Nagy Gergő ismét asszisztos volt

 

Visszatérése utáni második meccsén is pontot szerzett a magyar csatár, csapata ismét győzött. Háriék, Széligék és Ládayék azonban kikaptak, akárcsak Galló Vilmosék a svéd juniorban.

Nagy meccset játszottak a Wings Stadiumban, ahova a keleti első Fort Wayne Komets csapata látogatott. Nagy Gergőék azonban nem adtak esélyt a vendégeknek, az első harmadban kétgólos előnyre tettek szert, amit a meccs hátralévő idejében sikerrel őriztek. A Komets két alkalommal tudta egyre csökkenteni a hátrányát, de mindkét alkalommal öt percen belül jött a válasz. Másodjára ráadásul a legjobbkor, két perccel a rendes játékidő vége előtt. A Kalamazoo utolsó góljánál, akárcsak egy nappal korábban, Nagy Gergő adta az egyik passzt, így újra jó sorozatot kezdhet a magyar csatár, második meccsén szerez pontot ugyanis. A vége 5-3 lett, a Kalamazoo Wings ötödik helyen áll a keleti konferencia északi divíziójában.

Az utolsó helyen álló Modo az utolsó előtti Leksandshoz látogatott a svéd első osztályban. A hazaiak már az első cserében gólt szereztek, így 13. másodperc elteltével 1-0-ra vezettek. A harmad végén kiegyenlítettek Háriék, de a középső húsz percben a Leksands három gólt is ütött, 4-1-re módosítva az állást. A harmadik harmadban álomszerűen kezdett a Modo, 5 perc alatt két gólt szerezve minimálisra csökkentette a különbséget, a Leksands időt is kért. A folytatás azonban nem sikerült ilyen jól, a játékrész derekán nem egészen két perc alatt három kiállítást is összeszedett a Modo, ami kissé megtörte a lendületet, egyben időt a hazaiaknak arra, hogy rendezzék a soraikat. Az eredmény a későbbiekben a 19-9-es kapura lövési arány ellenére már nem változott, 4-3-ra nyert a Leksands. Hári pontot nem szerzett, az új edzők érkezésével valamivel közelebb került ellenfeleihez a Modo, a győzelemhez vezető utat azonban még nem találta meg, egyre nagyobb különbség választja el a tabellán a mezőny többi részétől.

A junioroknál a Modo a Galló Vilmossal felálló Linköpinget fogadta. Az első harmadban a vendégek szereztek vezetést emberelőnyből, erre a hazaiak nem kevesebb, mint öt góllal válaszoltak a 49. percig. Az utolsó tíz percben elképesztő hajrába kezdtek Gallóék, aminek meg is lett a vége, hiszen sikerült az egyenlítés. A négygólos hátrány ledolgozása azonban úgy tűnik, túl sok energiát emésztett fel, a hosszabbítás 41. másodpercében a hazaiak megnyerték a meccset. 6-5-ös veresége az első a Top10 között a Linköpingnek, de legalább egy pontot sikerült ezen is szerezni, így három forduló után Gallóék éppen a Modo mögött a harmadik helyen állnak.

Roppant szoros meccset játszott egymással a Szélig Viktorral felálló Briancon és egykori edzőjük, Luciano Basile által dirigált Gap a Ligue Magnusben. Főleg a védekezés működött jól, hiszen a második és harmadik harmadban öt emberhátrányt védekeztek ki. A rendes játékidőben mindkét csapat egy-egy gólra volt képes, így jöhetett a hosszabbítás, ahol az újabb hazai fór már nem maradt kihasználatlanul, így 2-1-re nyert a Gap. Szélig pontot nem szerzett, a Briancon a hatodik helyen áll a nagyon szoros mezőnyben.

Komoly pofonba szaladtak bele Ládayék divízióbeli ellenfelükkel szemben a WHL-ben, ahol Spokane a Tri-Cityhez látogatott. Az első két harmadban nagy gond még nem volt, hiszen negyven perc játék után a hazaiak még csak 2-0-ra vezettek, mindkettőt emberelőnyből lőtték. A gondok a záró húsz perccel kezdődtek, az első öt percben ugyanis hirtelen öt gólra nőtt a különbség. Ráadásul lendületben maradtak a hazaiak, akik a maradék időben további két alkalommal voltak eredményesek, így alakult ki 7-0-s végeredmény. Nagy gond nincs, menni kell tovább, a Spokane harmadik a WHL nyugati konferenciájának amerikai divíziójában.

Az INL-ben is tart már a középszakasz, a Feldkirch már három mérkőzésen van túl. Nem kezdtek jól Fekete Dánielék, hiszen az első találkozón 4-1-es vereséget szenvedtek a Bregenzerwald otthonában, majd hazai pályán is vereséget szenvedtek büntetőkkel a Zell am Seetől 4-3-ra. Szombaton a Lustenau volt az ellenfél, és a második harmad végén három és fél perc alatt szerzett három góljuknak köszönhetően sima, 4-0-s győzelmet arattak. Fekete ezeken a meccseken egy gólpasszt adott, a Feldkirch jelenleg negyedik a tabellán.

Magyar légiósok a hokivilágban, 2014/15:

Név Csapat Liga H M G A P
Fekete Dániel VEU Feldkirch INL (AUT-2.) 4. 20 8 10 18
Hári János Modo SHL (SWE-1.) 12. 39 5 11 16
Láday Tamás Spokane Chiefs WHL 3. 33 0 3 3
Nagy Gergő Chicago Wolves AHL 5. 6 0 3 3
Nagy Gergő Kalamazoo Wings ECHL 5. 15 4 7 11
Sebők Balázs Hokki Mestis (FIN-2.) 5. 32 7 18 25
Sofron István Krefeld Pinguine DEL (GER-1.) 11. 37 7 7 14
Szélig Viktor Briancon Ligue Magnus (FRA-1.) 6. 20 0 2 2
Briancon Kupa és Ligakupa (FRA) - 10 0 3 3
Vas János Slavia Praha Extraliga (CZE-1.) 14. 36 4 5 9
Vas Márton Löwen Frankfurt DEL2 (GER-2.) 3. 37 5 21 26

Jelmagyarázat: H=a légiós csapatának pillanatnyi helyezése a bajnokságban (a liga létszáma), M=mérkőzések, G=gólok, A=gólpasszok, P=pontok száma. A kapusok esetében a P a védési hatékonyságot jelöli, százalékban kifejezve. Dőlt betűs név=már nem légiós.

Cimkék: , , , , , , , , , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS