A 3. a 4. otthonában lép jégre

   

A 2014/15-ös MOL Liga-alapszakasz utolsó meccsén a tavalyi döntősök találkoznak. Legközelebb ugyanerre már csak a döntőben lesz, vagyis lenne lehetőségük.

Minden kérdés eldőlt az utolsó fordulóra a MOL Liga alapszakaszában, az Érsekújvár a harmadik, a Brassó a negyedik helyen végzett. A sorrend közöttük tavaly is ugyanez volt, csak akkor mindkét csapat egy hellyel előrébb végzett. Az utolsó mérkőzés immár tét nélkül zajlik majd, amelyre az Érsekújvár egy, a HSC ellen aratott gólzáporos diadalból érkezik. A Brassó többnyire jó játékkal, ám pocsék helyzetkihasználással győzte le a Ferencvárost, komolyabb gondjai csak az utolsó harmadban akadtak a csapatnak, ám akkor már a helyzetkihasználás is jobban ment.

A felvidékiek eddig mindkét alkalommal gólzáporos mérkőzést játszottak a Cenk alján, ellenkező végkimenetellel. Szeptember végén 7-2-re nyertek Hurtajék, ezen a meccsen az Újvár jelenlegi mestere két asszisztot jegyzett. Két hónappal később Hurtaj gólt szerzett, ennek azonban aligha örült, hiszen csapata 7-1-es vereséget szenvedett. Ez utóbbi volt az egyetlen alkalom a szezonban, amikor Jerry Andersson legénysége felül tudta múlni szlovákiai ellenfelét. De ennek már nincs különösebb jelentősége, mindkét együttes már a rájátszásra készül, ahol egészen más típusú feladatokat kell majd megoldaniuk az UTE, illetve a Debrecen ellen.

Brassó–Érsekújvár 5-4

   

Két gólgazdag harmad között egy gólszegény, ez volt a vasárnapi brassói hokimeccs receptje, amelyen az alapszakasz negyedikje legyőzte a harmadikat.

Energiatakarékos üzemmódra váltott az Érsekújvár a harmadik hely megszerzése után, mindössze 3 sorral állt ki a Brassó ellen. A hazaiaknál a másfél hónap kihagyás után a Ferencváros ellen visszatért Piszarenko újra játéklehetőséget kapott.

Az első harmad középső 11 percében hat gólt szereztek a felek, igazságos elosztásban, ám elsősorban az érsekújváriak nem lehetnek nagyon büszkék a mutatványra. Az 5. percben lukas Tábi kezdte a gólgyártást, majd sorozatban három brassói gól érkezett. A 8. percben Petres, a 11. percben Imecs, a 12. percben pedig Mihály Árpád lőtt gólt. Újabb 1 perc elteltével Weissmann góljával zárkóztak a vendégek, majd a 16. percben egy éppen lejáró emberelőnyt követően Caladi egalizált. A harmad utolsó perceiben az Érsekújvár alakított ki komoly fölényt, de csak óriási kihagyott helyzetekig jutott.

Ha az első harmadra az ész nélküli rohanás és a potyogó gólok voltak jellemzőek, a másodikban a védelmek és a kapusok összeszedték magukat, a csatárok pedig nem összpontosítottak olyan jól. Számos helyzetet dolgoztak ki a játékosok mindkét oldalon, de egyikből sem lett gól. A harmadik harmadban aztán a csapatok átlagolták az első két harmad góltermését, háromszor találtak a hálóba. A gólváltásból a Brassó jött ki jobban. Az első találatot a találkozó egyetlen emberelőnyös gólját szerezve a Brassó lőtte a 48. percben. Ekkor gyámoltalan előnyös játék végén Obsut lőtt a kékről nagy gólt. Az 56. perc közepén aztán az egyenlítésért hajtó újváriakat lekontrázta a hazai csapat, a támadás végén Fodor Csanád lőtt gólt. Két perccel később Caladi lőtt egyéni akcióból Polc hálójába. 2 és fél perc volt hátra, a címvédő mindent megpróbált az egyenlítésért. A végén a kapust is lehozta, de a létszámfölényben csak óriási kihagyott helyzetig jutott, az egyenlítés nem jött össze.

Jerry Andersson, vezetőedző, Brassó: “Ahogy mondtam is az előzetes sajtótájékoztatón, keményen készültünk a hétvégi meccsekre, hogy erősen mehessünk a rájátszásra. ha a Ferencváros elleni meccs után azt kellett mondjam, elégedetlen voltam a centereinkkel, most azt kell kiemelnem, hogy egészen más hozzáállást mutattak, és ezért büszke vagyok rájuk. Ahogy szert tudtunk tenni egy kis előnyre, a srácok elkezdtek egyre jobban csapatként játszani, és erős, kemény hozzáállást mutattak. Volt néhány hibánk a meccs alatt a védekező harmadunkban, de megmutattuk, hogy tudunk tanulni a hibáinkból, és egyre ritkábban követtük el ezeket. Mostantól arra kell fókuszálnunk, hogy agyban is rendben legyünk, és megtartsuk a pozitív energiáinkat. A Debrecennel fogunk játszani, és ellenük nagyon nehéz dolgunk lesz.”

Lubomir Hurtaj, vezetőedző, Érsekújvár: “Nem vagyok elégedett ezzel a meccsel, mert nem csapatként játszottunk, nem úgy játszottunk, mint az előző mérkőzéseken. Ez az, amiért nem is érdemeltünk ma győzelmet. Ilyen hozáállással nem lehet csapatmunkát végezni és meccset nyerni. Mostantól az UTE elleni negyeddöntőre kell készülnünk. Nem lesz könnyű dolgunk, mert az első soruk életveszélyes, bármelyik MOL ligás csapatnak rengeteg gondot tud okozni.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1200 néző. Játékvezetők: Lascar, Gergely, Siko, Trandafir.
Polc: 89,7% (Béres)
K
Krajcovic: 83,3% (Cikánek)
Filip, Obsut, Fodor, Saluga, Klouda
1
Huba, Durco, Frolík, Weissmann, Faith
Piszarenko, Hietamaki, Mihály, Virág, Zsók
2
Král, Siska, Podstavek, Stefanka O., Caladi
Imecs, Nagy, Molnár, Antal, Petres
3
Baron, Hrudík, Brandis, Dubec Marek, Tábi
János, Mátyás, Bálint, Péter Zs., Márton
4
Andersson Jerry Bjorn
E
Hurtaj Lubomir, Udvardy Peter
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:38 NZÁ Tábi Weissmann Dubec Marek
1-1 07:18 BRA Petres Fodor Saluga
2-1 10:32 BRA Imecs Klouda Filip
3-1 11:56 BRA Mihály Péter Zs.
3-2 12:51 NZÁ Weissmann Faith Huba
3-3 15:56 NZÁ Caladi Podstavek Stefanka O.
4-3 48:30 BRA PP Obsut Saluga
5-3 55:23 BRA Fodor Klouda Obsut
5-4 57:28 NZÁ Caladi Brandis Baron
30 Kapura lövések száma 39
16 Kiállításpercek 10

A Brassó–Érsekújvár fotói

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum