Nem élet-halál kérdése, de nagyon fontos a győzelem

   

A Fehérvárnak Villachban kell megerősítenie felsőházi pozícióját vasárnap.

A jelenleg kétpontos előnnyel, negatív gólkülönbséggel biztos rájátszást érő helyen álló karintiai csapat szerencséje ugyancsak forgandó volt az elmúlt hetekben, ebben az évben eddig két győzelem mellett két vereségük van. Utolsó meccsükön a Salzburg volt a vendégük, őket túlórában 6-5-re verték, vert helyzetből álltak fel. Hazai jégen december eleje óta verhetetlen a Villach, ötből ötöt húzott be.

A Fehérvár a legutóbbi öt idegenbeli meccsén viszont mindig vereséget szenvedett, így igazán itt lenne az idő a sorozat megtörésére. Mikor máskor, ha nem egy felsőházért küzdő közvetlen rivális ellen? A két csapat egymás elleni mérlege egyelőre a Fehérvárnak kedvez, az eddigi 3 meccsből 2-t nyert meg a Volán. Mindenki hazai jégen tudott nyerni.

“Hihetetlenül fontos ez a mérkőzés – mondja Benjamin Petrik, a VSV játékosa a hivatalos előzetesben –, felkészülten várjuk a meccset, hiszünk az erősségeinkben, és abban, hogy nyerhetünk.”

“December óta a VSV a liga legjobb csapatai közé tartozik – nyilatkozta Rob Pallin, a Fehérvár AV19 vezetőedzője –, Krog és Haydar személyében a liga legjobb játékosai közül ketten is a Villachot erősítik. Villachban mindig nehéz a vendégcsapatok sora, ezért a legegyszerűbb dolgokra kell koncentrálnunk. Mindkét csapatnak nagyon fontos a mérkőzés, igazi négypontos csatát vívunk vasárnap.”

Villach–Fehérvár 8-1

   

10 percig volt meccsben a Volán, aztán 8 perc alatt 5 gólt kapott. Egy huzamban a hatodik idegenbeli vereségét gyűjtötte be.

Rob Pallin változtatott a sorokon, az utóbbi mérkőzéseken halványabb Jeff LoVecchio és Kóger Dánielt helyet cserélt, újra egy magyar játékost küldött az első sorba.

Sok szót nem érdemes pazarolni erre a meccsre. Szinte minden csapat minden szezonjában előfordul, hogy semmi nem jön be, viszont a másik oldalon minden klappol. Így történt ez Villachban az első harmadban, ahol a hazaiak az első harmadban minden kínálkozó lehetőséget gólra váltottak. Christian Engstrand a 14. percig maradhatott a kapuban, akkor a 6. hazai lövésből a 4. gólt kapta. Sajnos még ebben a periódusban felavatták Rajna Miklóst is, két gólt kapott a magyar kapus is. Ne feledjük el megemlíteni, hogy a gyors 0-1 után Bartalis istván még gyakorlatilag emberelőnyben egyenlített a 6. percben.

A meccs eldőlt, a kérdés a végeredmény volt ekkor. A második húsz percben 5 előnyt kapott a Villach, de a Volán 10 perc emberhátrányt védekezett ki. Nem kis dolog ez, jelzi, hogy a Villach ugyan visszavehetett a tempóból, de a magyar csapat játékosai is rendezték gondolataikat, nem engedték el a meccset. Gól nem esett.

Haydar a 43. percben talált újra a magyar kapusa, így már 7-1-re ment a VSV, miközben újabb magyar gól nem érkezett, pedig kísérlet bőven akadt. Sajnos a végére is jutott még egy VSV-gól, így 8-1 állt a táblán a lefújáskor.

Nincs nagy gond, itt ki lehet kapni, a mértékét majd kiheverik a srácok jövő péntekig, amikor is a Graz érkezik majd Székesfehérvárra. Akkor már nem lehet majd hibázni. A sorsolásunk jó, 6-ból még 4-szer játszunk itthon.

Szörnyű hibákat vétettünk

 

Rob Pallin elismeri, hibázott. A Volánnak egészen alapvető problémái voltak Villachban.

Markus Peintner (másodedző, Villach): Az első pillanatban úgy mentünk ki a jégre, hogy készen állunk a csatára. Tudtuk, hogy nagyon sok múlik ezen a meccsen. Ez egy négypontos csata volt a számunkra. Az első harmadban a lövéseink nagyon hatékonyak voltak, így hamar nagy előnyre tettünk szert. Tudtuk, hogy ez nem megy végig így a meccsen, ilyen előny birtokában ez érthető is. Az utolsó harmadban azért még kétszer betaláltunk. Nagy szerencse is kellett ahhoz, hogy ilyen nagy arányú legyen a győzelmünk, aminek természetesen nagyon örülünk.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): A Villach nagyon jól kezdett, miközben mi szörnyű hibákat vétettünk. Természetesen én is hibáztam, a játékosok rosszul játszottak, egészen alapvető problémáink voltak. Most meg kell nyomnunk a reset gombot, péntektől újabb fontos meccsek várnak ránk.

EBEL, 3545 néző. Játékvezetők: Nikolic, Hribar, Seewald.
Lamoureux: 96,2% (Höneckl)
K
Engstrand: 33,3% (Rajna: 85,7%)
Jarrett, Unterluggauer, Lammers, Krog, Haydar
1
Wehrs, Szirányi, Kovács, Bartalis, Marino
Altmann, Pretnar, Pewal, McBride, Santorelli
2
Boivin, Ejdepalm, Kóger, Sarauer, Banham
Bacher, Waugh, Nageler, Hunter, Petrik
3
Orbán, Varga, LoVecchio, Sikorcin, Benk
Brunner, Platzer, Alagic, Göhringer
4
Reiter, Hetényi P., Nemes, Erdély, Magosi
Hannu Jarvenpaa, Markus Peintner
E
Rob Pallin, Sille Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:09 VSV McBride Pewal Santorelli
1-1 05:44 FHA Bartalis Marino Kovács
2-1 10:52 VSV Unterluggauer McBride Pewal
3-1 13:15 VSV Krog Haydar Lammers
4-1 13:50 VSV Santorelli McBride Pewal
5-1 17:33 VSV PP2 Haydar Unterluggauer Krog
6-1 18:58 VSV Nageler Krog Waugh
7-1 42:38 VSV Haydar Lammers Unterluggauer
8-1 56:49 VSV Krog Haydar Pretnar
34 Kapura lövések száma 26
4 Kiállításpercek 20

A Villach–Fehérvár góljai

   

Megtekintését csak 118 éven felüli Volán-szurkolóknak ajánljuk.

Ők ide kattintsanak.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum