Nyolcadik győzelmére készül a Miskolc

   

Hihetetlen menetelést mutat be a Miskolc, szombaton a Brassó ellen zsinórban hetedik győzelmét aratta. Vasárnap a nyolcadik is meglehet, azonban Csíkszeredában senkinek sincs könnyű dolga. Christer Dreberg együttes tét nélkül, felszabadultan játszhat.

Utolsó erdélyi túráját ellenállhatatlan formában kezdte a borsodi alakulat, szombaton Brassóban nyertek egy kérdőjelek nélküli mérkőzésen 6-2-re. Ez volt a Jegesmedvék hetedik győzelme sorozatban, amire más csapat nem volt képes az idei szezonban. Dansereau és Becze komolyan üldözőbe vette a kanadai táblázatot vezető két újpesti csatárt, Mihálikot és Elomót. Vasárnap elvileg a könnyebb ellenfél otthonában, Csíkszeredában lépnek pályára Majoross Gergely tanítványai. A két csapat egymás elleni mérlege furcsa mintázatot követ. Miskolcon nincs egy súlycsoportban a csapat, három találkozón 9 pontot gyűjtöttek a Macik, 21 gólt lőttek és mindössze egyet kaptak. Erdélyben azonban eddig két azonos képességű csapat mérkőzött egymással, egyszer a házigazdák, egyszer pedig a vendégek nyertek büntetőkkel.

A HSC reményei a rájátszásra már inkább csak matematikaiak. A csapat 18 pontot gyűjtött az eddigi 33 mérkőzésén, a hátralévő kilenc meccsen ha ezt a számot meg is tudná duplázni, az is kevés lenne az első hatba kerülésre. Papp Szabolcsék szombaton a Dab.Doclerrel játszottak, és ha kicsit több szerencséjük van az első harmadban, akkor talán pontot is szerezhettek volna. Az látszott a csapaton, hogy felszabadultan, tét nélkül játszhattak és ez jót tett a teljesítménynek. Mindez intő jel lehet a Miskolcnak, az első percekben várhatóan nekik esik majd a HSC. Egy ilyen forgatókönyv azonban visszafele is elsülhet, ráadásul általában a Miskolc is roppant erősen kezdi a mérkőzéseit. A HSC-vel ellentétben a Miskolc egyre stabilabban tartja első helyét a táblázaton, szombati győzelmével a Brassóval szemben növelte kényelmesre az előnyét.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): A Csíkszereda ellen, ha nem koncentrálsz 60 percig, bajba kerülhetsz. Vezethetsz ellenük akár több góllal is, ha megérzik, hogy az ellenfél lazít, vérszemet kapnak, és sok gondot tudnak okozni. Ráadásul ilyenkor a lelkes közönségük tovább hajszolja őket, tehát nem könnyű ott játszani. Éppen ezért talán a legfontosabb feladat az lesz, hogy a lehető legnagyobb fegyelemmel kell játszani az első perctől az utolsóig, nem szabad egyénieskedni, csapatként kell működnünk.

HSC Csíkszereda–Miskolc 1-4

   

Továbbra is őrült tempóban száguld a Miskolc az alapszakasz-győzelem felé, zsinórban nyolcadszor nyert.

A mérkőzést aktívan kezdte a HSC, egyáltalán nem játszottak megilletődötten a csíkszeredaiak. Több veszélyes támadást is vezettek, sok feladatot adtak Bálizsnak, közülük Mihály Ede szólója volt a legjelentősebb. A 6. percben az egyik HSC-játékos kemény ütközést osztott ki Szilágyi Leventének, tömegjelenet alakult ki, hazai részről Salló, míg miskolci részről Gőz Balázs ült ki durva játékért. 43 másodperccel később Tóth Adriánt küldték ki testre ütésért, így 4 a 3 ellen támadhatott a HSC. Nem sokra rá Sagert elgáncsolta az egyik hazai játékost, így kettős emberelőnybe kerültek a csíkszeredaiak. Mire kiegészültek volna a Jegesmedvék, Dudast küldték ki bottal lökésért, melyet Heffernannal szemben követett el. Ahogyan telt az idő, úgy vált egyre rosszabbá a HSC emberelőnyös játéka. A kiegészülés után megnyomott néhány cserét a Miskolc, pörgős játék zajlott, kevés játékmegszakítással. A 16. percben eljött az első Jegesmedvék-emberelőny, felálltak, végül Tóth Adrián közelről betalált a tehetetlen Ruczuj kapujába (0-1).

A második harmad elején hajtott az egyenlítésért a HSC, sok időt töltöttek a hazaiak a miskolci harmadban. A játékrész közepe felé haladva a vendégek is egyre több helyzetet alakítottak ki. A 31. percben megtréfálta a korong a játékosokat, amiből a miskolciak jöttek ki jobban, Roczanov megszerezte a korongot és bevágta a vas alá (0-2). A bekapott gól után pontatlanabbá vált a HSC játéka, a mérkőzés színvonala csökkent. A 35. percben Tóth Adriánt kiküldték testre ütésért, majd másfél perccel később Metcalfe is kiült mellé. A csíkszeredaiaknak semmi nem jött össze. A miskolci kiegészülés után fél perccel Bíró Tamást állították ki gáncsolásért.

A záró húsz percre áthúzódott 50 másodperc Jegesmedvék-emberelőny. A 44. percben Láda Balázs és Papp Szabolcs ledobták a kesztyűket, a vonalbírók megpróbálták megelőzni az ökölcsatát, nem sikerült. A bunyóért mindkét játékos 5+végleges fegyelmit+10 perces fegyelmit kapott. A verekedés után 12 másodperccel egy korábbi csíkszeredai játékos, Becze belőtte a harmadik miskolci gólt (0-3). Nem sokkal később Cohen kapott kétperces büntetést, az emberelőnyt nagyon gyorsan kihasználta a HSC Salló Alpár lövésével (1-3). A gyors gólváltás után újra izgalmassá vált a mérkőzés, az 50. percben Bíró Gergő büntetése nyomán emberelőnybe került a Miskolc, ám nem használták ki. Egy perccel később viszont Dansereau visszaállította a háromgólos különbséget (1-4). Öt perccel a vége előtt kiállítottak egy miskolcit, Dreberg időt kért, lehozta kapusát, 6 a 4 ellen támadtak a csíkszeredaiak, sikertelenül. 49 másodperccel a vége előtt Bíró Tamás botja eltalálta Miskolczi arcát, ezért 2+2 perces büntetést kapott. A Miskolc 4-1-re nyert, így továbbra is magabiztosan vezeti a MOL Liga tabelláját.

Christer Dreberg (vezetőedző, HSC Csíkszereda): “Voltak helyzeteink, de ugyanakkor nagyon rosszul játszottuk meg az előnyeinket. Nagyon jól védekezett az ellenfél. Előnyből nemcsak egy gólt kellett volna szerezzünk. Nyerni szerettünk volna, egy mindent vagy semmit meccsen. Ezért úgy gondoltam, hogy csak három sort fogok játszatni. Most jön egy hét szünet és a következő mérkőzésig elválik, hogy hogyan fogunk a továbbiakban játszani.”

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolci Jegesmedvék): “Nekünk egy nagyon nagy kihívás Erdélyben játszani. Az a fajta hoki, amit mi szeretünk játszani és, amit sikerült elsajátítanunk, az a harcmodor, ami minket eredményessé tett, itt nem kifizetődő. Ilyen szempontból nehéz, hogy ezekről le kellett mondjunk. Az elmúlt három erdélyi túra során most sikerült megvalósítani az elképzeléseket. Végre először hat ponttal távozhattunk. Erősségünk a hátrányos védekezés. Amikor azt mondtam, hogy változtatni kell a harcmodorunkon, akkor erre gondoltam. Olyan szempontból jól jött a sok kiállítás, hogy egy picit álmosan kezdtünk és onnan kezdve felébredtünk és energiát tudtunk szerezni ezekből. Továbbá jó időkben szereztünk gólokat.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 600 néző. Játékvezetők: Toparceanu, Csomortani, Trandafir, Redai.
Ruczuj: 89,7% (Raitums)
K
Bálizs: 97,1% (Duschek)
Spady, Nagy I., Sátek, Molnár Zs., Bíró G.
1
Boyle, Dudas, Metcalfe, Cohen, Becze
Bors, Papp, Heffernan, Tranca, Farkas
2
Gőz, Sagert, Hajós, Tóth, Dansereau
Salló, Gecse, Mihály, Bíró M., Bíró T.
3
Vojtkó, Dósa, Popovics, Láda B., Miskolczi
Bíró O., Molnár Z., Geréb, Rokaly
4
Szilágyi, Budai, Roczanov, Fliszár
Dreberg Christer, Gál Sándor
E
Majoross Gergely, Eerme Mart
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 17:01 MIS PP Tóth Hajós Gőz
0-2 30:12 MIS Roczanov Fliszár Sagert
0-3 43:37 MIS Becze Metcalfe Dudas
1-3 44:20 SCC PP Salló Spady Bíró G.
1-4 52:12 MIS Dansereau Sagert Gőz
34 Kapura lövések száma 39
47 Kiállításpercek 51

A HSC–Miskolc képes összefoglalója

   

A HSC–Miskolc videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum