A kiállítások elkerülése és a helyzetkihasználás a lényeg

   

Felzárkózhat a Miskolcra a Brassó, ha megnyeri a szombati játéknap rangadóját.

Jelenleg 8 pont a különbség a két csapat között, de a Miskolc eggyel több mérkőzésnél tart, tehát a vesztett pontok tekintetében 5 pont a borsodi előny. Ebből faraghat le hármat a Brassó.

A MOL Liga egyik legkeményebb párharca a Brassó és a Miskolc csatája. Eddig négyszer játszott egymással a két csapat, és ebből háromszor túlórában nyert valamelyikük 3-2-re. Az eddig megszerezhető 12 pontból 7 jutott Brassóba, 5 Miskolcra, tehát ha szombaton rendes játékidőben nyernek Salugáék, akkor egy esetleges pontegyenlőség esetén övék lesz az előny. Egyébként is a Miskolc idei rendkívül impresszív menetelésében talán a Brassó az egyetlen igazán nagy falat. Mindenki más ellen legalább 50%-os a Jegesmedvék mérlege, egyedül a Brassó volt eddig képes arra, hogy több pontot szerezzen az eddigi meccseiken a Miskolcnál.

Jerry Andersson és Hakan Nygren érkezését követően egy a korábbiaktól teljesen eltérő karakterű csapat formálódott a Cenk alján. Miközben éveken keresztül a Brassó a legtöbbet büntetett indulója volt a MOL Ligának, most a büntetéslista hátulsó régióiban szerénykednek. A Trojából érkezett svéd vezetőedző rendkívül tudatos, taktikailag érett és fegyelmezett csapatot kovácsolt össze, segítője, Hakan Nygren pedig már negyedik éve dolgozik a MOL Ligában, a hazájában köztiszteletben álló idős mestert nem nagyon lehet meglepni semmivel.

Miskolcon Majoross Gergely épített nagyszerű csapatot. A nyári igazolások ezúttal szinte teljes mértékben beváltak, az alapozás remekül sikerült, a Jegesmedvék kirobbanó erőben játsszák végig a meccseiket. A kanadai játékosok mellé a fizikai játékot ugyancsak nagyon szerető Becze Tihamér is érkezett, velük és a többi játékossal nagyon karakteres, hajtós, kemény csapat állt össze. Általában ez a harcmodor elég is az ellenfelek legyőzéséhez, az eddigi egyetlen kivétel éppen a Brassó. Talán nem véletlen ez, a korábbi szezonokban épp a barcaságiak játszották ezt a fajta hokit, így játékosaik pontosan tisztában vannak ennek minden részletével. Majoross Gergelynek tehát valami kis pluszt kell kitalálnia, hogy három ponttal gazdagabban utazhassanak tovább Csíkszeredába a következő fellépésükre.

BRAMIS

“Örülök, hogy újra itthon vagyunk a magyarországi túránkat követően – értékelt Jerry Andersson, a Brassó mestere. – Sikeresek voltunk, hiszen 7 pontot hoztunk haza. A dunaújvárosiak ellen nagyszerűen játszottunk, talán a legjobban az egész szezonban az eddigi 4 összecsapás közül. Óriási meccs volt, mindkét csapat remek stratégiával és nagyon fegyelmezetten játszott. Vezettünk 3-1-re és 4-2-re, a végén büntetőkkel vesztettünk. Ezzel kell valamit kezdenünk, meg kell találjuk azokat a játékosokat, akik képesek a büntetőlövések során is eredményesek lenni. Saluga három foga bánta a meccset, de a Fradi ellen már visszatért, nagyon erős játékos, jó szellemű és eltökélt. A Debrecen ellen ugyancsak jó meccset játszottunk, a Ferencvárost könnyebb volt legyőznünk, mint legutóbb itt Brassóban.

Szombaton a Miskolcot fogadjuk, nagyon nehéz meccsre számítok. Legutóbb, amikor Brassóban jártak, legyőztük őket, véleményem szerint elsősorban azért, mert a miskolciak taktikai fegyelme nem volt olyan jó, mint a mi csapatunké. Nem játszottak elég összpontosítással, szem elől vesztették a célt, sok büntetést szedtek össze. Akkor ez vezetett a mi győzelmünkhöz. A Miskolcnak nagyon jó játékosai vannak, remek technikával és képességekkel vannak megáldva. Nincs kétségem afelől, hogy ez a meccs egészen másmilyen lesz, mint a legutóbbi. Nagyon nehéz dolgunk lesz, de azt megígérhetem, hogy a miskolciaknak is.”

“Nekem nem a játék minőségével voltak gondjaim a Brassó elleni meccseken – kezdte az esélyek latolgatását a Jegesmedvék edzője, Majoross Gergely. – Az első három találkozó nagyon kiegyenlített volt, hiszen 2-2 lett mindháromszor az eredmény. Habár a helyzeteink megvoltak, azok értékesítésével már akadtak gondjaink. A negyedik mérkőzés, amelyet legutóbb kint játszottunk, már egészen más volt. Ott belesétáltunk a felesleges kiállítások csapdájába, amelyből nem tudtunk jól kijönni. A heti edzésmunkát éppen ezért erre a két dolog hegyeztük ki: a góllövésre és a kiállítások elkerülésére. Amennyiben ezen a két téren előre tudunk lépni, akkor eredményesek lehetünk.”

Brassó–Miskolc 2-6

   

A Jegesmedvék magabiztosan, remek emberhátrányos védekezésüknek köszönhetően nyertek Brassóban.

A mérkőzést a brassóiak kezdték aktívabban, aztán viszont a miskolciak megnyomtak egy cserét és megszerezték a vezetést, Gőz lövését még védte Polc, aztán viszont Dansereau értékesítette a kipattanót (0-1). A folytatásban is többet birtokolta a korongot a Brassó, a Miskolc viszont taktikusabban játszott, az 5. percben Tóth lövésénél kellett bravúrosan átérnie Polcnak. A harmad közepén emberelőnybe került a Brassó, végig nyomtak, viszont nem tudtak egyenlíteni a hazaiak. A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, a vendégek ellentámadásánál Dudas üresen maradt a kapu előtt, aki közelről belőtte a korongot (0-2). A 15. percben Obsut büntetése nyomán a Miskolc került emberelőnybe, amit ki is használt Dudas góljával (0-3). Nem sokkal később szépített a Brassó, Obsut kék vonalról megeresztett lövésébe Virág Csanád ért bele (1-3). A harmad végén Dudas szabálytalanul palánkra lökött egy brassóit, ám mivel a késleltetett kiállítás a dudaszóig nyúlt, így a hazai emberelőny áthúzódott a második harmadra.

bramis_CSC6931

A középső játékrész elején lévő emberhátrányt remekül ölte a Miskolc. Dudas visszatérése után 53 másodperccel Popovics ült ki a büntetőpadra, az újabb hátrányt is kivédekezték a Jegesmedvék. A kihagyott brassói lehetőségek megint megbosszulták magukat, a 27. percben Cohen éles szögből lőtt gólt Polc válla fölött (1-4). A 30. percben elszabadultak az indulatok, tömegjelenet alakult ki Bálizs kapuja előtt. A csatából a miskolciak jöttek ki jobban, míg Sagert 2 perces, addig Antal Zsombor 2+2 perces büntetést kapott. A vendégek ha közvetlenül nem is, de közvetetten kihasználták az előnyt, Tóth Adrián ütötte rá egy brassói védő botjára a korongot, ahonnan Polc mögé került a pakk (1-5). A sok kihagyott emberelőny után a 37. percben megszületett a brassóiak második gólja Saluga révén (2-5).

A Miskolc mintaszerűen kezdte a harmadik harmadot, a 11. másodpercben Cohen megindult és betalált Polcnak (2-6). A folytatásban csapkodóbbá vált a játék, egyik csapat sem alakított ki komolyabb helyzetet, a brassóiak 2, míg a miskolciak 1 emberelőnyt hagytak ki. A Miskolc 6-2-re nyert, előnye így továbbra is 5 pont a tabella élén.

Néha van olyan, hogy csak gratulálni lehet

   

Jerry Andersson, vezetőedző, Brassó: “Néha van olyan, hogy csak gratulálni lehet az ellenfélnek, egyszerűen jobbak voltak ma nálunk. A meccs elején az első sorunk lendületes volt, helyzeteket is ki tudott alakítani. Aztán ahogy ment előre a meccs, egyre feszültebbek lettek. Ezzel pedig az ellenfelünknek egyre könnyebb lett ellenőrzése alatt tartania a meccset, különösen azzal együtt, hogy rendkívül hatékonyan lőttek kapura. El kell ismernünk, hogy remek csapatuk van, ám nekünk is voltak helyzeteink, csak nem kerülhettek fel az eredményjelző táblára, mert nem lett belőlük gól. Van mit tanulnunk a mai meccsből, aztán pedig teljes erővel a vasárnapi, Dab.Docler elleni meccsre kell tekintenünk.”

Majoross Gergely, vezetőedző, Miskolc: ”Fizikai hokit játszó csapatunk van, és általában fizikai hokit is játszunk, de erre a meccsre egy kicsit lejjebb tekertünk a fokozaton. Ez be is jött, mert nem adtunk lehetőséget a felesleges kiállításokkal a Brassónak. Így is több büntetést kaptunk a kelleténél, de sikerült jól kivédekeznünk őket. Úgy jöttünk ki a meccsre, hogy keményen kezdünk, nagy lendülettel. Nekik is volt egy csomó nagy helyzetük, de a kapusunk ma remekül védett. A kipattanóknál is nekünk volt szerencsénk. Így aztán 60 percen át a mi akaratunk érvényesülhetett, és ezzel nyertünk.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1600 néző. Játékvezetők: Csomortni, Butucel, Redai, Peter.
Polc: 83,8% (Fülöp)
K
Bálizs: 94,6% (Duschek)
Filip, Obsut, Saluga, Klouda, Fodor
1
Boyle, Dudas, Metcalfe, Cohen, Becze
János, Hietamaki, Molnár, Mihály, Virág
2
Gőz, Sagert, Hajós, Tóth, Dansereau
Imecs, Nagy Cs., Antal, Zsók, Petres
3
Vojtkó, Dósa, Popovics, Nagy K., Láda B.
Márton, Bálint, Péter Zs., Mátyás
4
Szilágyi, Budai, Roczanov, Miskolczi, Fliszár
Andersson Jerry Bjorn, Nygren Hakan
E
Majoross Gergely, Eerme Mart
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:44 MIS Dansereau Gőz Hajós
0-2 11:04 MIS Dudas Tóth Dansereau
0-3 16:14 MIS PP Boyle Dudas Dansereau
1-3 17:09 BRA Virág Obsut
1-4 26:14 MIS Cohen Dansereau
1-5 31:21 MIS Tóth Dansereau Gőz
2-5 36:21 BRA Saluga Klouda Fodor
2-6 40:11 MIS Cohen Metcalfe Dudas
37 Kapura lövések száma 37
12 Kiállításpercek 18

A Brassó–Miskolc képeken

   

A Brassó–Miskolc góljai

   

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 20., szombat
EWHL 11:25 SAVKMH 3-2VÉGE
U18 11:30 GEPZEG 3-7VÉGE
U18 14:30 KMHMIS 4-5VÉGE
U18 16:15 KACAVS 5-2VÉGE
MK 17:15 MISUTE 4-0VÉGE
    • M4 SPORT
U20 17:15 RBSAVS 5-4VÉGE
ROM 17:30 BRAGAL 10-3VÉGE
ROM 17:30 SCCSST 15-0VÉGE
DEBL 17:45 MARGEP 2-5VÉGE
U18 18:15 UTEOKW 1-0VÉGE
U18 19:10 VASETO 5-6 HVÉGE
EBEL 19:15 RBSAVS 2-0VÉGE
U18 20:00 ZNOMAC 2-1 HVÉGE
január 21., vasárnap
ROM 10:30 SSTSCC 0-24VÉGE
U20 14:15 ZNOAVS 3-6VÉGE
U18 14:20 MISOKW 4-5 HVÉGE
U18 14:30 RBSAVS 8-3VÉGE
U20 15:10 VASHCI 8-1VÉGE
U18 16:00 ETOVSV 2-4VÉGE
EBEL 17:30 DECAVS 3-2 HVÉGE
U20 18:00 RBSMAC 6-3VÉGE
U20 18:40 KMHUTE 3-1VÉGE
január 22., hétfő
EL 17:30 BRAVC2 7-1VÉGE
EL 20:00 TITFTC 5-2VÉGE
    • M4 SPORT
január 23., kedd
VIS 18:00 NITMIS Ö:7-6 BVÉGE
    • SPORT 2
január 24., szerda
EL 18:00 FTCTIT 
EL 18:00 SCCVC2 
U18 18:40 AVSMAC 
U20 19:00 MISDHK 
U18 19:05 EHLKMH 
január 25., csütörtök
U18   MISKMH 
U18   ZEGPEF 
U20 15:45 UTEOHC 
KHL 17:30 DMISBA 
    • SPORT 2
U20 17:40 VASG99 
U18 18:45 UTEVAS 
január 26., péntek
ROM 17:30 PROSTE 
EL 18:00 FTCSCC 
EL 18:00 MACUTE 
EL 18:30 MISDAB 
január 27., szombat
DEBL   KMHGGV 
U18   AVSRBS 
U18   VSVETO 
U18   ZEGGEP 
U20   HDJMAC 
U20   VSVAVS 
U20 12:45 ETODHK 
EWHL 13:00 KMHSAE 
U18 15:50 MACKAC 
EL 18:30 TITBRA 
U18 18:45 UTEMIS 
U18 19:40 VASEHL 
január 28., vasárnap
DEBL   GEPGGV 
U18   OHCMIS 
U20   HDJAVS 
U20   OHCDHK 
U20   VICVAS 
U20   VSVMAC 
U20 11:30 UTEKMH 
EWHL 13:00 KMHSAE 
U18 13:20 MACRBS 
U18 15:20 UTEETO 
U18 16:35 KMHEHL 
EL 18:30 UTEDAB 
EL 19:50 VC2SCC 
január 29., hétfő
EL 18:00 FTCBRA 
EL 20:00 MACMIS 
    • M4 SPORT
január 30., kedd
U20 15:30 PEFKMH 
EL 18:30 TITSCC 
január 31., szerda
DEBL   MRLCFH 
U20   KMHMIS 
U20   PEFUTE 
U20 15:00 DHKOHC 
U18 17:15 ETOKMH 
EL 17:50 VC2BRA 
Partnerünk