Debrecenben rájátszásba juthat az UTE

   

Kedden lezárhatja a MOL Liga legfontosabb nyitott kérdését az UTE. Ehhez nem kell mást tennie, mint rendes játékidőben legyőznie a Debrecent.

Ez a feladat viszont nem lesz könnyű, hiszen eddig még pontot sem tudott szerezni az újonc otthonában a Szilassy Zoltán edzette együttes. Mindkét csapatnak meglehetősen vékony lett a kerete a szezon végére. A Debrecen eleve úgy vágott neki a szezonnak, hogy nincs meg a négy teljes sora, és a sok idény közbeni sérülés miatt ezen az igazolások sem sokat segítettek. Újpesten is sok játékos kidőlt menet közben, így általában a lilák is három sorral és legfeljebb néhány tartalékkal tudtak rohamozni. Igaz, mindkét gárda igazolt is minőségi játékosokat menet közben.

Az idény kezdetén Jevgenyij Muhin együttese remekül használta ki, hogy a kisebb pálya szokatlan az ellenfeleknek. Elsősorban orosz játékosaik jóvoltából borzasztó sebességgel játszottak, ez a harcmodor sokszor értékes győzelmekhez, máskor viszont vereségekhez vezetett. Úgy tűnik, a szezon vége felé a rohanás helyét a szervezettség vette volna át. A debreceniek rendkívül tudatos játékot játszanak, igyekeznek megfelelően készülni az ellenfelekre, és minden csapat ellen kitalálni valami célravezető taktikát. Ezt remek egyéni teljesítmények is segítik, például a fiatal debreceni kapusok szinte mindig biztos támaszt adnak a csapatnak. A rendkívül szimpatikus orosz edző munkáját dicséri, hogy számos fiatal játékos épült be a csapatba. Csíki Zoltán vagy Könczei Áron alapember lett, ami különösen Csíki esetében a szezon egyik legkellemesebb meglepetése.

Újpesten a terhet elsősorban a MOL Liga legveszélyesebb sorává vált Tapio, Mihalik, Elomo hármas cipeli a vállán, akiket a védők közül Durák támogat, változó társakkal. Ami aggasztó, az az, hogy ezen a négyesen kívül egyedül a fiatal Szűcs Istvánnak van pozitív plusz-mínusz mutatója, mindenki más masszív mínuszokban van. Az egész szezonra kiesett Feil Arnold, Maklári és Virág Tamás, de menet közben érkezett erősítésnek Kiss Dániel és Victor Lindgren, Csányi Karol pedig megkapta az állampolgárságot. Ales Sila érkezésével a kapusteljesítmény is jelentősen javult, több mint 4%-kal, a kapott gólátlagban pedig 2 góllal jobb a szlovén kapus mutatója, mint az idei évben bravúrok sorozata mellett időnként bakikat is bemutató Pleszkán, Ágoston kettősé.

DHKUTE

Fotó: Molnár Dénes

A kedd esti debreceni meccs tétje a lilák számára óriási. Utolsó 3 mérkőzéséből a legkönnyebben verhető ellenféllel játszanak majd, és pontot tehetnek az izgalmak végére, ha 60 perc alatt nyernek. Szilassy Zoltán a Ferencváros elleni vereséget követően úgy fogalmazott, eljött a tökös legények ideje. Kedden Debrecenben érkezik el a következő lehetőség arra, hogy ki-ki megmutassa, mennyire az. A Debrecenből legutóbb hiányzott Borogyin kapus és Ladányi Balázs, de visszatért Szicsov, az Újpestben Sila kapus miatt aggódhatnak a szurkolók, akit sérülés miatt kellett lecserélni az Érsekújvár elleni mérkőzés utolsó perceiben. Sérülése a hírek szerint nem komoly, de keddi játéka bizonytalan.

“Nagyon nehéz hét vár a csapatunkra: három kemény mérkőzés következik – nyilatkozta Jevgenyij Muhin, a debreceniek orosz vezetőedzője –, ráadásul pontszerzési kényszer is nyomja a játékosok vállát. A sorozat kedden az UTE ellen veszi kezdetét, ellenük újabban nem nagyon megy nekünk a játék, kettőből kétszer legyőztek minket az utóbbi időben. Korábban viszont hazai pályán kétszer is nyertünk, aránylag meggyőző gólkülönbséggel. Nehezen megjósolható, ki az esélyesebb, de remélem, hogy az átgondolt felkészülés és a játékosok lelkesedése, a hazai pálya előnyével párosulva győzelemre vezeti a mieinket.”

“A saját kezünkben van a sorsunk – mondta blogunknak Szilassy Zoltán, az UTE mestere. – A játékosok is tisztában vannak azzal, hogy mik a céljaink a bajnokságban és milyen célokkal utazunk el Debrecenbe. A legutóbbi mérkőzéseken elégedett lehettem a csapatommal, a fiúk jól álltak bele a meccsekbe. Ugyanazt az elszántságot, ugyanazt a fegyelmezettséget kell ma este is mutatnunk. Megfelelő energiaszinten kell játszanunk végig, fegyelmezetten, meg kell valósítanunk a játéktervünket. Mihalik továbbra is beteg, és csatlakozott hozzá Tóth Gergő, egyikük sem fog játszani. A Mihalik helyén játszó Coleman teljesítményével elégedett voltam, nagyon jól dolgozott együtt a sortársaival. Sila is pihenni fog a legutóbbi sérülése után. Legutóbb Pleszkán remekül kapcsolódott bele a játékba, jól állt bele a meccsbe, és úgy látom, továbbra is éhes a sikerre. A terveink szerint ő kezd majd a kapuban.”

Debrecen–UTE 1-2

   

A lila-fehérek csak büntetőkkel nyertek, így nincs még meg számukra a playoff, de felettébb kedvező a helyzetük. A Debrecen az egy ponttal megszerezte az 5. helyet.

A mérkőzés óvatos játékkal, illetve sok pontatlan passzal indult. A 7. percben kiállították fogásért Jemeljanovot, emberelőnybe került az UTE. A lila-fehérek felálltak 5 a 4 ellen, hiába, egy perccel később Kiss Dániel szabálytalankodott, így később debreceni előnybe fordult át a helyzet, Pleszkánnak többször védenie kellett. A 15. percben Hegyi és Könczei kaptak 1-1 kisbüntetést, de nem történt érdemi esemény a 4 a 4 elleni játék során, akárcsak teljes létszámnál.

DHKUTE

Fotó: Molnár Dénes

A második harmad egy Ladányi-lehetőséggel indult, de Pleszkán védett. A középső játékrész első felét is ugyanaz jellemezte, mint az elsőt, azaz óvatos, kiegyenlített játék zajlott. A mérkőzés második felébe fordulva viszont aktívabbá váltak a csapatok. A 33. percben Zalavári büntetésével emberelőnybe került a DHK, ám a hazaiak nem tudtak komolyabb helyzetet kialakítani. Másfél perccel az újpesti kiegészülés után emberelőnyben játszhattak a vendégek, sokáig járatták a korongot, Lindgren a kék vonalról lőtt, Virág Csaba beleért, sikerrel, így vezetéshez jutott az UTE (0-1).

A harmadik játékrész 48. másodpercében egyenlített a Debrecen, Szicsov lövését még védte Pleszkán, Kaszkov viszont betalált a kapuba (1-1). A hazaiak a góljuk után többet támadtak, az 50. percben pedig emberelőnybe kerültek, nem használták ki, de ugyanúgy nyomtak tovább. Másfél perccel a vége előtt a Debrecen elcserélte magát, Szilassy Zoltán időt kért. Több gólt nem hozott a rendes játékidő, így eldőlt, szerdán nem biztosítja be rájátszásbeli helyét az UTE.

A hosszabbítás 28 másodpercnyi újpesti emberelőnnyel indult, Borogyinnak egyszer hatalmasat kellett védenie. A 4 a 4 elleni játékban is az UTE dominált, kapuvasat is lőtt, fél perccel a vége előtt viszont hazai részről Vaszjunyin hagyott ki egy szólót. Jöhettek a büntetők, ami az UTE-nak ment jobban, a győztes találat Elomo nevéhez fűződik.

Az UTE két meccsel a vége előtt 5 ponttal vezet az erdélyi túrára utazó FTC előtt. Mivel a két csapat egymás elleni eredménye is a liláknak kedvez, ez azt jelenti, hogy az FTC már csak abban az esetben veheti el a rájátszásba jutást az UTE-tól, ha mindkét mérkőzését rendes játékidőben nyeri, miközben a lilák mindkétszer 60 perc alatt vesztenek.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): Egy nagyon összeszedett, jól játszó csapattal kerültünk szembe, akik mostanában sorra nyerik a mérkőzéseiket és minden bizonnyal bekerülnek a rájátszásba. A két kapus sokat tett a döntetlen érdekében, egy-egyre lehozták a mérkőzést, a vége pedig lutri volt, amiből sajnos az ellenfél jött ki jobban. Mostanában gyengébben megy nekünk a góllövés. Akkor tudunk jobb eredményt elérni, ha gyorsabbak vagyunk a támadóharmadban, gyorsabbak a passzok és gyorsabban tudunk lefordulni az ellenfeleinkről. Lassan vége az alapszakasznak, és bár továbbra is minden mérkőzésre külön készülünk, kicsit megpróbálunk előre  gondolkodni, felkészülni a rájátszásra.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Nagyon elégedett vagyok, már csak azért is, mert ezen a pályán a mérete miatt nem egyszerű játszani. Ráadásul az ellenfelet egy nagyon okos edző irányítja, így a védelmüket sem egyszerű feladat feltörni. Egyébként nagyon foghíjasak voltunk, sokan betegek a játékosaim közül. Akik ma a pályán voltak, egytől egyig dicséretet érdemelnek. Pleszkán remekül védett, a védelem jól működött, egy gólon tartották a nagyon offenzív, erős ellenfelet, de mindenki komoly munkát végzett. A Debrecen jól játszott, nekik és nekünk is voltak helyzeteink. A hosszabbítás utáni döntetlent igazságosnak éreztem, a büntetőlövés pedig mindig inkább a szerencse dolga.

MOL Liga, Debreceni Jégcsarnok, 245 néző. Játékvezetők: Kincses, Németh, Soós, Muzsik.
Borogyin: 93,3% (Tőke)
K
Pleszkán: 97,4% (Ágoston)
Jemeljanov, Csíki, Ladányi, Hári, Könczei
1
Durák, Kiss, Tapio, Coleman, Elomo
Szagyikov, Voronov, Berta, Kaszkov, Sijka
2
Lindgren, Hegyi, Dömötör, Virág Cs., Csányi
Prakab, Tőkési, Dancsfalvi, Vaszjunyin, Szicsov
3
Zalavári, Garbacz, Reiter, Pichler, Turbucz
Wéber, Okos, Barabás
4
Sommer, Hodos
Muhin Jevgenyij, Razov Igor
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 36:58 UTE PP Virág Cs. Lindgren Turbucz
1-1 40:48 DHK Kaszkov Szicsov
1-2 65:00 UTE GWS Elomo
39 Kapura lövések száma 30
10 Kiállításpercek 10

A Debrecen–UTE képes összefoglalója

   

A Debrecen–UTE góljai

   

Cimkék: , ,

Összes (117)

Utolsó hozzászólások

 1. Szotyi8
    #112
  Szotyi8,   

  @F. Kapus: akkor megbeszeltuk.

 2. Carbone
    #113
  Carbone,   

  @Selanne: Nem kell elnézést kérni, ez van. Mentetek legalább és nem adtátok oda.
  Nektek szurkolok a PO-ban.

 3.   #114
  gabute,   

  @F. Kapus: egyszer az a baj, hogy "biztos azért mentünk 30-an Érsekújvárra, mert affér volt a zászlóval", aztán meg az a baj, hogy "5 fős a táborunk".

  Tanácsolj már valamit, hányan legyünk, hogy elégedett legyél :-)

 4. duhaj
    #115
  duhaj,   

  @gabute: valahol a kettő között: 17 és felen :)

 5. Defektes
    #116
  Defektes,   

  nagyon jó lenne egy 10 csapatos bajnokság.
  kósa nélkül, fidesz nélkül....hejjj! hejjj!

 6. Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit
    #117
  Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit,   

  @Defektes: utolso mondatnak, nem igazan ertem mi koze van ahoz, hogy 10 csapatos e a bajnoksag vagy sem?

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
U18 17:00 ETOVAS 6-2VÉGE
EBYSL 17:40 VASEHL 5-8VÉGE
CEHC 18:30 AVSOHC 6-0VÉGE
EBEL 18:30 ZNOAVS 3-2VÉGE
EBJL 19:00 MACDMJ 2-1VÉGE
U18 19:00 TVSSCC 1-14VÉGE
U18 19:40 KMHUTE 1-8VÉGE
MK 20:40 HKBDHK 3-7VÉGE
október 27., csütörtök
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
U18 16:00 MACETO 
SVK3 16:10 KMHHUM 
EBYSL 17:00 DMJSLL 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBYSL   HDJVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 11:45 DMJSLL 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
EBJL 14:40 DMJETO 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
U18 17:50 MACVAS 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk