Mindenkinek fontosak a pontok Debrecenben

   

Nincs jó passzban sem a Debrecen, sem az Érsekújvár, mindketten vereséggel a tarsolyukban állnak fel a kezdéshez a Debreceni Jégcsarnokban.

Az Újvár hosszú hétvégéje a pénteki MOL Liga meccset követően egy szombati, Léva elleni szlovák harmadosztályú meccsel folytatódott, a Debrecen viszont pihenhetett. Kérdés, hogy ez a plusz meccs mennyit vehet ki az érsekújváriakból, milyen erőt képviselt a Jozef Rackoval a kapuban felálló Léva.

Ám ez vasárnapra már senkit nem érdekelhet igazán, új nap,új feladat. Érsekújváron egyelőre távolodik az alapszakasz első két helye, persze, nem behozhatatlan a hátrány, de a Ferencváros elleni második hazai vereség mindenképpen dönthet a végelszámolásnál. Az első lehetőség a javításra Debrecenben adódik, de nem lesz könnyű, hiszen szenvedett már itt súlyos vereséget az Újvár.

dhknza-md

Debrecenben sokkal nagyobb a tét, mint az, hogy a rájátszást hányadik pozícióból is kezdheti a csapat. Az Újpesten elszenvedett vereség után az UTE lőtávolba, 8 pontos hátrányba érkezett, ez már reálisan nézve is ledolgozható, különösen azért, mert még két alkalommal találkozik egymással a két társulat. Éppen ezért az 5. hely megőrzéséhez a többiektől is gyűjtögetni kell a pontokat, így az élcsapatok közé tartozó Érsekújvártól is.

“Természetesen győzelemre készülünk a Nové Zámky ellen – nyilatkozta Jevgenyij Muhin vezetőedző –, vasárnap hazai pályán akarunk revánsot venni a december 30-án elszenvedett, nagyarányú vereségért.” Ehhez azonban rendbe kell tenni a játékot, hiszen az orosz mester nem volt boldog játékosai legutóbbi produkcióját látva.

“Ismét sorozatban játsszuk a meccseket, hiszen pénteken a Ferencváros, szombaton a Levice, vasárnap a Debrecen van soron – mondta Slavomir Chlebec. – Ez eléggé kimerítő program fizikailag, de már az elejétől tudtuk, hogy így lesz. Nyerni megyünk Debrecenbe, de nem lesz egyszerű dolgunk, a hazaiak biztos motiváltak lesznek az utolsó érsekújvári meccsük után. Nekünk a szezon első debreceni fellépése nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, de ez már a múlté.”

Debrecen–Érsekújvár 6-1

   

16 perc alatt eldöntötte a 3 pont sorsát a Debrecen, az újonc így tartja előnyét a fővárosi üldözők előtt.

Eltévedt a csapatbusz, ezért késve érkezett meg az Érsekújvár Debrecenbe. Hogy az amiatt minden bizonnyal nem megfelelő bemelegítésnek, vagy egyébnek köszönhető-e, azt nem tudjuk, de tény és való, a Debrecen az első harmadban lejátszotta a pályáról a címvédőt. A kapura lövési statisztika nem is mutatja ezt, de a játék minőségében óriási volt a különbség, az Érsekújvár rendkívül enerváltan, a Debrecen pedig rendkívül motiváltan játszott. Nem is csoda, hogy az első szünetben megnyugtató, háromgólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző tábla. Az első gólra a 9. percig kellett várni, amikor emberelőnyben egy késleltetett kiállítás alatt Voronov bombázott Krajcovic hálójába. A 14. percben egy nagyon szép Dancsfalvi-Vaszjunyin-Sijka támadás végén utóbbi lőtt nagy gólt. Az újvári megpróbáltatásoknak még nem volt vége, két perccel később a harmadik debreceni csatársor is betalált, Kaszkov lövése jött ki Krajcovicról, és Kuriljuk lőtt ebből újabb gólt.

A második harmad pontosan ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Vértelen, harmatgyenge Érsekújvár szenvedett a felszabadult debreceniek ellen. Nem csoda, hogy a következő gólokat is a hazaiak szerezték. Előbb a 25. percben Dancsfalvi lőtte be a Berta lövése utáni kipattanót, majd 3 perc múlva Kaszkov lőtt Krajcovic hálójába. A fiatal érsekújvári kapusnak itt fejeződött be a meccs, bár legtöbbször kiszolgáltatott helyzetbe hozta saját csapata, 5 gól 28 perc alatt gombócból is sok. A kapuscsere mellett Chlebec mester időt is kért, és ha mást nem is, annyit elért, hogy egy kicsit stabilizálódott a hátsó alakzat. Több, mint fél óra elteltével kezdett egy kicsit lábra kapni az Érsekújvár, ekkor már szükség volt Borogyin kapus bravúrjaira is, de a szünetig ez csak arra volt elég, hogy ne változzon tovább az eredmény.

A harmadik harmad elején folytatódott az újváriak aktivitása, de az 50. percig nem esett újabb gól, mert Borogyin lehúzta a rolót. A meccs hatodik gólját pedig ismét a hazaiak szerezték. Kaszkov korcsolyázta le a teljes újvári védelmet, visszatette a korongot a mögötte érkező Hárinak, akire üres kapu várt. Borogyin Shut-outját az 54. percben sikerült elrontani, ekkor Miroslav Stefanka, Brandis és Frolik játszotta ki mintaszerűen üres kapuig a helyzetet, végül Frolik szerezte meg a becsületgólt. A végére még egy hazai kapuvas maradt, a rendkívül erőtlen címvédő megérdemelt vereséget szenvedett, bár a különbség talán túlzott.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, DHK): “A legutóbbi, Nové Zámky elleni meccsünkön nagyarányú vereséget szenvedtünk és most mindent elkövettünk, hogy kiköszörüljük a csorbát. Tegnap volt egy komoly elbeszélgetés a csapattal és egyenként a játékosokkal is. Ennek is köszönhető, hogy ma mindenki úgy korcsolyázott ki a mérkőzésre, hogy csak a győzelem az elfogadható. A siker minden játékos mindenkori koncentrációjának függvénye, ha győzni akarnak és a lelküket is kiteszik a pályán, akkor a csapat is szárnyalni fog, úgy, mint a most befejeződött mérkőzésen. Holnaptól komolyan készülünk az UTE ellen.”

Slavomir Chlebec (vezetőedző, Nové Zámky): “Sok a sérültünk, emiatt kevés játékossal érkeztünk Debrecenbe. A hazaiak az első harmadban 3 gólt szereztek, lendületbe jöttek és el is döntötték a mérkőzést. Nagyon sűrű volt a programunk, átlagban három naponként játszottunk az elmúlt időszakban. Fáradtak vagyunk, jól jön most az egy hetes pihenő. Reméljük, hogy a sérültjeink felépülnek és a Miskolc ellen már teljes csapattal tudunk jégre lépni.”

 

 

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 250 néző. Játékvezetők: Sós, Nagy, Vas, Kis-király.
Borogyin: 97,4% (Tőke)
K
Krajcovic: 80,0% (Cikánek: 87,5%)
Jemeljanov, Csíki, Ladányi, Hári, Könczei
1
Kowalczyk, Siska, Podstavek, Caladi, Chrenko
Szagyikov, Voronov, Berta, Kaszkov, Sijka
2
Huba, Baron, Púchovsky, Stefanka M., Frolík
Prakab, Tőkési, Kuriljuk, Dancsfalvi, Vaszjunyin
3
Sucharda, Lesko, Brandis, Stefanka O., Dubec Marek
Wéber, Okos, Barabás
4
Hrudík, Duris A.
Muhin Jevgenyij, Razov Igor
E
Chlebec Slavomir, Stefanka Miroslav
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:39 DHK PP Voronov Ladányi Berta
2-0 13:35 DHK Sijka Vaszjunyin Dancsfalvi
3-0 15:38 DHK Kuriljuk Kaszkov
4-0 24:12 DHK Dancsfalvi Berta Vaszjunyin
5-0 27:05 DHK Kaszkov Szagyikov
6-0 49:28 DHK PP Hári Kaszkov Kuriljuk
6-1 53:10 NZÁ Frolík Brandis Stefanka M.
32 Kapura lövések száma 39
10 Kiállításpercek 16

A Debrecen–Érsekújvár képei

   

A DHK–Érsekújvár videón

   

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN ÉLŐ
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum