Második ötpontos erdélyi túrája is meglehet az UTE-nak

   

Ehhez nem kell mást tennie, mint vasárnap győzni az ellen a HSC ellen, amely szombaton már matematikailag is elbúcsúzott a rájátszástól.

Az UTE Brassó elleni győzelmével 22 pontra nőtt a hatodik és nyolcadik helyezett csapatok közötti különbség, amit a még hátralévő hét mérkőzésen már semmiképpen sem lehet behozni. Csíkszeredában időtlen idők óta nem ért véget olyan korán a hokiszezon, mint idén fog, ugyanis a február elsejével már csak a többiek küzdelmeit nézhetik a szurkolók. Nagy kérdés, mennyire sikerül motiválni az amúgy sem túl sikeres csapat tagjait a további küzdelmekre, szombaton a Debrecen is simán elhozta a három pontot, két harmad alatt eldöntve a mérkőzést. Márpedig az UTE-nak még van dolga bőven, hiszen a HSC lerázása után nem is lehet más céljuk, mint ugyanezt tenni a Ferencvárossal is. A két csapat között jelenleg nyolc pont a differencia, tehát erre azért még várni kell.

A Brassó elleni szombati győzelem mindenesetre jó alapot teremtett erre, megnyílt az esély, hogy újabb ötpontos erdélyi túrát abszolváljanak Szilassy Zoltán tanítványai. Hogy ez mekkora szó, azt jól jelzi, hogy a legnagyobb közül is csak keveseknek sikerült ehhez hasonló bravúr. A DAB kétszer távozott hat ponttal Erdélyből, a Miskolc és az Érsekújvár pedig egyszer-egyszer. A csapatban továbbra is szárnyal a légiós sor. Mihálik, Elomo és Tapio együtt már 151 pontnál jár, összesen száz mérkőzésen, ami elképesztő teljesítmény. Miközben a szurkolók és a csapatot kedvelők többsége azon vitatkoznak, hogy vajon Mihalik vagy Elomo játszik-e nagyobb szerepet a csapat győzelmeiben, kevesebb figyelem jut egy fiatal magyar hátvédre, aki szintén nagyon fontos részeket tesz bele a közösbe.

Kiss Dánielről, az újvárosi nevelésű, az UTE-ba a Fehérváron keresztül érkező 23 éves hátvédről van szó, akinek karrierútja nem mellesleg jól szemlélteti a magyar jégkorong egész felépítményét is. Kiss a második sor hátvédpárját alkotja Zalavári Bencével. November 12-én játszotta első mérkőzést lilában és az utóbbi időben egészen kiemelkedő teljesítményt nyújt. A Miskolc elleni meccset például +2-vel, a Debrecen elleni két találkozót +2-vel és +3-mal zárta. Nagyon fontos periódus volt ez az UTE szezonjában, hiszen a hajdúságiak elleni két győzelemmel kerültek biztonságos távolságra legnagyobb ellenfelüktől, a Ferencvárostól. A még mindig fiatal csapat teljesítményére pedig feltételezhetően duplán jól hat, ha nem kell akkora nyomás alatt játszaniuk. Bármennyire is jól megy azonban mostanában a szekér, hiába a hárommeccses győzelmi széria, a HSC elleni pontokat sem adják majd ingyen, ráadásul egy hosszú utat követően szerdán élet-halál mérkőzést játszanak Pesterzsébeten. Bizton mondhatjuk tehát, hogy a neheze még hátravan a csapat számára.

HSC Csíkszereda–UTE 5-2

   

A csíkszeredaiak remek emberelőnyös játékuknak köszönhetően megszerezték első 2015-ös győzelmüket a MOL Ligában.

A mérkőzés gyakorlatilag HSC-góllal indult, miután az első támadást sikeresen fejezték be a hazaiak Farkas Tamás révén (1-0). A 4. percben emberelőnybe került az UTE, ám a legveszélyesebb akciót a csíkszeredaiak vezették a 2 perc során. Kereken egy percig játszhattak öten a hazaiak, miután Spady gáncsolt egy újpesti játékost. A második előnyt már jobban játszották meg a lila-fehérek, viszont gólt nem szereztek. A harmad közepén 4 a 4 ellen játszottak a csapatok egy páros büntetés nyomán, a speciális helyzet az újpestieknek kedvezett, akik hajtottak az egyenlítésért. A 13. percben eljött az első HSC-előny Pichler kiállításával, ami 26 másodperccel később kettős emberelőnnyé nőtt, Hegyi Ádám Zoltán hátulról palánkra lökésért 2+10 perces büntetést kapott. Az 5 a 3 elleni játékot kihasználták a csíkszeredaiak, a korongjáratás végén Spady lőtt Sila kapujába (2-0). A gól után 20 másodperccel Kiss Dánielt kiállították, így újra kettős előnybe került a HSC. Az indulatok egyre inkább fokozódtak a mérkőzésen, Lindgren és Bíró Ottó keveredett ütésváltásba, egyaránt 2+2 percet kaptak.

A második harmad elején az UTE hajtott az egyenlítésért, a 23. percben emberelőnybe került. Fel is állt 5 a 4 ellen, csak kapuvasig jutott, hiába örült Mihálik. Heffernan visszatérése után is nyomtak a vendégek, Mihálik szépített (2-1). Két perccel később Turbucz kapott kétperces büntetést, az emberelőnyt Spady góljával kihasználta a HSC (3-1). A mérkőzés felénél záporoztak a büntetések, az UTE emberelőnybe került, aztán két perccel később már kettős emberelőnybe került a hazai csapat, amit ki is használt, Salonen talált közelről a kapuba (4-1). Mire kiegészültek a lila-fehérek, a játék késleltetéséért kaptak büntetést, miután lassan álltak fel a korongbedobáshoz, ám nem volt lehetőségük újra 5 emberrel játszani, mert Csányit küldték ki szabálytalan testjátékért. A játékrész végén is gyakorolhatták az emberhátrányos játékot az újpestiek, előbb Mihálík, majd Tóth Gergő ült ki a büntetőpadra, aztán csatlakozott hozzájuk Elomo, aki reklamálásért kapott 10 perc fegyelmit. A kialakult kettős emberelőnyt Bíró Mátyás használta ki (5-1).

A harmadik játékrész 28 másodpercnyi HSC-előnnyel kezdődött, de nem született gól. A harmad elején kétszer játszhatott emberelőnyben az UTE, mindkét lehetőség kihasználatlanul maradt. Az újpestiek becsülettel küzdöttek, nyomtak, a 48. percben pedig siker koronázta próbálkozásaikat, Tapio bombázott Ruczuj kapujába (5-2). A harmad közepén 2 percig 4 a 4 ellen játszottak a felek, majd a mérkőzés végéig felváltva kerültek emberelőnybe a csapatok. A HSC 5-2-re nyert, 6 vereség után sikerült újra győztesen elhagynia a jeget.

Szerdán egy nagyon nagy meccset várok a Ferencváros ellen

   

A HSC Csíkszereda-UTE mérkőzés vezetőedzői értékelései.

Christer Dreberg (vezetőedző, HSC Csíkszereda): “Amikor sorozatban gólokat tudsz lőni, úgy megy le a játékosokról a stressz és telnek meg energiával, illetve önbizalommal. Ez volt ma látható. Jó volt látni ezeket a fiatal játékosokat, ahogy célratörően játszottak, korongokat szereztek, lőttek és harcoltak. Továbbá jó látni azt is, hogy hatékony volt az előnyös játékunk.”

Szilassy Zoltán, (vezetőedző, UTE): “Rosszul kezdtük a mérkőzést és mire szóhoz jutottunk volna a hokiban, addigra azt belénk fojtották. Nyílván megvoltak a magunk hibái. Jól álltak bele a meccsbe a hazaiak, ami esélyt kaptak a sorstól, azt ki is használták és megnyerték a meccset. Ebből nekünk tanulni kell, hogy nagyon nagy ellenszélbe is készülni kell, hiszen kerülhetünk még ilyen szituációba a szezon során. Szerdán egy nagyon nagy meccset várok a Ferencváros ellen. Azt gondolom, hogy ott bárhogy alakul a mérkőzés, nem fog eldőlni a rájátszás sorsa, ami kiélezett lesz végig.”

MOL Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1000 néző. Játékvezetők: Lascar, Butucel, Peter, Butucel.
Ruczuj: 93,9% (Raitums)
K
Sila: 80,8% (Pleszkán)
Spady, Nagy, Sátek, Molnár Zs., Farkas
1
Hegyi, Durák, Mihálik, Tapio, Elomo
Papp, Bíró O., Salonen, Bíró G., Bíró M.
2
Zalavári, Kiss, Tóth, Turbucz, Csányi
Salló, Gecse, Heffernan, Mihály, Tranca
3
Garbacz, Sommer, Dömötör, Virág Cs., Gágyor
Molnár Z., Geréb, Rokaly
4
Lindgren, Reiter, Pichler
Dreberg Christer, Gál Sándor
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:09 SCC Farkas Molnár Zs. Sátek
2-0 14:19 SCC PP2 Spady Nagy Bíró G.
2-1 24:35 UTE Mihálik Durák Tapio
3-1 27:34 SCC PP Molnár Zs. Spady Nagy
4-1 32:30 SCC PP2 Salonen Bíró M. Bíró O.
5-1 39:01 SCC PP2 Bíró M. Tranca Salonen
5-2 47:50 UTE Tapio Durák Hegyi
26 Kapura lövések száma 33
28 Kiállításpercek 58

A HSC–UTE galériája

 
Cimkék: , ,

Összes (150)

Utolsó hozzászólások

 1.   #145
  Alp,   

  Tisztelettel kérdezem a HSC trénerét, miért kell visszaküldeni folyamatosan, minden mérkőzésen a cserére lejövő, kifulladt, a levegőt seggén vevő játékosokat?

 2. forestjr
    #146
  forestjr,   

  Azért az kemény, hogy így is többet lőttünk kapura. A kettős hátrányokat nagyon nehéz kivédekezni, ma ez döntött.

 3. Kazi
    #147
  na ez talan jo lesz,   

  @Alp: Azért hogy nehogy egy pinduri esélye is legyen a gyakorlatban a fiatalitásunknak. Az jó ha szépen csak megmarad elmélet terén és néphüjitésként....

 4.   #148
  csiki drukker,   

  @na ez talan jo lesz: Ez az a fejezet, amikor szajkózzuk a fiatalítást, ha valami rosszúl sül el, akkor legyen mire fogni, de közben hajtuk a lehetetlent, amikor már rég késő.
  Követeljük az eredményt az edzőtől, amikor augusztusban kezdtünk szerződést kötni a 18 éves srácokkal, így alapozó edzések sem voltak.
  Januárban kapaszkodunk az utolsó szalmaszálban, amikor minden józan ember tudta már Mikulás előtt, hogy ez a szezon elment... De kicsi Gereb, Rokaly, MOlnár Zoli, Hildebrand csak papíron kerettag, jégen szinte sosem látni őket...
  Jövőre majd elviszik Hubát, Gecsét, a Bíró ikreket Debrecenbe vagy Miskolcra és akkor majd elvárjuk Gerébtől, hogy golkirály legyen, mert 20 éve az édesapja az volt...
  Aztán majd az EFAJ Ligából igazolunk amatőr játékosokat vagy beáll Gál Sanyi a jégre...

 5. Kazi
    #149
  na ez talan jo lesz,   

  @csiki drukker: Itt a rendcsinálást fentről kéne kezdeni, és a csapatépitést azzal kellene kezdeni, hogy megtartsuk a jelenlegi keretet és még pár játékost hazahozzunk valamilyen úton módon. De sztem ezzel a vezetőséggel egyelőre csak álmodhatunk ilyenekről. Ha még elmegy jövő szezonra pár játékos akkor bucsút is lehet inteni a MOL Ligának, nincs miért erölteni.

 6.   #150
  csiki drukker,   

  @na ez talan jo lesz: teljesen egyetértek. De tartok attól, hogy még veszítünk játékosokat, ha most február -áprilisben nem fognak neki komolyan tárgyalni és normális feltételeket ajánlani legalább a hazai játékosainknak...
  Jövőre már nem lesz honnan pótolni az esetleges eligazolókat...

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 19., szerda
ROM 17:30 BRAPRO 13-1VÉGE
ROM 17:30 GALSCC 4-3VÉGE
MK 18:00 DABAVS 3-1VÉGE
MK 18:00 UTEMAC 2-3 HVÉGE
U20 18:40 AVSZEG 15-0VÉGE
U20 18:40 KMHDHK 1-4VÉGE
EBYSL 19:00 VICMAC 2-5VÉGE
MK 19:00 FTCMIS 4-3 HVÉGE
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KK 15:30 MISJES 2-1ÉLŐ
MOL 18:00 DHKFTC INFO
MOL 18:30 BRASCC INFO
MOL 18:30 TITBEO INFO
KK 19:00 GALTYC 
október 22., szombat
NHL 01:00 CBJCHI 
  • SPÍLER TV
EBYSL 13:10 OHCHKB 
EBJL 14:30 RBSAVS 
KK 14:30 MISGAL 
EBJL 16:00 KACVAS 
EBJL 16:00 MARMAC 
EBJL 16:10 VSVETO 
EBYSL 16:10 VASZNO 
EBJL 16:25 OHCUTE 
EBEL 17:30 AVSHCB 
EBJL 18:00 VICDMJ 
EBYSL 18:00 RBSAVS 
KK 18:00 TYCJES 
EBYSL 18:15 TRKMAC 
MOL 18:30 DABMAC 
október 23., vasárnap
NHL 01:00 BOSMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 CGYSTL 
  • SPÍLER TV
EBJL 10:45 ZESAVS 
EBYSL 11:30 HCIAVS 
EBJL 12:40 OHCDMJ 
EBJL 13:30 RBSVAS 
EBYSL 13:45 OLLMAC 
EBJL 14:00 KACETO 
EBJL 14:00 MARHKB 
KK 14:30 JESGAL 
MOL 17:00 SCCBRA 
EBYSL 17:30 SLLHKB 
EBJL 18:00 VICUTE 
KK 18:00 TYCMIS 
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk