Először a cserékkel is gondban voltam

 

Megbeszéljük az ötleteinket, nemcsak egymással, hanem az idősebb, tapasztaltabb játékosokkal is. Az Érsekújvár új vezetőedzőjével, Lubomir Hurtajjal közölt beszélgetést a klub honlapja.

“Sucharda úrral többször is beszélgettem már a jövőmről, és említettem neki, hogy majd egyszer szeretnék edzősködni ? mondta a világbajnoki ezüstérmes, több mint 800 első ligás meccset játszott kiváló szlovák támadó. ? Aztán amikor múlt pénteken felhívott, hogy egészen konkrétan felajánlja nekem a vezetőedzői posztot, nem is voltam Érsekújváron. Nem voltam százszázalékos állapotban, próbáltam meggyógyulni. Az egész hétvégén ezen gondolkoztam, miközben a fiúk a régi edző irányításával játszottak. A következő hétfőn aztán újra beszéltünk, és megegyeztünk. A játékosszerződésem is megmaradt, így elvben edző is vagyok és játékos is. De egyelőre nem sikerült meggyógyulnom, a tüdőgyulladásom miatt nem játszhatok.

Két fronton játszunk, a célok a 2. ligában egyértelműek, meg akarjuk nyerni a sorozatot. A MOL Ligában pedig szeretnénk olyan messzire jutni a rájátszásban, amennyire az csak lehetséges. Nagyon sajnáljuk, hogy nem értünk oda az első két hely valamelyikére, így nem lett még egy hét extra pihenőnk.

Az asszisztensemmel, Peter Udvardyval nagyon jól megértjük egymást, jól tudunk együtt dolgozni. Megbeszéljük az ötleteinket, nemcsak egymással, hanem az idősebb, tapasztaltabb játékosokkal is. Úgy érzem, ez eddig jól működik.”

hurtaj_MLA_3523

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Másfél hete edzik Udvardyval a csapatot, min változtattak? A taktikán, az edzésmódszereken, vagy csak a finomságokon? ? szólt a következő kérdés.

“Tudtuk, hová akarunk eljutni, milyen csapatot veszünk át és mi a helyzet ? hangzott a válasz. ? Elsősorban a játékosok gondolkodásán szerettem volna változtatni és az edzéseken professzionálisabb munkát végezni. Sok mindent tapasztaltam a játékos-pályafutásom során, ezeket szeretném kamatoztatni edzőként is. Profi mentalitást akarok a felkészülés során, az edzéseken és a meccseken is. Korábban játékostársként tekintettem a fiúkra, most edzőként kell ezt tennem, és kellemesen meglepődtem, meg vagyok elégedve a hozzáállásukkal. ”

A Dunaújváros elleni 4-1-es győzelemmel debütált. Sok néző szerint ez volt a csapat legjobb meccse a szezonban. Hogy élte ezt meg edzőként?

“Borzasztó ideges voltam. Az első harmadban azzal is gondjaim voltak, hogy hogyan cseréljünk. Összekavartam a fejemben sok mindent az edzéseken gyakorolt felállással, ráadásul hét védővel kellett játszanunk. Aztán a helyükre kerültek a dolgok, megnyugodtam, belejöttem. A meccs óriási volt, szerintem a tempó olyan volt, mint az Extraligában. Elmondhatatlanul boldog voltam, hogy megnyertük azt a mérkőzést, és így győzelemmel kezdtem meg az edzői pályafutásomat.

A Brassó ellen aztán az utolsó harmadban győztünk. A fiúk visszaküzdötték magukat, elkezdtek többet korcsolyázni. Tudni kell, hogy változtattunk az edzésmódszereken, és ehhez még hozzá kell szoknia mindenkinek. Fáradtak is voltunk, de az utolsó harmadot megnyertük 4-0-ra, ezzel nyertünk. Azt hiszem, a Dab.Docler elleni meccsünk és ez az utolsó harmad volt a legjobb, amióta én itt vagyok. ”

Az alapszakasznak mindjárt vége. Tervezik megerősíteni a keretet?

“Természetesen számba vesszük a lehetőségeket. Elsősorban az én posztomra, tehát centernek jöhet szóba valaki minőségi játékos. De az is lehet, hogy végül én fogok centert játszani tovább. De az is elképzelhető, hogy nem hozunk senkit, maradunk úgy, ahogy eddig játszottunk. Ebben Sucharda úr mondja ki a végső szót.

A rájátszás előtt az edzésmunkára helyezem a legfőbb hangsúlyt. Erősebbeknek kell lennünk, és az apró részleteken is van mit csiszolni. Mindenki tudnia kell, mi a feladata a meccsen. Jó pár meccset játszottam már, van elképzelésem arról, hogyan kell meccseket nyerni. Oda kell figyelni a részletekre, a játékosnak kellően elszántnak kell lennie, tudnia kell, adott pillanatban hol kell lennie, és hová kell korcsolyáznia a következőben. Ezeken a dolgokon is szeretnék javítani a csapatnál.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum