A Miskolc két nap alatt második mumusától szabadulna

   

A Fradi után a Brassó érkezik Miskolcra, az egyetlen csapat a ligában, amely a szezonban eddig még mindig pontot tudott szerezni a borsodi megyeszékhelyen.

Pénteken a Miskolc alaposan helyben hagyta a szezon eddigi részében rengeteg borsot az orra alá törő Ferencvárost. 13 perc alatt négy gólt rámoltak be volt kapusuk, Budai Krisztián hálójába, a meccs felénél pedig az ellen oldali kapuscsere ellenére is 6-1-re vezettek, majd 9-2-vel zárták a gólparádét. Szombaton máris itt a lehetőség, hogy egy másik nehéz ellenfélnek mutassák meg, számukra sem terem sok babér a Népkertben. Az a Brassó érkezik ugyanis, amely eddigi két miskolci mérkőzésének egyikéről sem távozott pont nélkül, ez pedig rajtuk kívül még senkinek sem sikerült. Mindkét találkozón csak a büntetők döntöttek, egyszer Hajósék, egyszer Salugáék javára. Utóbbi játékos azonban Polccal együtt hiányzott pénteken a Megyeri útról. Ha Miskolcon sem lépnek jégre, jelentősen csökken a Brassó esélye.

MISBRA2

Fotó: Bán Olivér

A Miskolc ezúttal már az élről várhatja az alapszakasz utolsó Brassó elleni összecsapását, hiszen a DAB kikapott Érsekújváron, így egypontos hátrányból kétpontos előnyt kovácsoltak Majoross Gergely tanítványai. Ha a hétfőn esedékes dunaújvárosi rangadót is előnyből akarja várni a borsodi csapat, akkor a Brassónak sem hagyhat levegőt. Azonban a Brassónak is kellenek a pontok, hiszen a pénteki forduló után az Érsekújvárral szemben pozíciót veszítettek a tabellán és jelenleg kétpontos lemaradásban a negyedik helyen állnak. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen a Miskolc szemmel láthatóan ugyanúgy bombaformában van, mint volt a DAB-tól elszenvedett vereséget megelőző kilencmeccses nyerő szériája során.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): A Brassóval szemben azt az agresszív letámadást kell alkalmaznunk, amely eddig elég sikeres fegyverünk volt, ők ugyanis nem szeretnek ilyesfajta állandó nyomás alatt játszani. Nagyon lényeges lesz, hogy időben érjünk a kapujuk elé, figyeljünk a lepattanókra, ugyanis a Brassó ellen leginkább az ilyen munkás gólok jöhetnek össze, mert egyébként jól védekezik. Meg kell becsülnünk a helyzeteinket, és azokat ki kell használnunk, hiszen most már minden egyes pontnak nagy jelentősége lesz a végelszámolásnál.

Miskolc–Brassó 4-2

   

Kihasználta a Dunaújváros botlását a Miskolc és 5 pontos előnyre tett szert a Bíró László Vándordíjért folytatott csatában.

Jerry Andersson arról beszélt a Brassó utolsó túrája előtt, hogy a csapata a rájátszásra készül már. Van mit dolgozni még, hiszen a csapattársak ma sokszor hagyták cserben Polc kapust. Mind a négy miskolci gólt elképesztő védekezési lazaságok előzték meg, háromszor gyakorlatilag Polc szeme közé lőhettek a miskolci játékosok, negyedszerre pedig csak nézték a kapu előtti támadót a brassóiak. Ugyanakkor a Miskolc sem lehet büszke a kapott góljaira, viszont számukra mentség lehet a győzelem. Ugyanakkor a mindig igényes, fiatal vezetőedző, Majoross Gergely biztosan rengeteg javítani valót talált csapata játékában.

A kiegyenlített meccsen a két, rájátszásra készülő csapat közötti legnagyobb különbség az emberelőnyök kihasználásában volt. A Miskolc a maga 6 előnyös helyzetét 3 lőtt és egy kapott góllal +2-re hozta ki, a Brassó a 3 lehetőségéből egy gólt sem szerzett, igaz nem is kapott. A Miskolc +2-es mérlege viszont a végelszámolásnál pont ekkora különbséget jelentett.

Az első miskolci gólnál Tóth Adrián, a másodiknál Keegan Dansereau korcsolyázhatott be egészen közelre Polc kapuja elé, hogy aztán mindketten kilőjék a kapuvas mellett a kaput. Harmadszorra Dudas adott egy fonák passzt a meccsre ingyenjegyet váltó brassói védekező négyes mellett, Dansereau köszönte, megint magányosan korcsolyázhatott Polc kapuja elé, és ismét jól helyezte a pakkot. A harmadik harmad elején aztán nagymértékben lazult a miskolci fegyelem, előbb Saluga lóghatott meg egy lopott koronggal emberhátrányban, és a szólót nem is hibázta el, majd a kiegészülés után Filip lőtt a kékről egy nem túl izmosat, a gyilkos lassú pedig megtévesztette Bálizst, aki bevédte a nehéznek nem mondható lövést. A végén a Miskolc tette fel a pontot az i-re. Egy hasra eső brassói védőtől Tóth lopott korongot, ő még kapuvasra ütötte a szólót, ám a kapu nem szabadult fel, kisvártatva a két védő tekintete által kísért Hajóshoz került a pakk, aki közelről bekotorta az a hálóba. Ezzel lett 4-2 a vége, a Miskolc ezzel megerősítette első helyét.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1025 néző. Játékvezetők: Halassy, Kincses, Soós, Berger.
Bálizs: 94,3% (Duschek)
K
Polc: 88,2% (Fülöp)
Boyle, Dudas, Metcalfe, Cohen, Becze
1
Filip, Obsut, Fodor, Saluga, Klouda
Gőz, Vojtkó, Hajós, Tóth, Dansereau
2
János, Hietamaki, Molnár, Mihály, Virág
Sagert, Dósa, Popovics, Láda B., Miskolczi
3
Imecs, Nagy Cs., Antal, Zsók, Petres
Ritó, Budai, Roczanov, Szilágyi, Fliszár
4
Mátyás, Bálint, Péter Zs., Márton
Majoross Gergely, Eerme Mart
E
Andersson Jerry Bjorn, Nygren Hakan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 13:21 MIS PP Tóth Sagert Metcalfe
2-0 25:03 MIS PP Dansereau Dudas Cohen
3-0 37:23 MIS PP Dansereau Dudas Becze
3-1 41:07 BRA SH Saluga Klouda Obsut
3-2 42:08 BRA Filip Molnár Petres
4-2 57:49 MIS Hajós Dansereau Sagert
34 Kapura lövések száma 35
6 Kiállításpercek 12

A Miskolc–Brassó fotógalériája

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum