A Lulea megtréfálta a Skellefteát a CHL-ben

   

Az SHL-ben hét hely és 24 pont a különbség a két csapat között, ennek ellenére a Lulea döntetlent játszott Skellefteában a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A másik ágon a Frölunda 4-2-re győzte le a Karpat Oulut.

Kőkemény meccset játszott egymással a svéd bajnokság két legészakibb csapata egymással. A Luleát népes szurkolótábor kísérte el a 130 km-re délre lévő Skellefteához. Habár a két gárda között jelentős, 24 pontnyi a különbség a hazai bajnokságban a Skelleftea javára, a vendégek már másfél perc után megszerezték a vezetést, a 22. születésnapját éppen a napokban ünneplő Bryggman révén. A hazaiaknál szintén egy ifjú titán, a húszéves Anton Lindholm volt eredményes, a 35. percben az ő távoli lövése talált utat a kapuba. A harmadik harmad elején Zackrisson szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, és sokáig úgy tűnt, sikerül is megőrizni az előnyt a végéig, ám egy perccel a vége előtt emberelőnyből egyenlített a Lulea, Nakyva révén, ezzel lett 2-2.

A meccs után a hazaiak edzője, Hans Wallson nem volt maradéktalanul elégedett a CHL honlapjának nyilatkozva: “Alig van jó meccsünk a Bajnokok Ligájában, nem is értem, hogy miért.” A túloldalon Joakim Fagervall érthetően sokkal pozitívabb volt: “Úgy gondolom, jól kezdtük a mérkőzést, jól mentek a lábak, rengeteg gólhelyzetet alakítottunk ki. Aztán a játék középső részében akadtak gondjaink, de fel tudtunk állni. Sokat dolgoztunk ma a döntetlenért, jól működtünk csapatként.” A mérkőzés gólösszefoglalóját ezen a linken érhetik el.

A másik ágon a Frölunda fogadta a Karpat csapatát és bár nyertek, a párharc még messze nem dőlt el. A későn érkező szurkolók két gólról is lemaradtak, hiszen a hazaiak 21 másodperc elteltével betaláltak, amire azonban 100 másodperc múlva érkezett a válasz a finnektől. A vendégek azonban a második játékrészben kissé elvesztették a fonalat, aminek az lett az eredménye, hogy tíz perc alatt kaptak három gólt, ekkor elúszni látszott a mérkőzés. Azonban a záró húsz percre összekapta magát a Karpat és szépítő találatával kétgólosra csökkentette a hátrányt. A 4-2-es vereséget természetesen nehezen lehetne sikernek értékelni, ennek ledolgozása hazai pályán sem ígérkezik egyszerű feladatnak, de nem is lehetetlen. A mérkőzés gólösszefoglalóját erre a linkre kattintva tekinthetik meg. Az elődöntők visszavágóit egy hét múlva, január 20-án rendezik.

A CHL elődöntőinek eredményei:
Skelleftea (svéd) ? Lulea (svéd): 2-2
Frölunda (svéd) ? Karpat Oulu (finn): 4-2

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum