Sorozatban 10. győzelmére készül a DAB

   

A MOL Liga-listavezető páratlan sorozatot produkálna ezzel, az Érsekújvár otthonában azonban igen nehéz feladat vár rá, a felvidékiekkel szemben ugyanis eddig nem sok esélyük volt az Acélbikáknak. Bemutatkozik Hurtaj vezetőedző.

A Zámky nincs jó passzban, de egy DAB elleni rangadóra biztosan egy sikerre éhes csapat korcsolyázik majd ki. A MOL Liga legutóbbi teljes fordulója utáni legnagyobb változás az volt, hogy a Brassó feljött a harmadik helyre, míg az Érsekújvár lecsúszott a negyedikre. Így aztán mindkét csapat intenzív érdeklődéssel figyelheti, hogyan alakul az UTE és az FTC párharca a rájátszásba kerülésért. A Debrecen ellen ugyanis nagyon hasonló teljesítményt nyújtott mindkét együttes, a liga jelenlegi 6. és 7. helyezettjével szemben azonban egészen más a mérlegük. A Brassónak ugyanis az UTE ellen, míg az Érsekújvárnak a Ferencváros elleni negatív a mérlege, egyáltalán nem mindegy tehát, melyikük kerül be a rájátszásba. Mivel azonban ezt kiszámolni egyelőre lehetetlen, mindkét csapat akkor teszi a legjobban, ha megy előre és igyekszik elcsípni a harmadik helyet, a Debrecen ugyanis egészen biztosan nem lesz könnyű ellenfél egyiküknek sem. A felvidékieknél változás történt az edzői poszton, Chlebec mester egészségügyi okokra hivatkozva visszalépett, a helyére Lubomir Hurtaj került. Az Újvárnál nem teljesen ismeretlen ez a felállás, tavaly Robert Spisak vezetőedzőnek Marek Uram segített be másodedzőként.

nzadab-DSC_0327

Az Érsekújvár pénteken azt a Dab.Doclert fogadja, amely ellen igen jó a mérlege idén. Egy tartalékos csapattal mindössze 2-0-ra kaptak ki az első dunaújvárosi meccsen, majd hazai pályán nyertek magabiztosan 5-2-re, amit decemberben két 3-2-es siker követett, egy idegenben, egy pedig hazai pályán. A DAB tehát az eddig megszerezhető 15 pontból mindössze hármat tudott elhozni Weissmannéktól, ennyire egyoldalúan egyetlen másik csapattal szemben sem maradtak alul az Acélbikák. Márpedig az alapszakaszban utoljára pénteken van lehetőség, hogy ezen változtassanak. Erre minden esélyük meg is van, hiszen Donald MacLean tanítványai bombaformában vannak, sorozatban tizedik győzelmüket seperhetik be, ami egyedülálló teljesítmény az idei kiírásban. Legutóbb Miskolcon jártak sikerrel Gröschl Tamásék, ahol ezt megelőzően szintén nem termett számukra sok babér. Az Érsekújvár az újévben hét meccset játszott eddig, csak az UTE és a HSC ellen tudtak nyerni a másik öt meccsen kikaptak, nyeretlenségi szériájuk négy meccset számlál.

Lubomir Hurtaj (vezetőedző, Érsekújvár): A csapatot kedden este vettem át ideglenesen, mivel Chlebec mester bejelentette, hogy egy ideig egészségi okok miatt nem tudja a vezetőedzői munkát százszázalékosan ellátni. Az edzői munkával csak most kezdek ismerkedni. Három edzésünk volt a pénteki fordulóig, amikor is a DAB ellen játszunk. Iparkodom a srácokat pszichikailag is úgy felkészíteni és hatni rájuk, hogy minél hamarabb felejtsék el az utolsó meccsek eredményeit és fáradalmait. A játékosok az edzéseken nagyon jól mozognak, remélem, hogy ez a meccsen is kijön majd. E hétvégén három nagyon nehéz meccs vár ránk, de nyerésre fogom ösztökélni a csapatomat, ahogyan tették azt az előző mestereink is. Remélem, hogy már a legközelebbi, DAB elleni meccsen is bizonyítani tudunk. Hazai közönségünk is nagyon megérdemelné ezt, régen örvendeztettük már meg őket győzelemmel. Sajnos a csapatot elérte az influenzajárvány, meglátjuk, milyen felállásban tudunk rajtolni. Mindenesetre elszántak vagyunk, mindent meg fogunk tenni a győzelemért.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Nagy jelentősége van a pénteki meccsnek, hiszen ha sikerül győzni, akkor nagy lépést teszünk afelé, hogy végül az első két hely valamelyikén végezzünk, ami egyben azt is jelentené, hogy egyből elődöntőbeli pozícióból folytatnánk a rájátszást. Nyilván ez is a célunk. Úgy érzem, az utóbbi időben minden sor megtalálta a saját tempóját, tudjuk, melyik az a trió, aki inkább offenzív feladatokat tud végrehajtani, s kik azok, akik a védekezésben jeleskednek. Szerencsére a kapusteljesítményünk újra visszatért a szezon eleji formához, Janis Kalnins hihetetlen sorozatokat produkál. A ligában a legtöbb rendes játékidős győzelmünk van, ennek is köszönhető elsősorban, hogy az élen állunk. Remélem, ezt a számot Szlovákiában sikerül növelni. Az Érsekújvár rengeteg jó játékosból áll, igaz, az edző körüli kérdés zavaró lehet néhány játékosnak, ugyanakkor új erőt is jelenthet a vérfrissítés. Nekünk kizárólag a következő feladat lebeghet a szemünk előtt, bármennyire is közel van az alapszakasz vége. Kovács Viktornak eltörött az ujja, így ő kénytelen lesz pihenni, rajta kívül Pavuk Attila térde még nem százszázalékos. A többiek épen és egészségesen utaznak Érsekújvárra, a három pontért.

Érsekújvár–Dab.Docler 4-1

   

Továbbra sem találja a felvidéki csapat játékának ellenszerét a DAB, amely így elvesztette kilencmeccses győzelmi sorozatát. Az Érsekújvár viszont győzelmével feljött a harmadik helyre a tabellán.

Elég vékony vendégkispad állt össze az érsekújvári rangadóra, a DAB Pavukot, Kovácsot és Hrubyt is nélkülözni volt kénytelen, így mindössze 18 mezőnyjátékost neveztek a mérkőzésre. A hazaiaknál lehetőséget kapott a 20. évében járó Lukas Tabi, aki a szlovák juniorválogatott bő keretének is tagja volt idén, bár a vb-re nem jutott el. Az első harmadot enyhe hazai mezőnyfölény mellett kiegyenlített számú helyzet jellemezte. A 9. perc döntőnek bizonyult, ekkor két újvárosit is szabálytalannak láttak a játékvezetők, fél perc sem telt el a kettős előnyből, amikor menetrendszerűen érkezett az ilyenkor szokásos Kowalczyk-bomba a kékről, ezzel vezetett a Zámky. A hátvédek a későbbiekben is nagy szerepet kaptak a hazaiak játékában, a második harmad elején ugyanis emberelőnyben Durco bombázott a kékről, a kipattanót pedig Frolik kotorta be a hálóba (2-0), majd három perc múlva Baron kékvonalasa akadt be, amivel 3-0-ra vezettek a hazaiak. Eldőlni látszott a mérkőzés, a DAB elég pontatlanul, helyenként enerváltan játszott, a hazai csatárokat több alkalommal is egyedül hagyták Kalnins kapussal szemben, csak a lett hálóőrön múlt, hogy nem nőtt a különbség. A harmadik játékrészt élénken kezdte a DAB, előbb Galanisz talált kapuvasat, majd a 44. percben Azari szerzett szépítő találatot. Ezt követően rákapcsolt az Érsekújvár és egy újabb előnyös találattal három percen belül Miroslav Stefanka révén visszaállította a háromgólos különbséget. A későbbiekben jobbára Kalnins-parádét láthatott a publikum, minek következtében az eredmény már nem változott, 4-1-re nyert az Újvár.

Lubomir Hurtaj, vezetőedző, Érsekújvár: “Ez volt az első komoly meccs életemben edzőként, nagyon örülök, hogy a srácok betartották amit kértem tőlük és fegyelmezett játékkal győztek. Nagyon fontos pontokat szereztünk a MOL Ligában.”

Don MacLean, vezetőedző, Dab.Docler: “Nem úgy sült el ez a mérkőzés, ahogy azt elterveztük. A hazaiak sokkal eltökéltebben játszottak, megnyerték a párharcokat és a helyzeteiket is jobban használták ki.”

Erste Liga, Érsekújvár, 658 néző. Játékvezetők: Druga, Bachurik, Berger, Muzsik.
Cikánek: 96,2% (Krajcovic)
K
Kalnins: 91,7% (Sevela)
Durco, Frolík, Huba, Dubec Marek, Faith
1
Pozsgai, Hüffner, Galanisz, Azari, Szappanos
Kowalczyk, Siska, Podstavek, Stefanka O., Weissmann
2
Martine, Mestyán, Eskelinen, Gröschl, Peterdi
Baron, Hrudík, Brandis, Dubec Martin, Stefanka M.
3
Nagy, Erdélyi, Somogyi, Szepessy M., Papp
Lesko, Král, Klobucnik, Púchovsky, Tábi
4
Dörök, Magosi, Léránt
Hurtaj Lubomir, Udvardy Peter
E
MacLean Donald
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:01 NZÁ PP2 Kowalczyk Huba Frolík
2-0 20:30 NZÁ PP Faith Frolík Durco
3-0 23:40 NZÁ Baron Stefanka M. Hrudík
3-1 43:36 DAB Azari Galanisz
4-1 46:14 NZÁ PP Stefanka M. Siska Kowalczyk
48 Kapura lövések száma 26
20 Kiállításpercek 14

Az Érsekújvár–DAB fotói

 

Az Érsekújvár–DAB góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum