Rájátszást érhet a szombati győzelem

   

Ha kedvezően alakul minden, már vasárnap este követheti a Salzburg, Linz, Vienna, Villach, Znojmo ötöst, és a rájátszás tagjává válhat a Fehérvár. Ehhez szombaton le kell győzni a jó formában érkező Innsbruckot.

A Znojmo ljubljanai győzelmét követően már csak egyetlen hely kiadó a felsőházban, ennek megszerzésére a legjobb esélyük Rob Pallin tanítványainak van. Hogy ez már vasárnap este valóra váljon, ahhoz az szükséges, hogy a Fehérvár több pontot szerezzen az egyetlen szombati mérkőzésen, az Innsbruck ellen, mint vasárnap a Bolzano a Klagenfurt ellen. Nem lesz ez könnyű feladat, a tiroliak ugyanis pénteken Bécsben történelmi győzelmet arattak, a ligába való visszatérésük óta először győztek a Vienna Capitals ellen, mégpedig nem is akárhogy: Bécsben intézték el 5-1-re az EBEL nagy csapatát.

AVSHCI

Az Innsbruck idegenbeli teljesítménye alapján a liga középmezőnyébe tartozik, 17 pontot szerzett, ami eggyel több, mint a Fehérvár vagy a Znojmo eddig gyűjtött pontjainak száma. Legutóbbi fehérvári fellépésén is csak hosszabbításban adta meg magát. Így hiába áll előkelő helyen a Volán hazai pályán mutatott teljesítményével, és hiába számít az egyik legnehezebb helyszínnek az ifj. Ocskay Gábor-jégcsarnok, egyáltalán nem lehet sétagaloppra számítani szombat este.

Ráadásul az Innsbruck visszatérése óta eddig minden szezonban tudott nyerni Fehérváron. Ez idén még várat magára, és erősen reméljük, hogy ez így is marad, a hagyomány megszakad. A fentebb írtak alapján azonban az látszik, hogy ehhez tenniük kell, méghozzá nem is keveset Banhaméknek. Mindenesetre a Volán formája is biztató, ráadásul ahogy Pallin is mondta a pénteki mérkőzés után, a csapat erejét mutatja, hogy semmivel sem hagyja magát kizökkenteni.

A mérkőzést a Sportklub Tv nem adja, élőben itt láthatnak online videóközvetítést, csak magyar IP-vel.

Fehérvár–Innsbruck 3-1

   

Az ellenféllel és egy kicsit önmagával is megküzdve munkás győzelmet aratott a magyar EBEL-csapat, és ezzel rátette a lábát a rájátszás küszöbére. Fáradt csapatok találkoztak, újabb elismerésre méltó sikert arattak Kovács Csabáék.

Rob Pallin kapust cserélt, a pénteken kiválóan teljesítő Rajna Miklós pihenőt kapott, Christian Engstrand bizonyíthatott az Innsbruck ellen. A Klagenfurt ellen megsérült Boivin helyett Hetényi Péter került a védelembe, a 3. és a 4. csatártrióban kisebb igazítás történt. Két lassú, fáradt csapat kezdte a mérkőzést, unalmasnak mondható oda-vissza játék zajlott az első harmad nagy részében. Amikor egyszer-kétszer meglódult a Fehérvár, elsősorban Bartalis és Kovács révén, akkor tűnt fel, milyen gyors játék is ez a jégkorong. A Volán akarata jobban érvényesült, de húsz perc után csak remélni lehetett, hogy kiadósabb élményt jelent majd a folytatás.

A szünetben összeszedte magát a Fehérvár, formás akciókat vezetett a második harmad első tíz percében, és ez Wehrs kék vonalas bombájával eredményre is vezetett. Az Innsbruckban továbbra sem sok erő látszott, sajnos egy kósza lövés elment Engstrand mellett, így a semmiből egyenlített a vendégcsapat. Ez törést okozott a játékban, visszább vettünk az iramból, és bár a dominancia elveszett, a vendégek képtelenek voltak átvenni az irányítást, meddő próbálkozásokra futotta részükről.

Kovacs Csaba AVSKAC

A harmadik harmadot biztonsági játék vezette be, a Volán túl sokszor két sorozott, nem volt meg a pénteki meccsen látott energia a csapatban. De az eredmény nem alakult rosszul, várhattunk az ellenfél hibájára. A 48. percben érkezett el a pillanat, egy felesleges Ross-kiállítást Kovács Csaba újabb gyönyörű és mint később kiderült, ismét győztes góllal büntetett. 16. gólja volt ez a szezonban. Az Innsbruck felpörgette a ritmust, de támadásai nem voltak elég hatékonyak. A hazaiak védekezése továbbra is kellően zárt volt, Engstrand ekkor hozta, ami elvárható tőle. A végén a vendégek lehozták Munrót, ezt Banham lövése után Sarauer használta ki, 3-1-re nyert ezzel a Fehérvár, és újabb hatalmas lépést tett a hatodik hely megszerzése felé.

Vasárnap győzelmi kényszer alatt fogadja a Bolzano a Linzt, és ha nyer is, még mindig hárompontos előnye lesz a Volánnak vele szemben, két mérkőzéssel a vége előtt. Ez azt jelenti, hogy a Bolzano akár tökéletes három meccset is produkálhat a hátralévő időben, a magyar csapatnak már csak egy pontra van szüksége ahhoz, hogy mindentől függetlenül megelőzze az EBEL-címvédőt, és története során negyedszer is biztosítsa helyét a rájátszásban. A Fehérvár bebizonyította, hogy fáradtan is értékes, jó csapat.

Ez a filozófiám

   

Rob Pallin, a Fehérvár vezetőedzője a megszokottól eltérő interjút adott az Innsbruck legyőzése után.

“Nagyszerűen küzdött ma mindenki – mondta Rob Pallin az albavolanhockey.hu-nak. – Nem volt egyszerű a helyzetünk, hiszen több sérült játékost is nélkülöznünk kellett. A küzdőszellemünk azonban remek volt: blokkoltuk a lövéseket és a palánkmunkába is keményen beleálltunk. A pénteki meccs is megmutatta, hogy ez a győzelem kulcsa. Sokat követelő edző vagyok, mindenkitől 110%-ot várok el. Ma azonban 120%-ot kaptam. Nagyszerű hétvégét tudunk magunk mögött, az volt a terv, hogy a védekezésünk szilárd legyen, és ez meg is valósult. A kapusaink kitettek magukért, tegnap Rajna, ma Engstrand. Elismerés illeti Gary Clark kapusedző munkáját, aki igen magas színvonalon foglalkozott a hálóőreinkkel. A kapusedzőkre kevés figyelem vetül, pedig igen fontos szereplői a jégkorongnak. Kiemelném Sille Tamást is, akinek elévülhetetlen szerepe van abban, hogy ilyen kiváló fizikai állapotban van a csapatunk. Ez nem egyszemélyes show, bizalomra épülő csapatmunka jellemzi a szakmai stábot, ez a sikerek letéteményese. Ami a fiatal játékosainkat illeti, nem alanyi jogon jár nekik, hanem ki kell érdemeljék a jégidőt, és ha megkapják, akkor teljesíteniük kell. Ez a filozófiám.”

Pallin Sille

EBEL, 3392 néző. Játékvezetők: Hicks, Dalton, Nagy.
Engstrand: 96,4% (Rajna)
K
Munro: 87,5% (Machreich)
Wehrs, Szirányi, Kóger, Sarauer, Banham
1
MacAulay, Ross, Schennach, Beech, Siddall
Hetényi P., Orbán, Kovács, Bartalis, Marino
2
Pedevilla, VanBallegooie, Olsson, Valdix, Ulmer
Ejdepalm, Varga, Németh, Sikorcin, Vincze
3
Stern, Pittl, Höller, Kaspitz, Mössmer
Reiter, Benk, Erdély, Magosi
4
Schramm, Saringer, Hörtnagl, Huber, Frischmann
Rob Pallin, Sille Tamás
E
Christer Olsson, Pierre Beaulieu
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 26:38 FHA Wehrs Sarauer Szirányi
1-1 28:43 HCI PP Siddall VanBallegooie Beech
2-1 47:52 FHA PP Kovács Marino Ejdepalm
3-1 59:07 FHA EN Sarauer Banham
24 Kapura lövések száma 28
6 Kiállításpercek 6

A Fehérvár–Innsbruck képes összefoglalója

 

A teljes galériát itt találják.

A Fehérvár–Innsbruck góljai

   

A létfontosságú győzelem minden találata megtekinthető itt.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum