A Fradi Miskolcon folytatja az élet-halál harcot

   

A nagyon kiélezett UTE elleni meccsen elért győzelem lehetőséget teremtett arra, hogy a zöld-fehérek még nehezebb ellenfelekkel szemben harcoljanak a rájátszásba kerülésért. Mind közül a legkeményebbnek a Miskolc elleni meccs ígérkezik a Népkertben pénteken.

Egy nagyon fontos meccsen túl van a Ferencváros, szerdán hazai pályán legyőzte az UTE-t és ez mindenképpen jó hír a csapat és szurkolói számára. A rossz az, hogy közel ennyire fontos mérkőzésekből játszik még ötöt a Fradi a következő 11 napban. Sorrendben a Miskolc, a Debrecen és a HSC következik, majd egy erdélyi túrával zárják az alapszakaszt. A DAB elleni meccsek tapasztalatai alapján azt írtuk a derbi előtt, hogy azzal a mentális plusszal, amit a csapat ezeken a találkozókon mutatott, még egyáltalán nincs veszve a rájátszás. A legfontosabb feladat a következő meccsekre is ennek a hozzáállásnak a megtartása. A másik erény, amit már az UTE elleni meccsen mutatott a csapat, az a tudatos, okos játék, amire bizony a Miskolc ellen is szükség lesz.

Hiszen a Miskolc sem ad majd ajándékba egyetlen pontot sem. Minden idők legerősebb játékoskerete állt össze Miskolcon, amely a liga megnyerésének egyik első számú esélyese. Ehhez az első lépés az alapszakasz-elsőség lenne, amivel történelmet írnának a borsodi megyeszékhelyen. Jelenleg második helyen áll a Jegesmedvék, hátránya mindössze egy pont a DAB-bal szemben, amely még az elhanyagolhatónál is kisebb különbség. Ráadásul még három meccset játszanak hazai pályán, a Fradi után a Brassót, majd az utolsó előtti játéknapon az UTE-t fogadják. Márpedig eddig idén a Miskolcé a legerősebb hazai pálya, a megszerezhető pontok 81,5%-át söpörték be az eddigi 18 mérkőzésen, ami ha csak hajszállal is, de jobb a Dab.Docler mutatójánál. Mindössze háromszor kaptak ki eddig, a DAB és a Debrecen rendes játékidőben, a Brassó büntetőkkel tudott nyerni a Népkertben.

MISFTC 2014_15

Fotó: Bán Olivér

A Fradi most ehhez a triumvirátushoz szeretne csatlakozni. Összességében nem is rossz a mérlegük a Miskolc ellen, hiszen Pesterzsébeten kétszer is nyerni tudtak, de idegenben eddig két meccsen egyetlen ponttal kellett beérniük. Önbizalomra adhat okot ugyanakkor, hogy mindkétszer igen szoros meccset vívtak az általában hengerlő borsodiakkal, a büntetőkkel 2-1-re végződő találkozón kívül 4-3-ra kaptak ki, még az első fordulóban. Ez kiemelkedő teljesítmény egy hetedik helyen álló csapattól, gyakorlatilag elmondható, hogy a Brassó és a Ferencváros kényszerítette eddig a legnagyobb harcra a Miskolcot hazai pályáján. A siker kulcsa pénteken is a védekezés, illetve a miskolci rohamok megakasztása, tördelése, valamint a kínálkozó alkalmak minél hatékonyabb kihasználása lehet. A túloldalon éppen ellenkezőleg, a minél folyamatosabb játék kierőszakolására, a pontos befejezésekre és a fegyelmezettségre kell majd koncentrálni.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): A Dab.Docler elleni meccs videóelemzése is azt támasztotta alá, amit már a mérkőzés alatt is láttam: egy-egy játékelemben pontatlanok voltunk, ám amíg ezt egy gyengébb ellenfél nem tudta büntetni, a DAB megtette. Két jó csapat egészen kiváló mérkőzése volt, ahol az egyik több helyzetből sem tudott gólt ütni, a másik pedig a kevesebb lehetőségével is jobban sáfárkodott. Vannak ilyen mérkőzések, ez benne van egy hosszú alapszakaszban. Az ilyesmi nem szerencse kérdése, sokkal inkább azt mutatta, hogy fejben nem voltunk elég élesek, ilyen kiélezett mérkőzésen nem elég, ha csak 90 százalékosan koncentrálunk. A Fradi ellen pénteken az lesz a legfontosabb, hogy a mi csapatunk is elérje azt az érzelmi szintet, amelyen az ellenfél valószínűleg játszani fog. A zöld-fehérek most az életükért küzdenek, így biztosan harapni fognak. Mi az alapszakasz megnyeréséért harcolunk, azaz motivációban nálunk sem lesz hiány. Amire nagyon oda kell figyelnünk, az a fegyelmezettség egyrészt a taktika betartása, másrészt pedig a kiállítások elkerülése terén. Az első azért fontos, hogy ne adjunk könnyű lehetőségeket nekik, mert van elég jó képességű játékosuk ahhoz, hogy éljenek vele. A kiállításokat magyaráznom sem kell, hiszen a hátrányokat bármilyen módon el kell kerülni. Ezekre lesz szükségünk, hogy eredményesek legyünk.

Szakács Ferenc (vezetőedző, FTC): Nagyon pozitív most minden, jó a csapatban a hangulat. Nagyon kellett a tegnapi győzelem, főleg mert az Újpestet győztük le, derbit nyerni mindig különleges, és a pontokra is nagy szükség volt. Nagyon fontos minden egyes pont most már, reméljük, hogy legalább egyet tudunk hozni pénteken is, már az is nagy dolog lenne. Mindenki ép és egészséges, hajtunk nagyon. Az új igazolásunk is pozitív csalódás volt, reméljük, gyorsan alkalmazkodott a csapathoz és a ligához, és még jobb lesz a következő meccseken. Miskolcon játszani egyáltalán nem lesz egyszerű, bár eddig feküdt a játékuk nekünk, reméljük, jól jövünk ki ebből a meccsből is.

Miskolc–FTC 9-2

   

A Jegesmedvék visszavették a vezetést a MOL Ligában, míg az Ferencváros hátránya újra 5 pont az UTE mögött.

A miskolciak a 3. percben megszerezték a vezetést Metcalfe révén, majd a harmad közepén közel 3 perc alatt 3 gólt lőttek Budainak, akinek a helyét Marton vette át az FTC kapujában. A 19. percben a zöld-fehérek szépítettek, Rafaj talált be Bálizs kapujába. A harmad végén emberelőnybe kerültek a Jegesmedvék, amit 4 másodperccel a vége előtt Gőz góljával kihasználtak. A találatnál Jirí Moravec 5+végleges fegyelmit érően szabálytalankodott. A második játékrészben az áthúzódó ötperces előnyben nem talált be a Miskolc, a 28. percben viszont Tóth Adrián megszerezte a 6. miskolci találatot. A 39. percben egy nagyon szép akció végén már örültek az FTC-játékosok, viszont Bálizs nagy bravúrral védett.

A harmadik harmad 11. percében egy miskolci támadás során Martonon már túljutott a korong, ám egy ferencvárosi védő a gólvonalon mentett. Egy perccel később viszont már a kapuba került a korong, Metcalfe meglőtte önmaga második, csapata hetedik gólját. Az 55. percben hatalmas gólt lőtt az FTC, Hegyi Ádám keresztpasszát Rafaj vágta be kapásból a rövid felső sarokba. Egy perccel később a miskolciak megkavarták a ferencvárosi védelmet, az akció végén Cohen állította vissza a hatgólos különbséget. 49 másodperccel a vége előtt Cohen megszerezte a mesterhármast érő találatát, amivel beállította a 9-2-es végeredményt. A Miskolci Jegesmedvék átvették a vezetést a MOL Ligában, míg a Ferencváros hátránya megint 5 pont az UTE mögött.

Majoross Gergely, vezetőedző, Miskolc: “Jó teljesítményt nyújtottunk ma a játék minden elemében. Sok helyzetet dolgoztunk ki, ezekből sok gólt lőttünk. Bálizsnak nem lehetett könnyű ez a meccs, de így is kitűnően védett. A legfontosabb a három pont begyűjtése volt.”

Szakács Ferenc, vezetőedző, Ferencváros: “Az elején nagyon elengedtük a Miskolcot, hiszen öt gólt kaptunk. A második harmadban kicsit visszajöttünk a meccsbe, ám a harmadikban végleg elvesztettük a fonalat. Gyorsan rendeznünk kell a sorokat, mert az Újpest ismét öt ponttal vezet. Most már minden mérkőzésünket meg kell nyernünk.”

 

MOL Liga, Miskolci Jégcsarnok, 990 néző. Játékvezetők: Gangel, Nagy, Pálkövi, Soós.
Bálizs: 95,0% (Duschek)
K
Budai K.: 50,0% (Marton: 85,3%)
Boyle, Dudas, Metcalfe, Cohen, Becze
1
Moravec, Guren, Dubek, Novák, Rafaj
Gőz, Sagert, Hajós, Tóth, Dansereau
2
Hegyi, Cerny, Galló, Kiss G., Kiss Á.
Vojtkó, Dósa, Popovics, Láda B., Miskolczi
3
Lencsés, Lévai, Pál, Lichanec, Papp
Szilágyi, Láda P., Roczanov, Ritó, Fliszár
4
Géczi, Revák, Hardi, Németh, Farkas
Majoross Gergely, Eerme Mart
E
Szakács Ferenc, Orbán György
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:57 MIS Metcalfe Becze
2-0 10:12 MIS PP Becze Dudas Dansereau
3-0 12:01 MIS Szilágyi Ritó
4-0 13:16 MIS Cohen Becze Metcalfe
4-1 18:20 FTC Rafaj Lichanec
5-1 19:56 MIS PP Gőz Tóth Metcalfe
6-1 27:39 MIS Tóth Boyle Hajós
7-1 51:55 MIS Metcalfe Becze Cohen
7-2 54:33 FTC Rafaj Hegyi Novák
8-2 55:54 MIS Cohen Becze Dudas
9-2 59:11 MIS Cohen Metcalfe Becze
42 Kapura lövések száma 40
14 Kiállításpercek 33

A Miskolc–FTC képes összefoglalója

   

A Miskolc–FTC videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Összes (131)

Utolsó hozzászólások

 1.   #126
  Miskolcifan,   

  Nem tudom,hogy Gőz gólja után a kavarodásnál Kiss Gábor csak tüsszent,vagy esetleg Sagert után köp...

 2. blackiii a rezidens DJ
    #127
  blackiii a rezidens DJ,   

  @Pityinger: Mert Macista, nem Fradista! :-)

 3. moszkvicsslusszkulcs
    #128
  moszkvicsslusszkulcs,   

  @Pityinger: Ennek már egyszer nekifutottunk. Nálatok a kommentátor sírógörcsöt kap és megnémul, ha gólt lőttök???
  Amúgy meg hallgasd meg egyszer Léderert a Volán meccsen:))))

 4. Bárd
    #129
  Bárd,   

  A miskolci közvetítéseket én is minimális hanggal nézem, mert nem bírom hallgatni a srácot, de csak az zavar, hogy normális szabályismeret nélkül állandóan bírózik, illetve a hangszíne (de arról meg nem tehet)

  Az, hogy a Maciknak szurkol és az ő góljaiknál üvölt, azzal semmi gond nincs, valszeg én is így közvetítenék DAB meccset. De idén már semlegesebben közvetít, mióta MOL TV van és ez becsülendő

 5. blackiii a rezidens DJ
    #131
  blackiii a rezidens DJ,   

  @technojedi: Ámen! :D

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EWHL 16:00 KMHSAE 3-2 HVÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
NHL 01:30 MTLPHI 
  • SPÍLER TV
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk