A Miskolc még nem 1., az UTE még nem 6.

   

Mindkét csapatot már csak egy hajszál választja el a céltól, de ezt a hajszálnyi távolságot még meg kell tenni. Izgalmas kérdés, hogy ez melyiküknek sikerül egy fordulóval a vége előtt.

Az is lehet persze, hogy végül mindketten célt érnek, hiszen a DAB és a Fradi is veszíthet pontot vagy pontokat, és nekik már csak akkor van esélyük az egymás ellen küzdőket megelőzni, ha nem hibáznak. Jelenleg az a helyzet, hogy a Miskolcnak még három pontot kell szereznie ahhoz, hogy matematikailag is bebiztosítsa első helyét, míg az UTE-t egy pont választja el a negyeddöntőbe jutást jelentő 6. helytől. Mint említettük, csak akkor van szükség ezekre a pontokra, ha a két csapat riválisai, a Dab.Docler és a Ferencváros hozza a megszerezhető maximális pontszámot. Ez egyáltalán nem lesz egyszerű, mindazonáltal az is biztos, hogy a Jegesmedvék és a lilák is szeretnék saját kezükben tartani az irányítást, vagyis minél előbb begyűjteni a begyűjteni valót. Péntek este hét órától a Népkertben ezért küzdenek egymással.

MISUTE 2

Fotó: Bán Olivér

Az idei MOL Ligának az egyik legérdekesebb jellemzője, hogy bár a különbségek jelentősen csökkentek, vannak olyan párharcok, amikor az eltérő játékstílusokból adódóan az egyik csapat egyszerűen nem találja a másik játékának az ellenszerét. Az egyik ilyen párharc a Miskolc–UTE, a Jegesmedvék eddig többnyire könnyedén gázoltak át ellenfelükön. A két eddigi miskolci mérkőzés összesített gólkülönbsége 15-1 és a mérleg nem sokkal kedvezőbb, ha belevesszük a már lejátszott három újpesti találkozót is. A vendégek számára ugyanakkor bizakodásra adhat okot, hogy a legutóbbi mérkőzésen már határozottan közelebb tudtak kerülni ellenfelükhöz. Igaz, akkor a meccs felénél már 5-1-re vezettek Beczéék, ráadásul két gólt is lőttek emberhátrányból, ám az UTE kevesebb mint húsz perc leforgása alatt hármat faragott a hátrányból és feljött egy gólra. A végét azért a Macik bírták jobban, így alakult ki a 8-5-ös végeredmény, amivel érdekes módon mindkét edző elégedetlen volt.

Pénteken az esélyek mindennek ellenére egyértelműen a Miskolc mellett szólnak. 20 hazai meccsükön kereken 100 gólt lőttek, ami meccsenkénti 5 gólos átlag, nagyon szervezett védelem kell ahhoz, hogy e rohamoknak hatékonyan útját tudja állni. Ezzel szemben az UTE idegenbeli meccsein átlagban 2,3 gólt szerez, ráadásul az idei 120 miskolci perc alatt mindössze egyszer tudtak betalálni. Az utóbbi időben azonban a rájátszásért folytatott küzdelem emocionálisan láthatóan felpörgette a csapatot, nem csak az eredmény, de a mutatott játék is biztató volt egy erzsébeti meccs kivételével, emellett többnyire jöttek az eredmények is. Bármennyire is reménytelennek látszik a helyzet a vendégek szemszögéből, minden alkalmat meg kell ragadniuk a pontszerzésre, hiszen az utolsó fordulóban a Dab.Doclert fogadják, amely szintén nem ígérkezik sokkal könnyebb falatnak.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): Az elmúlt napokban arról beszélgettünk a csapattal, hogy ezt a mérkőzést úgy kezeljük itt az öltözőben, mint a playoff első meccsét. Ennek a találkozónak a kimenetele ugyanis nagyon komoly hatással lesz arra, hogy a rájátszásban milyen pozícióból indulhatunk. Nem mindegy ugyanis, hogy lesz-e pályaelőny és így tovább. Mindez azt jelenti, hogy kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a mérkőzésnek, és biztos vagyok abban, hogy a játékosok is így vágnak neki a 60 percnek. Az eredmények ellenére az Újpest soha nem volt könnyű ellenfél, elég csak megnézni az utolsó, idegenben lejátszott meccs történéseit. Ott jól látszott, hogy ha nem koncentrálunk 100 százalékosan, akkor a lila-fehérek meg tudnak lepni bennünket. A játékosoknak tehát az első pillanattól kezdve arra kell fókuszálniuk, hogy azt játsszák, amit előre megbeszéltünk, fegyelmezetten hajtsák végre a taktikát, mert így eredményesek lehetünk.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Az utóbbi mérkőzéseken feljavult a védekezésünk, de nem véletlenül, hiszen nagyon sokat dolgoztunk a defenzív játékunk javításán. Minden posztnak megvan a szerepe a védekezésben. A kapusok teljesítménye függ az előttük játszók munkájától. Próbálunk meccsről meccsre szervezettebb, agresszívebb és önfeláldozóbb játékot mutatni, nem lesz ez másként a Miskolc és a Dunaújváros ellen sem. A helyzetünkben csak ez vezethet eredményre. Betegeink, sérültjeink sajnos még lábadoznak.

Miskolc–UTE 6-2

   

Története során először nyert alapszakaszt a Miskolc. Minden kétséget kizáróan Majoross Gergely csapata nyújtotta a a legjobb teljesítményt.

A mérkőzést a miskolciak kezdték aktívabban, a 3. percben Láda Balázs közeli lövésénél hatalmas bravúrral védett Ágoston. Egy perccel később viszont tehetetlen volt, Cohen lövését még védte, a kipattanóra viszont Metcalfe érkezett jó ütemben (1-0). A hazaiak gólja után is nyílt játék folyt, főleg a Jegesmedvék nyomtak. A fölényük újabb gólt eredményezett, Becze kapu mögüli passzára Cohen érkezett a kapu előtt (2-0). A harmad közepére kiegyenlítődött a játék, a játékrész végére felélénkült az UTE, az utolsó perceiben viszont Ágostonnak kellett több bravúrt is bemutatnia.

A MOL Liga-alapszakaszgyőztesnek járó vándordíj:

Miskolc_Biro L dij

A barátságos hangulatú találkozó első kiállítása a 24. percben jött el, Vojtkó büntetése nyomán emberelőnybe került az UTE. Gólt mégsem a vendégek szereztek, hanem két miskolci játékos kiugrott, Popovics vezette a korongot, nem passzolt, majd bevarrta a kapuba (3-0). A harmad hátralévő részében a csapatok folytatták a nyílt csatát, de gól nem született.

A 43. percben szépített az UTE, Csányi passzából Tapio vágta be a korongot a hosszú oldalra (3-1). Nem sokkal később Becze kapuvasat lőtt, a következő akcióból pedig már betalált (4-1). A 48. percben eljött az első Jegesmedvék-emberelőny, melynek során hiába halmozta a bravúrokat Ágoston, a kiegészülés után Gőz betuszkolta a korongot (5-1). Az 53. percben Durák 10 perces fegyelmit kapott, majd két perccel később Kiss Dániel gáncsolta Beczét. A második emberelőnyét közvetlenül kihasználta a Miskolc, Cohen hatalmas gólt lőtt (6-1). Kereken 1 perccel később Hodos Detre bebombázta a korongot Duschek hónalja alatt, amivel megszerezte első MOL Liga-gólját (6-2). A végén kibekkelt egy emberhátrányt az UTE. A Miskolc 6-2-re nyert egy izgalmas, végig nyílt játékot hozó mérkőzésen, mellyel megnyerte a MOL Liga alapszakaszát.

Ez ma bocsánatos bűn volt

   

Egy büszke és egy sikerhez gratuláló edző.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): Jól kezdtünk, gyorsan kétgólos előnyt szereztünk. Utána már egy kicsit az járt a fejekben, hogy mit is értünk el, hiszen a Jegesmedvék soha korábban nem végeztek az élen az alapszakaszban. Ez rányomta a bélyegét a játékra, de ez ma bocsánatos bűn volt. Nagyon büszke vagyok a csapatra az alapszakaszban nyújtott teljesítményért.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Gratulálok a Miskolcnak az alapszakasz-győzelemhez, megérdemelték. Ők voltak az egyetlen csapat, amelytől nem sikerült pontot szereznünk, és sajnos így volt ez ma is. Most a legfontosabb, hogy kipihenjük magunkat, hiszen egy nagyon fontos mérkőzés vár ránk vasárnap, ahol pontot, pontokat kell szereznünk.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 979 néző. Játékvezetők: Halassy, Varjú, Berger, Vas.
Duschek: 91,7% (Bálizs)
K
Ágoston: 84,2% (Szabó)
Boyle, Dudas, Metcalfe, Cohen, Becze
1
Durák, Kiss D., Tapio, Coleman, Elomo
Gőz, Sagert, Hajós, Tóth A., Dansereau
2
Lindgren, Hegyi, Dömötör, Pichler, Csányi
Vojtkó, Dósa, Roczanov, Láda B., Miskolczi
3
Zalavári, Garbacz, Reiter, Turbucz, Szűcs
Szilágyi, Láda P., Popovics, Ritó, Fliszár
4
Sommer, Fekti, Hodos
Majoross Gergely, Eerme Mart
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:19 MIS Metcalfe Cohen Becze
2-0 08:08 MIS Cohen Becze Sagert
3-0 24:46 MIS SH Popovics Sagert Gőz
3-1 42:49 UTE Tapio Csányi Durák
4-1 44:21 MIS Becze
5-1 49:09 MIS Gőz Metcalfe Tóth A.
6-1 55:56 MIS PP Cohen Dansereau Dudas
6-2 56:56 UTE Hodos Kiss D. Reiter
38 Kapura lövések száma 24
2 Kiállításpercek 16

A Miskolc–UTE képes összefoglalója

   

Nyolc győzelemre vagyunk a legnagyobb álmunktól

   

A Miskolc–UTE góljai, továbbá egy játékos- és egy edzőnyilatkozat.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum