Örömhoki Anaheimben

   

A Ducks?Jets találkozó előtt mindkét csapat Teemu Selane előtt tisztelgett, Hossa remek játékkal lepte meg magát a születésnapján, menetel a Panthers nyugaton.

Az Anaheim ?Winnipeg mérkőzés előtt visszavonultatták Teemu Selanne mezét, aki ebben a két csapatban érte el a legnagyobb sikereit. Az ünnepség után a játéké, azon belül Rickard Rakellé volt a főszerep. A mérkőzés a vendégek dominanciáját hozta, de nem tudtak élni vele, háromszor is vezettek a találkozón 1-0-ra, 3-1-re, majd 4-2-re, de a Ducks mindannyiszor egyenlíteni tudott Rickard Rakell révén. A center két-két góllal és gólpasszal csapata mind a négy találatából kivette a részét és ő volt az, aki két perccel a vége előtt kicsikarta a hosszabbítást. A ráadás nem hozott gólt, jöhettek a szétlövések, ahol ismét kétszer vezetett a Jets, de az Anaheim kétszer is egyenlített, másodszor Rakell révén. A sok kihagyott lehetőség végül a hatodik körben bosszulta meg magát, amikor Mark Scheifele hibázott, Sami Vatanen viszont nem, így az Anaheim kapta a pluszpontot.

Góllal, gólpasszal és győzelemmel ünnepelte 36. születésnapját Marián Hossa. A Hawks jobbszélsője mellett Brad Richards és Bryan Bickell villogott, akik szintén egy plusz eggyel végzett a Minnesota ellen. A hajrában csak egy kérdés maradt, mégpedig az, hogy a 36 védéssel végző Corey Crawfordnak össze jön e shutout. A válasz nem, a vége előtt kevesebb mint öt perccel Matt Cooke mentette meg a Wild becsületét.

A négymeccses nyugati túrán lévő Panthers Vancouver és Calgary után Edmontonban is győzni tudott. Az Oilers otthonában több mint hat év után először győzni tudó Florida a remek formában védő Roberto Luongónak köszönheti a győzelmet, aki 31 lövést fogott a mérkőzésen. A vendéglátók 1-1-ig voltak partiban mérkőzésen, de utána két gólt kaptak ami döntőnek bizonyult. Benoit Pouliot még visszahozta ugyan az Oilers reményeit, de Sean Bergenheim a befejezés előtt bő négy perccel bebiztosította a vendégek sikerét. A Panthers a nyugati túráját kedden Winnipegben zárja.

NHL, 2015. január 11.:

Edmonton?Florida 2-4 (videó)
G.: Eberle, Pouliot ill. Hayes, Campbell, Kopecky, Bergenheim

Chicago?Minnesota 4-1 (videó)
G.: Hossa, Bickell, Richards, Oduya ill. Cooke

Anaheim?Winnipeg 5-4 (videó)
G.: Rakell (2), Jackman, Palmieri ill. Kane, Bogosian, Scheifele, Ladd

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum