A Brassó nem tud nyerni legjobb játékosai nélkül

   

Márpedig az utóbbi időben mindenki egyszerre maradt adós az igazán jó teljesítménnyel. Vasárnap a Debrecen ellen csak akkor lehet esélyük a győzelemre, ha ezen tudnak változtatni.

A Brassó vasárnap a Debrecent fogadja a MOL Ligában. A két csapat között a tabellán egy egység, a ponttáblázaton azonban 15 a különbség. Ráadásul a két csapat egymás elleni párharcaiban kevés babér termett Ladányiéknak. A két erdélyi mérkőzésen mindössze egyszer jutottak el a hosszabbításig, de hazai pályán is mindössze két pontot gyűjtöttek be a megszerezhető kilencből. Összesítve eddig ötször játszottak egymással, két alkalommal tudtak pontot szerezni, egyszer büntetőkkel nyertek, egyszer hosszabbításban kaptak ki. A papírforma egyértelmű hazai győzelmet ígér. Van azonban néhány körülmény, amely mégis a Debrecen mellett szól. Először is, a Brassó számára a hazai pálya valamiért nem akkora előny, mint a többi csapatnak általában. 18 hazai mérkőzésükön csak három ponttal szereztek többet, mint például a hatodik helyen álló UTE. Másodszor, mindkét csapat játszott szombaton, a Debrecen nyert Csíkszeredában, míg a Brassó kétgólos előnyt pocsékolt el.

Különösebb tétje nincs a találkozónak. Ha a tabellán a jelenlegi állapotokhoz képest nem történik változás, akkor a két csapat egymással játszik a negyeddöntőben az elődöntőbe jutásért, ami a Brassónak kedvezőbb. A Debrecen vasárnapi ellenfelét már nem foghatja be, az UTE viszont még veszélyes lehet rá nézve. Ha az alapszakasz eddigi mérkőzéseiből indulunk ki, akkor ez nem is lenne akkora baj, hiszen a Brassóval sokkal nehezebben boldogul, mint az Érsekújvárral szemben. Korántsem biztos azonban, hogy az alapszakasz végére a Brassó és az Érsekújvár nem cserél helyet és akkor teljesen feleslegessé válik minden korábbi számolgatás, így nyilván mindkét csapat azon lesz, hogy a lehető legjobb formában várja majd a playoffot és leendő ellenfelét.

A Debrecen csapatában nem találunk kiemelkedő egyéni teljesítményt, legponterősebb játékosuk Daniel Kaszkov, aki a tízedik helyen áll a liga kanadai táblázatán, 36 meccsen szerzett 42 pontjával. A csapat legjobb helyezést elérő magyar játékosa Berta Ákos, aki szintén 42 ponttal a 12. Ez azonban nem könnyíti meg az ellenfelek dolgát. Éppen ellenkezőleg a DHK egyik erőssége, hogy viszonylag egyenletesen szóródnak a pontok, bárki bármikor képes meccset eldöntő teljesítményt nyújtani. A csapat kapitánya, Ladányi Balázs őszi sérülése után bombaformában vette fel a fonalat, első meccsén három asszisztot adott, majd az azt követő öt mérkőzésen nyolcat. Azóta ugyan kissé megtorpant a pontok termelésében, de most újra hárommeccses pontszerző szériában van, ekkora rutinnal nyilván pontosan tudja, mikor és hogyan kell csúcsformában lennie. A Brassóban hasonlóan szórt teljesítményeket találunk, érdekesség, hogy a Cenk alján a pontkirály Martin Salugának szintén 42 pontja van, igaz, ő két meccsel kevesebbet játszott Kaszkovnál. Náluk az lehet a vasárnapi győzelem kulcsa, ha a topjátékosok visszatalálnak a pontszerzés útjára. Jerry Andersson együttesében ugyanis éppen a legjobb játékosok mondtak csődöt az utóbbi időben: Saluga, Mihály, Klouda, Virág és Molnár sem volt képes az utolsó három meccsen egy pontnál többet termelni.

Brassó–Debrecen 3-4

   

Két napon belül másodszor adott el kétgólos előnyt a Brassó, a Debrecen büntetőkkel verte Mihályékat.

Óvatos kezdést és kiegyenlített játékot hozott az első harmad, amelynek során mindkét oldalon volt egy-két lehetőség, de Polc és Borogyin stabilan álltak a lábukon. A hazaiak részéről Klouda és Fodor, a vendégek oldaláról Kaszkov és Hári veszélyeztetett. A 16. percben emberelőnybe került a Debrecen, de nem tudott élni a lehetőséggel, majd a Brassó is megkapta a lehetőséget, de az is kimaradt. A második harmadot nagyon dinamikusan és főleg eredményesen kezdte a Brassó, 53 másodperc elteltével Virág Csanád kotort be egy kipattanót, majd másfél perccel később az addig is nagyon veszélyesen játszó Klouda talált be fonákkal, miután szép cselekkel tisztára játszotta magát. A kétgólos vezetés után a Brassó akár el is dönthette volna a mérkőzést, Klouda és Filip helyzeténél Borogyin tartotta meccsben a csapatát. A 27. percben némiképp előzmény nélkül szépített a Debrecen. Kuriljuk lövése után nem takarítottak elég hatékony a brassói védők a kapu előtt, Kaszkov jutott lövéshez közelről, Polc tehetetlen volt. Tíz perccel később nagyon szép, gyors, egyérintős passzok után Dancsfalvi fejezett be góllal egy akciót, amivel elillant a hazaiak kétgólos előnye.

A harmadik játékrész elején előnybe került a DHK, ám ebből a Brassó szerzett gólt. Egy kivágott korong Mihályt találta meg, aki kilépett és nagyon szép szólóját góllal fejezte be, visszaszerezve a vezetést csapatának. A hazai vezetés visszaszerzése után kissé kapkodóvá vált a játék, itt is, ott is akadtak helyzetek, de túl sok volt a pontatlanság ahhoz, hogy az eredmény is változzon. Egészen az 53. percig, amikor Ladányi és Könczei párban szlalomoztak végig a pályán, előbbi passzából utóbbi volt eredményes, másodszor kiegyenlítve az állást. A hosszabbításban hatalmas lehetőséghez jutott a Brassó, Szagyikov kétperces kiállítást kapott, így 4-3 elleni játék következett. A Debrecen önfeláldozóan védekezett, míg a Brassó kissé körülményesen szövögette a támadásokat, így nem sikerült kihasználni a fórt. Mivel a későbbiekben sem született gól, így jöhettek a büntetők, amelyben a vendégek voltak jobbak. A Brassó két napon belül másodszor kapott ki kétgólos előnyről.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1300 néző. Játékvezetők: Gergely, Mathe, Siko, Trandafir.
Polc: 82,6% (Fülöp)
K
Borogyin: 91,9% (Tőke)
Filip, Obsut, Fodor, Saluga, Klouda
1
Jemeljanov, Csíki, Ladányi, Hári, Könczei
János, Hietamaki, Molnár, Mihály, Virág
2
Szagyikov, Voronov, Berta, Kaszkov, Sijka
Imecs, Nagy, Antal, Zsók, Petres
3
Prakab, Tőkési, Kuriljuk, Dancsfalvi, Vaszjunyin
Márton, Bálint, Péter Zs., Mátyás
4
Wéber, Okos, Barabás
Andersson Jerry Bjorn, Nygren Hakan
E
Muhin Jevgenyij, Razov Igor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 20:53 BRA Virág Molnár János
2-0 22:11 BRA Klouda Fodor Saluga
2-1 26:35 DHK Kaszkov Kuriljuk Jemeljanov
2-2 38:00 DHK Dancsfalvi Barabás Vaszjunyin
3-2 41:08 BRA SH Mihály Obsut
3-3 52:30 DHK Könczei Ladányi
3-4 65:00 DHK GWS Ladányi
37 Kapura lövések száma 23
4 Kiállításpercek 6

A Brassó–Debrecen képekben

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum