, Popovics, Ritó, Fliszár
Wéber, Okos, Barabás
4
Muhin Jevgenyij, Razov Igor
E
Majoross Gergely, Eerme Mart
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:19 DHK Ladányi Könczei Csíki
2-0 12:57 DHK Ladányi Berta Könczei
2-1 58:44 MIS Tóth Becze Láda B.
24 Kapura lövések száma 35
6 Kiállításpercek 2

A Debrecen–Miskolc galériája

   

A Debrecen–Miskolc góljai

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum