Debrecenben az ötödik hely a cél

   

Meggyógyult a jégfelújító gép Debrecenben, minden adott ahhoz, hogy jó meccset láthassanak a nézők a HSC ellen péntek este.

Nem várt nehézségek hátráltatták a MOL Liga újoncának felkészülését a héten. Több játékos egy-két napra influenzás tünetekkel ágynak dőlt, továbbá elromlott a rolba is, így néhány napig csak a hótól megtisztított jég állt a játékosok rendelkezésére. Mindez azonban nem okozhatott nagy fennakadást, az ötpontos erdélyi túra után érthetően remek a hangulat a csapat háza táján. Hazai jégen eddig nagyon jól teljesít a Debrecen, bőven 50% feletti a mérlege, 11 győzelem, köztük 9 rendes játékidős áll szemben 6 vereséggel, amelyek közül az egyik túlórában született. Csak a Brassó, az Érsekújvár és a Miskolc tudott 3 pontot elvinni a Derék utcából.

DHKHSC

Fotó: Molnár Dénes

A Szereda már nem lehet a rájátszás résztvevője, mi több, az utolsó helyről sem tud elmozdulni. Így a székelyek számára a becsület a tét, úgy kell játszaniuk, hogy az alapszakasz végén felemelt fejjel nézhessenek hűséges szurkolóik és az ellenfelek szemébe. Idegenben kiváltképp rosszul teljesít a csapat, a szezon során eddig idegenben szerzett összes pontot Pesterzsébeten küzdötte ki a csapat. A két társaság eddig ötször találkozott egymással, és ezeken a meccseken 4 debreceni és 1 szeredai győzelem született. Ráadásul hazai pályán eddig ellenállhatatlan volt a Debrecen a HSC ellen, egyszer 7, egyszer pedig 8 góllal terhelték meg Ladányiék a szeredai hálót, miközben mindkét alkalommal csak 2-t kaptak.

“Szerencsére nagyon jó a hangulat a csapatban – nyilatkozta Jevgenyij Muhin, a Debrecen mestere –, a fiúkat nagyon feldobta a sikeres erdélyi túra. Folytatni akarjuk a jó szereplést a Csíkszereda ellen, az ötödik helynél nem akarjuk alább adni az alapszakasz végén. Ehhez pedig három pontot kell szereznünk. Ezen a héten újra elkezdte az edzéseket a sokáig sérült Szicsov is, azonban még kell egy kis idő, amíg utoléri magát, és emiatt úgy tervezem, hogy a hétvégén még nem fog játszani.”

“Az esélytelen nyugalmával megyünk Magyarországra – nyilatkozta Christer Dreberg, a HSC Csíkszereda vezetőedzője –, rajtunk már nincs nyomás. Ennek ellenére a győzelem gondolatával indulunk útnak, meccseket akarunk nyerni. Tudjuk, hogy eredményeinkkel akár befolyásolhatjuk a liga állását, de a sportszerűség szellemében akarunk küzdeni és pontot, pontokat szerezni. Nagyon szeretnénk nyerni Debrecenben, visszavágni a két, számunkra nem túl kellemes vereségért, ahogyan Dunaújvárosban is győzni akarunk. Ami pedig a Ferencváros elleni találkozónkat illeti, egy- és kétpontos meccsünk már volt velük Pesterzsébeten, most egy hárompontos meccset akarunk játszani ott.”

Debrecen–HSC 6-3

   

22 perc alatt mindent elrendezett a Debrecen a HSC ellen, a végén kiengedve is magabiztosan hozta a mérkőzést.

A HSC idén nem győzni járt a ligaújonc otthonába, az első két meccsen 7-2-es és 8-2-es vereséget szenvedtek Christer Dreberg tanítványai. Az eredmény ugyan most valamivel kedvezőbb lett, de a fölény a harmadik meccsen volt a legnagyobb, ez nem is lehet vitás. A DHK 22 perc három emberelőnyös gólt szerzett és ugyanennyiszer betalált egyenlő létszám mellett is, így 6-0-s előnye birtokában kényelmesebbre vehette a tempót. Külön kiemelendő, hogy a hat hazai találatot hat különböző játékos szerezte. Annál is érdekesebb volt az eredmény alakulása, mivel a HSC az első harmadban többször lőtt kapura, mint a házigazdák. Az első húsz perc után le is cserélték az addig ötöt beszedő Ruczujt, és bár Kozuchot két percen belül felavatták, de ezt követően lehúzta a rolót. A harmadik játékrészben mindent megtett a HSC a becsületéért, a Debrecen ebben a periódusban teljesen visszaállt, összesen négyszer találtak kaput Bertáék. Mindennek az eredmény jelentős kozmetikázása lett a vége, de a három pont sorsa egy pillanatig sem forgott veszélyben, 6-3-ra nyertek a hajdúságiak.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, DHK): “Felkészültünk a mérkőzésre, aminek meg is lett az eredménye; jól ment a játék és jöttek a gólok is. A második játékrészben is megvoltak helyzeteink, de nem ment a góllövés. A záró harmadban pedig egymást érték a hibák, időnként nagy hibák, ami az eredményben is megmutatkozott. Azt kell mondanom, hogy a 3. harmadban a játékosaim elvesztették a fonalat, nem azt csinálták a pályán, amit megbeszéltünk. Mindenki improvizált, nem volt fazonja a játékunknak, ilyenkor törvényszerű, hogy jönnek a hibák. Remélem, hogy a Ferencváros ellen az első harmadbeli arcunkat fogjuk mutatni, ezért készülünk és mint mindig, győzni akarunk.”

Christer Dreberg (vezetőedző, Csíkszereda): “Az első harmadunk nagyon rosszul sikerült. A másodikban már jobban ment a játék, a harmadikban pedig mi voltunk fölényben, húsz percnyi játékkal azonban nem lehet mérkőzést nyerni. A második és harmadik harmadra fogunk emlékezni, az elsőt – amikor elvesztettük a mai összecsapást – igyekszünk elfelejteni. Ez a 6-3 egyébként emlékeim szerint a legjobb eredmény, amit eddig Debrecenben elértünk. A szezon hátralévő részében a fair play szellemében fogunk játszani, teljes erőbedobással küzdjük végig valamennyi meccsünket.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 324 néző. Játékvezetők: Lauff, Jura, Sipos, Kormos.
Borogyin: 92,3% (Tőke)
K
Ruczuj: 64,3% (Kozuch: 94,7%)
Jemeljanov, Csíki, Ladányi, Hári, Könczei
1
Spady, Nagy, Sátek, Molnár Zs., Farkas
Szagyikov, Voronov, Berta, Kaszkov, Sijka
2
Papp, Bíró O., Salonen, Heffernan, Bíró G.
Prakab, Tőkési, Kuriljuk, Dancsfalvi, Vaszjunyin
3
Salló, Gecse, Molnár Z., Mihály, Tranca
Wéber, Okos, Barabás
4
Geréb, Rokaly, Bíró T.
Muhin Jevgenyij, Razov Igor
E
Dreberg Christer, Gál Sándor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:22 DHK PP Hári Kuriljuk Szagyikov
2-0 05:52 DHK Berta Ladányi Csíki
3-0 06:33 DHK Dancsfalvi Vaszjunyin
4-0 09:06 DHK PP Könczei Ladányi Berta
5-0 11:30 DHK Kaszkov Szagyikov
6-0 22:05 DHK PP Kuriljuk Kaszkov
6-1 42:40 SCC Gecse Farkas Sátek
6-2 52:33 SCC PP Farkas Papp Bíró O.
6-3 55:57 SCC Salló Bíró T. Sátek
33 Kapura lövések száma 39
10 Kiállításpercek 10

A Debrecen–HSC galériája

   

A Debrecen–HSC videó-összefoglalója

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum