Második ötpontos erdélyi túrája is meglehet az UTE-nak

   

Ehhez nem kell mást tennie, mint vasárnap győzni az ellen a HSC ellen, amely szombaton már matematikailag is elbúcsúzott a rájátszástól.

Az UTE Brassó elleni győzelmével 22 pontra nőtt a hatodik és nyolcadik helyezett csapatok közötti különbség, amit a még hátralévő hét mérkőzésen már semmiképpen sem lehet behozni. Csíkszeredában időtlen idők óta nem ért véget olyan korán a hokiszezon, mint idén fog, ugyanis a február elsejével már csak a többiek küzdelmeit nézhetik a szurkolók. Nagy kérdés, mennyire sikerül motiválni az amúgy sem túl sikeres csapat tagjait a további küzdelmekre, szombaton a Debrecen is simán elhozta a három pontot, két harmad alatt eldöntve a mérkőzést. Márpedig az UTE-nak még van dolga bőven, hiszen a HSC lerázása után nem is lehet más céljuk, mint ugyanezt tenni a Ferencvárossal is. A két csapat között jelenleg nyolc pont a differencia, tehát erre azért még várni kell.

A Brassó elleni szombati győzelem mindenesetre jó alapot teremtett erre, megnyílt az esély, hogy újabb ötpontos erdélyi túrát abszolváljanak Szilassy Zoltán tanítványai. Hogy ez mekkora szó, azt jól jelzi, hogy a legnagyobb közül is csak keveseknek sikerült ehhez hasonló bravúr. A DAB kétszer távozott hat ponttal Erdélyből, a Miskolc és az Érsekújvár pedig egyszer-egyszer. A csapatban továbbra is szárnyal a légiós sor. Mihálik, Elomo és Tapio együtt már 151 pontnál jár, összesen száz mérkőzésen, ami elképesztő teljesítmény. Miközben a szurkolók és a csapatot kedvelők többsége azon vitatkoznak, hogy vajon Mihalik vagy Elomo játszik-e nagyobb szerepet a csapat győzelmeiben, kevesebb figyelem jut egy fiatal magyar hátvédre, aki szintén nagyon fontos részeket tesz bele a közösbe.

Kiss Dánielről, az újvárosi nevelésű, az UTE-ba a Fehérváron keresztül érkező 23 éves hátvédről van szó, akinek karrierútja nem mellesleg jól szemlélteti a magyar jégkorong egész felépítményét is. Kiss a második sor hátvédpárját alkotja Zalavári Bencével. November 12-én játszotta első mérkőzést lilában és az utóbbi időben egészen kiemelkedő teljesítményt nyújt. A Miskolc elleni meccset például +2-vel, a Debrecen elleni két találkozót +2-vel és +3-mal zárta. Nagyon fontos periódus volt ez az UTE szezonjában, hiszen a hajdúságiak elleni két győzelemmel kerültek biztonságos távolságra legnagyobb ellenfelüktől, a Ferencvárostól. A még mindig fiatal csapat teljesítményére pedig feltételezhetően duplán jól hat, ha nem kell akkora nyomás alatt játszaniuk. Bármennyire is jól megy azonban mostanában a szekér, hiába a hárommeccses győzelmi széria, a HSC elleni pontokat sem adják majd ingyen, ráadásul egy hosszú utat követően szerdán élet-halál mérkőzést játszanak Pesterzsébeten. Bizton mondhatjuk tehát, hogy a neheze még hátravan a csapat számára.

HSC Csíkszereda–UTE 5-2

   

A csíkszeredaiak remek emberelőnyös játékuknak köszönhetően megszerezték első 2015-ös győzelmüket a MOL Ligában.

A mérkőzés gyakorlatilag HSC-góllal indult, miután az első támadást sikeresen fejezték be a hazaiak Farkas Tamás révén (1-0). A 4. percben emberelőnybe került az UTE, ám a legveszélyesebb akciót a csíkszeredaiak vezették a 2 perc során. Kereken egy percig játszhattak öten a hazaiak, miután Spady gáncsolt egy újpesti játékost. A második előnyt már jobban játszották meg a lila-fehérek, viszont gólt nem szereztek. A harmad közepén 4 a 4 ellen játszottak a csapatok egy páros büntetés nyomán, a speciális helyzet az újpestieknek kedvezett, akik hajtottak az egyenlítésért. A 13. percben eljött az első HSC-előny Pichler kiállításával, ami 26 másodperccel később kettős emberelőnnyé nőtt, Hegyi Ádám Zoltán hátulról palánkra lökésért 2+10 perces büntetést kapott. Az 5 a 3 elleni játékot kihasználták a csíkszeredaiak, a korongjáratás végén Spady lőtt Sila kapujába (2-0). A gól után 20 másodperccel Kiss Dánielt kiállították, így újra kettős előnybe került a HSC. Az indulatok egyre inkább fokozódtak a mérkőzésen, Lindgren és Bíró Ottó keveredett ütésváltásba, egyaránt 2+2 percet kaptak.

A második harmad elején az UTE hajtott az egyenlítésért, a 23. percben emberelőnybe került. Fel is állt 5 a 4 ellen, csak kapuvasig jutott, hiába örült Mihálik. Heffernan visszatérése után is nyomtak a vendégek, Mihálik szépített (2-1). Két perccel később Turbucz kapott kétperces büntetést, az emberelőnyt Spady góljával kihasználta a HSC (3-1). A mérkőzés felénél záporoztak a büntetések, az UTE emberelőnybe került, aztán két perccel később már kettős emberelőnybe került a hazai csapat, amit ki is használt, Salonen talált közelről a kapuba (4-1). Mire kiegészültek a lila-fehérek, a játék késleltetéséért kaptak büntetést, miután lassan álltak fel a korongbedobáshoz, ám nem volt lehetőségük újra 5 emberrel játszani, mert Csányit küldték ki szabálytalan testjátékért. A játékrész végén is gyakorolhatták az emberhátrányos játékot az újpestiek, előbb Mihálík, majd Tóth Gergő ült ki a büntetőpadra, aztán csatlakozott hozzájuk Elomo, aki reklamálásért kapott 10 perc fegyelmit. A kialakult kettős emberelőnyt Bíró Mátyás használta ki (5-1).

A harmadik játékrész 28 másodpercnyi HSC-előnnyel kezdődött, de nem született gól. A harmad elején kétszer játszhatott emberelőnyben az UTE, mindkét lehetőség kihasználatlanul maradt. Az újpestiek becsülettel küzdöttek, nyomtak, a 48. percben pedig siker koronázta próbálkozásaikat, Tapio bombázott Ruczuj kapujába (5-2). A harmad közepén 2 percig 4 a 4 ellen játszottak a felek, majd a mérkőzés végéig felváltva kerültek emberelőnybe a csapatok. A HSC 5-2-re nyert, 6 vereség után sikerült újra győztesen elhagynia a jeget.

Szerdán egy nagyon nagy meccset várok a Ferencváros ellen

   

A HSC Csíkszereda-UTE mérkőzés vezetőedzői értékelései.

Christer Dreberg (vezetőedző, HSC Csíkszereda): “Amikor sorozatban gólokat tudsz lőni, úgy megy le a játékosokról a stressz és telnek meg energiával, illetve önbizalommal. Ez volt ma látható. Jó volt látni ezeket a fiatal játékosokat, ahogy célratörően játszottak, korongokat szereztek, lőttek és harcoltak. Továbbá jó látni azt is, hogy hatékony volt az előnyös játékunk.”

Szilassy Zoltán, (vezetőedző, UTE): “Rosszul kezdtük a mérkőzést és mire szóhoz jutottunk volna a hokiban, addigra azt belénk fojtották. Nyílván megvoltak a magunk hibái. Jól álltak bele a meccsbe a hazaiak, ami esélyt kaptak a sorstól, azt ki is használták és megnyerték a meccset. Ebből nekünk tanulni kell, hogy nagyon nagy ellenszélbe is készülni kell, hiszen kerülhetünk még ilyen szituációba a szezon során. Szerdán egy nagyon nagy meccset várok a Ferencváros ellen. Azt gondolom, hogy ott bárhogy alakul a mérkőzés, nem fog eldőlni a rájátszás sorsa, ami kiélezett lesz végig.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1000 néző. Játékvezetők: Lascar, Butucel, Peter, Butucel.
Ruczuj: 93,9% (Raitums)
K
Sila: 80,8% (Pleszkán)
Spady, Nagy, Sátek, Molnár Zs., Farkas
1
Hegyi, Durák, Mihálik, Tapio, Elomo
Papp, Bíró O., Salonen, Bíró G., Bíró M.
2
Zalavári, Kiss, Tóth, Turbucz, Csányi
Salló, Gecse, Heffernan, Mihály, Tranca
3
Garbacz, Sommer, Dömötör, Virág Cs., Gágyor
Molnár Z., Geréb, Rokaly
4
Lindgren, Reiter, Pichler
Dreberg Christer, Gál Sándor
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:09 SCC Farkas Molnár Zs. Sátek
2-0 14:19 SCC PP2 Spady Nagy Bíró G.
2-1 24:35 UTE Mihálik Durák Tapio
3-1 27:34 SCC PP Molnár Zs. Spady Nagy
4-1 32:30 SCC PP2 Salonen Bíró M. Bíró O.
5-1 39:01 SCC PP2 Bíró M. Tranca Salonen
5-2 47:50 UTE Tapio Durák Hegyi
26 Kapura lövések száma 33
28 Kiállításpercek 58

A HSC–UTE galériája

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum