A Dab.Docler az utolsó szalmaszálba kapaszkodhat

   

Minimális a dunaújvárosiak esélye az alapszakasz megnyerésére, azonban amíg megvan, addig élniük kell vele. Ez vezetheti az Acélbikákat pénteken este hat órától a már biztosan ötödik Debrecen ellen.

Legutóbbi nullapontos hétvégéjével az Érsekújvár és a HSC Csíkszereda ellen esélyét nem vesztette el az Acélbikák csapata az alapszakasz megnyerésére, ám ennek valószínűsége minimálisra csökkent. Hátránya a Miskolccal szemben négy pont, vagyis a Jegesmedvéknek három további pont szükséges a hátralévő két mérkőzésen ahhoz, hogy minden számolgatás nélkül behúzzák az első helyet. Pénteken a hatodik helyen álló Újpestet fogadják, az esélyekről mindent elmond, hogy az egész szezon során mindössze három vereséget szedtek össze hazai pályán Hajós Rolandék. A DAB-nak azonban nem nagyon maradt más választása, mint menni előre és bízni a csodában.

DHKDAB

Fotó: Molnár Dénes

A Debrecen ráadásul semmilyen szempontból nem ígérkezik könnyű falatnak. Habár a háromból kétszer simán győztek Ladányiék ellen a Bikák, a legutóbbi dunaújvárosi és a két debreceni találkozó egyenlő erők küzdelmét hozta. Debrecenben mindössze két pontot tudtak gyűjteni Donald MacLean tanítványai, az első találkozót hosszabbításban hozták 5-4-re. Legutóbb december hetedikén mérkőztek meg egymással a hajdúsági megyeszékhelyen, akkor viszonylag sima, 4-2-es hazai győzelem született, bár a mérkőzés felénél még a DAB vezetett. A Debrecen számára túl nagy tétje már nincs a találkozónak, legutóbb az UTE ellen elvitték büntetőkig a mérkőzést és azzal matematikailag is biztosították a maguk számára az ötödik helyet.

Az a meccs egyébként 1-1-es döntetlent hozott 65 perc játék után. Muhin mester a mérkőzést követően a befejezések pontosságának növelését és a támadóharmad-beli játék felgyorsítását tűzte ki célul, mindazonáltal hozzátette, hogy fél szemük már a rájátszáson van. A DAB kevésbé fontos meccset nyert meg legutóbb a Miskolc ellen, mint amilyenre eredetileg készülni szerettek volna, hiszen az azt megelőző két vereséggel minimálisra csökkent annak az esélye, hogy odaérjen az első helyre. Ez két szempontból is baj a számukra: egyrészt ha nem játszik döntőt a MOL Ligában, akkor eleve lemondhat a magyar bajnoki címről, másrészt második helyezettként a legnehezebb ellenfél várhat rá a döntőbe vezető úton, amely ellen eddig nagyon nem ment a szezonban. De ne szaladjunk előre. Azariéknak tehát az utolsó szalmaszálakba is érdemes belekapaszkodniuk.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Az utolsó két forduló előtt állunk. Szerencsére még mindig van esélyünk az első hely megszerzésére, azért kell küzdenünk, hogy a tőlünk telhető legtöbbet megtegyük, a többi már nem csak rajtunk múlik. Úgy gondolom, a Debrecen hazai pályán sokkal jobb teljesítményre képes, mint idegenben. Technikás, gyors játékosaik vannak, főleg az orosz légiósokra kell majd odafigyelnünk, meg természetesen Ladányi Balázsra, bennük mindig ott van a megvillanás lehetősége. Ami a mieinket illeti: ha a Miskolc ellen mutatott játékunkat át tudjuk menteni péntekre, akkor úgy érzem, reális eséllyel pályázunk a három pontra. Sajnos sérültjeink és betegeink is vannak, Erdélyi Tamás válla sérült meg egy edzésen, Kovács Viktor még mindig a törött ujjával gyógyul, Pavuk Attila térde is folyamatosan javul, de rá sem számíthatunk. Emellett többen küzdöttek kisebb megfázással. Minden valószínűség szerint hét hátvéddel és tizenegy csatárral utazunk majd, hogy ki kezd a kapuban, majd a mérkőzés előtti edzésen dől el.

Debrecen–Dab.Docler 1-2

   

Izgalmas, jó iramú és sportszerű mérkőzésen minimális különbséggel nyert az a csapat, amely jóval nagyobb százalékban használta ki helyzeteit.

Az első harmadban nagy iramot és folyamatos játékot láthattak a nézők, érdekes módon a kisebb pálya ellenére a játékosok többnyire kerülték a fizikai kontaktot, talán már a rájátszásra készülve. A Debrecen agresszíven támadta a dunaújvárosi támadásépítést, olykor sikerült is megzavarni azt. Mezőnyben nem volt érzékelhető különbség a két csapat között, azonban a kidolgozott helyzetek minőségét tekintve a hazaiak lényegesen többet mutattak, Kalnins ismét igazolta, hogy kiváló formában van.

A második játékrész elején folytatódott a Kalnins-parádé, látványosan nőtt a debreceni nyomás. Aztán amikor legkevésbé várta volna az ember, a DAB okozott pillanatnyi rövidzárlatot a talán túlságosan is a támadásokra koncentráló hazaiak védelmében, és ez Papp Viktornak éppen elég volt ahhoz, hogy megszerezze a vezetést a vendégeknek (0-1). A gól után kissé megzavarodtak a hajdúságiak, játékuk pontatlanná vált, ezt azonban nem az Acélbikák nem tudták kihasználni. Még akkor sem, amikor a 34. percben a játékvezetők befújták a mérkőzés első kiállítását. A harmad végére összeszedte magát a Debrecen, de szépíteni ekkor még nem sikerült.

A harmadik harmadban azonban ez is sikerült, a 42. percben kiharcolt emberelőnyt már az elsőként kezdő és Hári Norberttel megerősített orosz sor is szépen játszotta meg, de aztán jött a Ladányi, Berta, Könczei hármas és egy nagyon szép háromszögelés után a fiatal debreceni csatár egyenlített (1-1) éppen a két perces előny leteltének pillanatában. Másfél perccel később ismét előnybe kerültek a hazaiak, Hári állt ekkor a legközelebb a gólszerzéshez, és bár Kalnins már verve volt, a helyzet kimaradt. Ekkor azonban ismét kicsit a semmiből érkezett Pozsgai Tamás, bekorizott a támadóharmadba és senkitől sem zavartatva lövésre szánta el magát. Borogyin talán első hibája volt a mérkőzésen, ám ezzel oda lett az egál, ismét vezetett a Dab.Docler (1-2). A folytatásban felváltva tudtak nyomást gyakorolni a másikra a csapatok, mindkét kapusnak akadt dolga bőven, az eredmény azonban már nem változott, nyert a Dab.Docler.

Nem minden játékosom hajtja végre, amit megbeszélünk

   

Jevgenyij Muhin nem volt elégedett a Dab.Docler elleni mérkőzést követően, míg MacLean mester a tét nélküliséget látta mindkét csapaton.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): Ma két hasonló tudású, játékerejű csapat találkozott. A mieink jó néhány helyzetig eljutottak, de koncentráció hiányzott a befejező embereknél, a két bekapott gólt pedig egy-egy egészen súlyos hiba előzte meg. Azt láttam, hogy nem minden játékosom hajtja végre, amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk, így pedig nagyon nehéz nyerni. Még van egy meccsünk a hét végén, de mi gondolatban már elsősorban a rájátszással foglalkozunk. A 10 napos szünetet a felkészülésre fordítjuk, ami magába foglal egy komoly beszélgetést valamennyi játékossal. Bízom abban, hogy a csapatom képes lesz a rájátszásban tudása legjavát nyújtani.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Hullámzó teljesítményeket láthattunk, sok hibát vétett mindkét csapat. Nem volt túl sok kiállítás, tilos felszabadítás, emiatt eléggé folyamatos volt a játék. A mérkőzést kicsit tét nélkülinek éreztem, rányomta a bélyegét, hogy már nem kell a rájátszásért harcolni.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 237 néző. Játékvezetők: Haszonits, Mayer, Pálkövi, Sipos.
Borogyin: 91,7% (Tőke)
K
Kalnins: 97,6% (Hajek)
Jemeljanov, Csíki, Ladányi, Hári, Könczei
1
Pozsgai, Hüffner, Galanisz, Azari, Szappanos
Szagyikov, Voronov, Berta, Kaszkov, Sijka
2
Martine, Mestyán, Eskelinen, Gröschl, Peterdi
Prakab, Tőkési, Dancsfalvi, Vaszjunyin, Szicsov
3
Hruby, Nagy, Somogyi, Szepessy M., Papp
Wéber, Okos, Barabás
4
Dörök, Magosi, Léránt
Muhin Jevgenyij, Razov Igor
E
MacLean Donald, Lefebvre Marc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 27:01 DAB Papp Nagy
1-1 43:12 DHK Könczei Berta Ladányi
1-2 47:16 DAB Pozsgai Gröschl
42 Kapura lövések száma 24
2 Kiállításpercek 6

A Debrecen–DAB galériája

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum