Csapatértekezletet tartott a Ferencváros

   

Bár a Miskolc, Érsekújvár, Dab.Docler, Brassó négyes már a rájátszásba került, ennek a kvartettnek is van miért küzdenie. A Fradinak pedig minden pontszerzés égető szükséglet.

Az egyszerre két fronton, a MOL Liga mellett a szlovák harmadosztályban is vitézkedő Érsekújvár számára például az első két hely megszerzése és az ezzel járó egy hét plusz szabadidő jelenthet erős motivációt. Nem lesz könnyű dolguk Weissmannéknak, hiszen a péntek esti ellenfél az a Ferencváros lesz, amelyik az eddigi négy összecsapásukból kettőt megnyert. Ezzel a jelenleg rájátszást nem érő helyen álló és a playoffért küzdő zöld-fehér csapat a Miskolc után a legtöbb pontot szerezte a címvédőtől, ráadásul az az egyedülálló bravúr is a nevükhöz köthető, hogy rendes játékidőben nyerni tudtak Érsekújváron. Ez eddig még senki másnak nem sikerült a szezonban a ferencvárosiakon kívül.

Az Újvár legutóbbi három mérkőzésén meglehetősen felemás formát mutatott. Tönkreverte az Újpestet, aztán egyértelmű vereséget szenvedett Miskolcon, végül kikínlódta a győzelmet otthon a HSC Csíkszereda ellen. A MOL Ligában közben az erőt is be kell osztani, hiszen a szombatok a szlovák harmadosztály jegyében telnek el, és ez így történik majd most is, amikor a Ferencváros-meccs másnapján a lévaiak ellen kell helytállni.

Az FTC nincs jó passzban és a helyzetét a pesterzsébeti jégcsarnok bezárása sem könnyíti meg. Szakács Ferenc játékosai legutóbbi három meccsükön nem szereztek pontot, ezek közül a legfájóbb minden bizonnyal a csíkszeredai vereség lehetett, de a Brassó elleni 1-7-ben is nehéz lehet túl sok bátorítót felfedezni. Pedig már nincs túl sok lehetőség a javításra, 10 meccs van még hátra az alapszakaszból és gyakorlatilag már csak az alapszakasz végjátékára szlovén kapussal erősítő UTE tűnik befoghatónak. Az 5. helyezett Debrecen előnye ugyanis 15 pont, azaz 5 rendes játékidős győzelem, továbbá a jobb egymás elleni eredmény, azaz a DHK elé csak akkor kerülhet a Ferencváros, ha a hátralevő 10 meccsén 16 ponttal szerez többet, mint az újonc.

NZAFTC

“Különös figyelmet fogunk fordítani a Ferencváros elleni mérkőzésre – mondta Slavomir Chlebec, az Érsekújvár vezetőedzője. – Annál is inkább, mert a legutóbbi alkalommal mi húztuk a rövidebbet. Hazai közönség előtt szeretnénk bizonyítani. A Ferencvárosnak jó játékosai vannak, a légiósaik is nagyon erősek, ezért csak maximális felkészültséggel és fegyelmezettséggel érhetünk el sikert.”

“Egyelőre sajnos össze-vissza edzünk – mondta Szakács Ferenc, a Ferencváros edzője –, csütörtökön a Népligetben voltunk, de a felénél kértünk egy jégkészítést, mert olyan havas volt a pálya, de akkor elromlott a rolba. Úgy tűnik, a Kisstadionba tudunk majd edzeni menni, ami már legalább szabványméretű pálya. Tvrdek vállát műteni kell, őt elveszítettük egész szezonra. A többiek egészségesek, a sorokban viszont végrehajtottunk kisebb változásokat. Csütörtökön egy egyórás csapatértekezletet tartottunk, ahol arról beszéltünk, mennyire fontos a rájátszásba kerülés. Reméljük, lesz eredménye.”

Érsekújvár–Ferencváros 3-4

   

Sikeres volt a csapatmegbeszélés az FTC-nél, Rafaj Attila mesterhármasával nyertek a fővárosi zöld-fehérek a MOL Liga címvédőjének otthonában.

A mérkőzésen nagyon jól kezdett a budapesti csapat, az első percekben uralta a játékot, sok gólhelyzetet kihagyott. Két lehetőséget viszont kihasznált, a 7. percben Rafaj Attila talált be emberelőnyben, két perccel később pedig Pál Zoltán lőtt gólt teljes létszámú játék során. Az első harmad utolsó perceiben észbe kapott az Érsekújvár, nagyon nyomott, 54 másodperccel a játékrész vége előtt Caládi szépített.

Húsz perc után megérdemelt volt az FTC-vezetés, a második harmadban viszont maradt az érsekújvári fölény, előbb Klobúcnik révén egyenlített, a 38. percben pedig Brandis góljával fordított a HC Nové Zámky. A középső harmadban 16-5-re nyerte a kapura lövési mutatót a hazai csapat.

A harmadik harmadban kényelmesebb játékot nyújtottak az érsekújváriak, ezt két jól eltalált Rafaj-lövéssel büntették meg a ferencvárosiak. Az FTC-csatár a 49. percben egyenlített, az 57. percben pedig fordított. A legvégén Lencsést kiállították, a HC Nové Zámky 6 a 4 ellen támadhatott, de remekül védekeztek a ferencvárosiak Budai vezetésével. Az FTC 4-3-ra nyert, tartja a lépést az újpestiekkel a rájátszásért folyó küzdelemben.

Slavomir Chlebec, vezetőedző, Érsekújvár: “Nagyon nehéz értékelnem egy ilyen mérkőzést, amelyen nagyon sok egyéni hibát követtünk el. Ezeket ellenfelünk könyörtelenül kihasználta. Már a mérkőzés eleje nagyon rossz volt a részünkről, ami a koncentráció hiányának tudható be. Mindez annak ellenére, hogy figyelmeztettem a játékosokat, hogy bár a Fradi a táblázat végén található, fokozott odafigyelésre van szükség. Olyan pontokat vesztettünk feleslegesen, amelyek a végelszámolásnál nagyon hiányozhatnak majd.”

Szakács Ferenc, vezetőedző, Ferencváros: ”Úgy érzem, ma megérdemelten nyertünk, gratulálok a fiúknak. Az Érsekújvár játéka úgy tűnik, fekszik nekünk, már másodszor sikerült itt hasonló módon nyernünk. Inkább a kötelező győzelmek hiányoznak. Ha meglennének, közelebb állhatnánk a play-offhoz. A következő meccseken keményen meg kell küzdenünk a rájátszásért.”

Erste Liga, Érsekújvár, 748 néző. Játékvezetők: Bachurik, Druga, Soltész, Somos.
Cikánek: 87,5% (Krajcovic)
K
Budai: 91,7% (Marton)
Sucharda, Durco, Caladi, Faith, Chrenko
1
Moravec, Guren, Dubek, Novák, Rafaj
Huba, Baron, Stefanka M., Frolík, Weissmann
2
Lencsés, Lévai, Németh, Farkas, Papp
Kowalczyk, Siska, Podstavek, Stefanka O., Dubec Marek
3
Hegyi, Cerny, Galló, Kiss G., Kiss Á.
Hrudík, Duris A., Brandis, Klobucnik, Púchovsky
4
Revák, Mach, Hardi, Pál
Slavomir Chlebec, Miroslav Stefanka
E
Szakács Ferenc, Orbán György
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:24 FTC PP Rafaj Novák Guren
0-2 08:38 FTC Pál Guren
1-2 19:06 NZÁ PP Caladi Durco Podstavek
2-2 23:33 NZÁ Klobucnik Stefanka O. Púchovsky
3-2 37:02 NZÁ Brandis Stefanka M.
3-3 48:04 FTC Rafaj Novák
3-4 56:03 FTC Rafaj Novák Lencsés
36 Kapura lövések száma 32
6 Kiállításpercek 10

Az Érsekújvár–FTC galériája

 

Az Érsekújvár–FTC videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum