A DAB számára a versenyben maradás a tét

   

A Brassó szombati veresége után már jobb idegenbeli mérleggel rendelkezik, mint hazaival. Vasárnap a Dab.Docler ellen javíthat ezen, amivel a Miskolc nyerné a legtöbbet.

Ha viszont a DAB nyer, akkor továbbra is versenyben marad az alapszakasz-elsőségért. Egyetlen üldözője maradt a Miskolcnak az idei alapszakasz hajrájára, a Dab.Docler. A borsodiak 74 ponttal vezetik a tabellát, a dunaújvárosiak egy meccsel és 5 ponttal lemaradva a második helyen állnak, míg az Érsekújvár 66 ponttal a harmadik, a Brassó pedig 63-mal a negyedik helyen tanyázik.

Ha a hátralévő meccsein az 5. és annál rosszabb helyezéssel rendelkező csapatok ellen nem vesztenek pontokat az éllovasok, amire azért nagy összegben nem mernénk fogadni, akkor a Miskolcot más már csak nagy szerencsével foghatja be. Annál is inkább, mivel Érsekújváron eddig mindig nyert a Miskolc, azon kívül pedig négyszer játszik otthon. A Brassó tehát nagy szívességet tehet szombati legyőzőjének, hiszen ha vasárnap nyer a DAB ellen, akkor a papírforma és az utóbbi időben mutatott játék alapján a második hely megszerzésére redukálódik az élboly küzdelmeinek tétje. Ha ez így történik, akkor viszont a második és negyedik helyezett mindössze három pontra kerül egymástól.

BRADAB

Fotó: Tamási Zoltán

A DAB-nak ezért szintén nagyon fontos lesz a három pont megszerzése, ami nem is tűnik lehetetlen küldetésnek. A Brassó ugyanis az egyetlen csapat a ligában, amelynek idegenbeli mutatója, ha kevéssel is, de erősebb, mint a hazai. 16 brassói mérkőzésen 30 pontot gyűjtöttek Salugáék, míg 17 idegenbeli mérkőzésükön 33-at. Előbbi 62,5%-os, utóbbi pedig 64,7%-os teljesítmény, egészen hihetetlen. Ha ezen nem sikerül változtatni a Cenk alján, és úgy tűnik, a hazai pálya egész szezonban kevésbé kamatozik, mint a többi csapatnál, az a rájátszásban komoly hátrányt jelenthet még.

Összehasonlításul, a Miskolc hazai mérlege 86%, a DAB-é 79,5%, míg az Érsekújváré 74%. Ilyen lemaradással kérdéses, megéri-e egyáltalán a második hellyel járó pályaelőnyért küzdenie Jerry Andersson tanítványainak. Mindez persze akadémikus problémafelvetés, Salugáék nyilvánvalóan mindent meg fognak tenni ennek érdekében. Mindazonáltal a gyenge hazai teljesítmény tükröződik a DAB elleni eddigi mérlegben is, Galaniszék az eddigi két brassói meccsen hat ponttal távoztak. Ahhoz, hogy vasárnap is győztesen hagyják el a jeget, a kiállítások számát kell radikálisan csökkenteni, míg brassói oldalon az adódó előnyök és helyzetek hatékonyabb kihasználása lehet a győzelem kulcsa.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Sosem egyszerű két meccset játszani két nap alatt, főleg ha a második ellenfél a Brassó. Legutóbb otthon is látható volt, hogy nagyon közel van egymáshoz a két csapat, de azt hiszem, egyenlő létszám mellett, okosan játszva jobban tudunk lenni, hiába vannak olyan játékosai a sárga-kékeknek, akik egy villanással meg tudják fordítani a játék menetét. Gyűjtögetnünk kell a pontokat, hiszen hamarosan itt az első elszámolás!

Brassó–Dab.Docler 0-2

   

A karácsonyi mélypont után a Dab.Docler szép lassan kihúzta magát a gödörből, zsinórban hatodszor nyert, tapad a Miskolcra, leszakította a Brassót és az Érsekújvárt.

A Brassó–DAB mérkőzés közepes tempóban kezdődött, nem estek egymásnak a csapatok, és az első harmadbeli kényelmes játékba sok bosszantó hiba is csúszott.

A második harmadban a csapatkapitány, Gröschl Tamás szép góllal szerzett vezetést csapata számára, mint később kiderült, ez volt a győztes találat (0-1). A Brassó nem találta a ritmust, nem tudott egyenlíteni az ekkor már némileg élvezetesebb meccsen. Sajnos Martin Saluga fejre irányuló támadása volt a következő említésre méltó esemény, Pozsgai Tamás szerencsére nem sérült meg az attakban. Saluga rá nem jellemző megmozdulása után mehetett zuhanyozni, a Dab.Docler pedig eldöntötte a meccset. Polc nem tudott megfogni egy rálőtt korongot, a vendégek nagyon komoly munkával kipiszkálták azt a kapu előteréből, amit Szappanos Dávid juttatott a kapuba (0-2).

A harmadik harmadban az újvárosiak rutinosan és magabiztosan óvták az előnyüket. Céljukat teljesítették, a vártnál kisebb harc árán elvitték a három pontot Brassóból.

Kalnins az Érsekújvár, az UTE és a Debrecen után ezúttal a Brassó ellen is hibátlan teljesítményt nyújtott, a lett kapus közel jár a 94%-os védési hatékonysághoz. A DAB a második hatpontos erdélyi túráját teljesítette.

Jerry Andersson, vezetőedző, Brassó: ”Kicsit csalódott vagyok a hétvége két vesztes mérkőzése után. Mintha elvesztettük volna azt a harmonikus energiánkat, ami megvan, ha lövünk egy vagy két gólt. Az az érzésem, hogy nem vagyunk eléggé alázatosak. Egy remekül védekező csapat ellen játszottunk, amelyik nagyon jó az emberelőnyös játékban is. Volt néhány energikus periódusunk, de ezek nem lehetnek kivételes esetek, és nem szabad csak pár pillanatig tartsanak. Az egész gondolkodásunknak erre kell törekednie 60 percen keresztül. Túl sok frusztráció ért ezen a két meccsen ahhoz, hogy bárminek is örülhessek velük kapcsolatban. Néhány játékos ambíciója megfelelő, de meg kell érteni, hogy ezen a szinten már minden ellenfél nagyon jó. Az nem elfogadható, ha valaki úgy megy fel a jégre, hogy akkor most ő maga fog lőni egy gólt. A játékosnak egy rendszer egy elemének kell lennie, egy olyan rendszernek, amelyik jól össze van hangolva és jól működnek együtt az elemei. De ennek a hétvégének szerencsére vége, a következőn két újabb meccs vár ránk, addig pedig rengeteg elvégzendő feladat, mert túl kell lépnünk ezeken a dolgokon, és ha ez így lesz, akkor sokkal erősebben térünk vissza.”

Donald MacLean, vezetőedző, Dab.Docler: “A végeredménynek örülök a lassú kezdés ellenére is. Kicsit kevesebbet lőttünk kapura, mint azt szerettem volna látni a játékosaimtól. Idegenben egy 0-0-s első harmad rendben van. A második harmadban aztán sikerült két gólt is lőnünk, a másodikat előnyből. A harmadik harmadban pedig okosabban játszottunk, mint addig. Rákényszerítettük  aBrassót arra, hogy nagyon sokat korcsolyázzon a meccsen, és ez felemésztette az energiájukat, ami természetesen nekünk kedvezett. Az elmúlt pár meccsen már jól játszottunk. A célunk változatlan, az alapszakasz végén az első 2 hely valamelyikén akarunk zárni.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1700 néző. Játékvezetők: Iliescu, Valentin, Butucel, Butucel.
Polc: 92,9% (Fülöp)
K
Kalnins: 100% (Hajek)
Filip, Obsut, Fodor, Saluga, Klouda
1
Hruby, Martine, Galanisz, Azari, Szappanos
János, Hietamaki, Molnár, Mihály, Virág
2
Hüffner, Pozsgai, Eskelinen, Somogyi, Gröschl
Imecs, Nagy Cs., Antal, Zsók, Petres
3
Nagy R., Mestyán, Szepessy M., Papp, Peterdi
Márton, Bálint, Péter Zs., Mátyás
4
Erdélyi, Kovács, Magosi, Léránt
Andersson Jerry Bjorn, Nygren Hakan
E
MacLean Donald
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 23:26 DAB Gröschl Eskelinen
0-2 37:12 DAB PP Szappanos Galanisz
22 Kapura lövések száma 28
29 Kiállításpercek 20

A Brassó–DAB fotói

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum