Mikusovicnak tetszett a MOL Liga

   

El kell ismernem, Magyarországon nem találtam meg a góllövő formámat, mondta a szezont a Ferencvárosnál kezdő szlovák csatár.

Marek Mikusovic a Ferencvárosban kezdte a szezont, akire a szurkolók alighanem a kihagyott nagy helyzetei miatt fognak emlékezni. A kiváló szlovák center azóta új munkahelyet talált magának, a szlovák másodosztály elmúlt két szezonját megnyerő, jelenleg az alapszakasz 3. helyén álló Bardejov játékosa. A sok mulatságos helyzet ellenére kezdi megérteni a sárosi szlovák dialektust, amely teljesen különbözik a szülőföldjén, a cseh határ mellett beszélttől. Mikusoviccsal a hokej.sk portál készített interjút, melyben elég hangsúlyosan szóba került a MOL Liga is.

“Jó feltételeket ajánlott a Ferencváros, és úgy döntöttem, kipróbálok valami újat ? mondta a csatár. ? Nem éreztem rosszul magam, ám több gólt szerettem volna szerezni, így az igazság az, hogy nem egészen az én elvárásaimnak megfelelően sikerült ez a kirándulás. Nem volt könnyű dolgom, mert a csapatom nem tartozott a legjobbak közé.” A MOL Liga jó benyomást tett rá. “Néhány csapat nagyon jó. Például a Brassóban olyan játékosok játszanak, mint Obsut, Filip, vagy Klouda. A légiósok nagyon fontosak és sokat játszanak, és érezni a különbséget, ha a legjobb ötös vagy a többiek ellen kell játszani. Sok kanadai és egyéb országokból származó légiós van a MOL Ligában, akik meghatározzák a liga szintjét. A leginkább természetesen az Érsekújvárt ismerik. Azt kell mondjam, a MOL Ligában jó hokit játszanak.”

A szakolcai születésű csatárt arról is kérdezték, miért nem nevelőegyesületéhez szerződött, amelyik jelenleg szenved az Extraligában. “El kell ismernem, Magyarországon nem találtam meg a góllövő formámat, minden bizonnyal nem engem keres a Skalica. De itt Bártfán lassan újra formába lendülök. Jó társaim vannak, akik remek helyzeteket teremtenek.” Mikusovic arról is beszélt, nem esne jól neki, ha az esetleges másodosztályú győzelem után nevelőegyesülete ellen kellene osztályozót játszania.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum