Jan Bylesjö

 

Jan Bylesjö, a MAC svéd edzője negyedik éve dolgozik Magyarországon, a kölyök- és a serdülőcsapatot edzi, emellett a Marylin női csapatával is dolgozik.

Évek óta Magyarországon dolgozik edzőként, hogyan tudná összefoglalni az itt eltöltött idejét?

Ez a negyedik szezonom Magyarországon. Az első évben a Dragó Skorpióknál (KMH) edzettem az U12-es és az U14-es csapatot. Az ezt követő szezonban a MAC-hoz kerültem, ugyanezekhez a korosztályokhoz. Az utóbbi két évben, a mostanival együtt, a MAC U14-es és U16-os csapatával dolgozom. Emellett tavaly óta a Marilyn női alakulatot is edzem. Nagyon élvezem Magyarországon a munkát, főleg, mert itt teljes állásban foglalkozhatok azzal, amit szeretek, nem úgy, mint Svédországban. Otthon tanárként dolgoztam, és hétvégente, valamint esténként edzősködtem mellékállásban, tehát változatos, de nagyon hosszú napjaim voltak. Ez az egyik legfontosabb érv Magyarország mellett, hogy itt minden időmet és energiámat a hokira tudom fordítani.

Merre tart az élete, hogy tervezi, meddig marad Magyarországon?

Nem tudom, meddig maradok majd itt. Egyelőre egyéves periódusokban gondolkodom, mivel egyéves szerződéseket kapok. Figyelembe véve, mennyire szeretem a budapesti életemet és munkámat, egyáltalán nem bánnám, ha hosszú távon maradhatnék és dolgozhatnék a magyar jégkorongban. Minden pillanatát kiélvezem az ittlétnek, tartson bármeddig is. Kíváncsi vagyok, meddig juthatok el az edzői karrieremben, bármit is jelentsen ez. Szeretnék egyre feljebb lépni a korcsoportokkal és szintekkel, le szeretném tesztelni magamat, hogy mire vagyok képes. Egyelőre nehéz megmondani, ez mire lesz elég és hova visz engem, de megteszek minden tőlem telhetőt, hogy kihozzam a potenciális maximumot magamból. Szeretnék minél többet tanulni a jégkorongról, tanulmányokat folytatni, akár a svéd szövetségen, vagy néhány remek egyetemen keresztül. Ez azért fontos, hogy minél több tudást szerezzek és folyamatosan tudjak fejlődni. Öt éven belül remélhetőleg már meglesz az edződiplomám, mindennel, ami kell, és tudni fogom, merre tart az életem az azt követő években.

Jan Bylesjo

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum