Kedden kiderül, kik játsszák a BL-döntőt

 

A Frölunda kétgólos előnnyel várja az oului visszavágót, míg a Lulea?Skellefteán a győztes kvalifikálja magát a február 3-i döntőbe. Az is kiderül, ki rendezheti a finálét.

Az első meccsen a Karpat fogadja a Frölundát este fél hatkor. A múlt heti odavágón második harmadbeli extra teljesítményének és három lőtt góljának köszönhetően a svéd csapat 4-2-es előnyről várja a találkozót. A meccs tehát nincs lefutva, de azért a Frölunda kényelmes helyzetben van. A Karpat vezeti a finn bajnokságot, az elmúlt egy hétben újabb két győzelmet aratott: az ötödik helyezett Lukkóval idegenben, a mezőny hátsó felében tanyázó Turkuval hazai pályán játszott 2-1-et. Előnye a tabellán egy meccsel kevesebbet játszva is öt pont a második helyezett HIFK-kel szemben. A Frölunda szintén nem panaszkodhat, a keddi BL után három nappal idegenben verte 3-2-re a bajnoki első és szint BL-elődöntő résztvevő Skellefteát. Egy napra rá pedig a 4. helyezett Linköpingnél volt jobb ugyanilyen arányban, hazai jégen. A Frölunda így a második helyen áll a svéd bajnokságban. A svédek önbizalmát tovább növelheti, hogy a BL-ben nagyon megy nekik a góllövés, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az összesített kanadai táblázat első négy helyén göteborgi játékos található: az egyaránt 24-24 pontos Andreas Johnsson és Mathis Olimb, a hátvéd létére 17 pontos hátvéd, Erik Gustafsson és a 14 pontos Max Görtz. Összehasonlításul, a Karpat legeredményesebb játékosa Joonas Donskoi a maga 13 pontjával. Johnsson teljesítménye annál is inkább figyelemre méltó, hiszen a BL gólkirálya még csak mindössze húszéves.

skelulea

A másik elődöntőben a Lulea a Skellefteát fogadja este hét órakor. Habár a két csapat között hét helynyi a különbség az SHL-ben, ez nem akadályozta meg a Luleát abban, hogy az idegenbeli odavágón borsot törjön a svéd bajnoki címvédő és jelenleg is első helyezett Skelleftea orra alá. Másfél perc után már 1-0-ra vezettek, és bár a hazaiak nagy nehezen megfordították az állást, egy perccel a rendes játékidő vége előtt kiegyenlítettek. Az elmúlt héten mindkét csapat egy győzelmen és egy vereségen van túl hazája bajnokságában, a Skelleftea első, míg a Lulea 8. helyen áll. Mint az odavágó eredményéből is látható, ebből messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni, az első meccsen a Lulea például többet lőtt kapura, mint a Skelleftea.

A két elődöntő után az is eldől, melyik csapat rendezheti a döntőt, ennek helyszíne ugyanis nincs előre meghatározva. A két döntőbe jutó csapat közül az fogja rendezni az első Bajnokok Ligája döntőjét, amelyik az alábbi szempontok szerint és az alábbi sorrendben jobban teljesít:
1) Amelyik csapat több pontot szerzett a csoportkörben és a rájátszásban együttvéve.
2) Jobb gólkülönbség szintén összevontan az eddigi összes lejátszott BL-meccs alapján.
3) Több lőtt gól.
4) A csoportkörben elért jobb helyezés.
5) A csoportkörben elért több pont.
6) Magasabb helyezés a BL klubrangsorában a szezon előtt.

A Bajnokok Ligája honlapján elérhető táblázat alapján a Skellefteában már biztosan nem lesz döntő, de a másik három csapatból még bármelyik lehet rendező.

A CHL elődöntőinek eredményei:
Skelleftea (svéd) ? Lulea (svéd): 2-2
Frölunda (svéd) ? Karpat Oulu (finn): 4-2

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum