A szobák kényelmesek és tiszták

 

Medgyes László megírta második vaujany-i jegyzetét.

Előző írásomat valahol ott fejeztem be, ha jól emlékszem, hogy mind a csapat, mind én szerencsésen megérkeztünk a szálláshelyül szolgáló hotelbe. Amint már azt korábban is írtam, ősszel voltunk itt edzőmérkőzést játszani a franciákkal, s akkor egy síszállás szolgált bázisul, s a rövid itt tartózkodásunk alatt kitapasztaltuk annak minden előnyét és hátrányát is. Mivel az erősorrend alapján mi voltunk a kedvezményezettek, így a rendelkezésre álló szálláshelyek közül ? amelyben szerepelt az előzőekben említett is ? egy Vaujanytól 10-15 kilométerre, Allemondban találhatót választhattunk. A falu egy völgyben található, közvetlenül egy nagy víztározó szomszédságában. Azt hiszem, hogy a környék falvainak a gazdagságát egyrészt az egész éves ? télen sí, nyáron túrázók és kerékpárosok ? turizmusból származó árbevétel alapozta meg. Minden tiszta, rendezett. Nem tűnik nagynak a távolság, amelyet a jégpályáig meg kell tenni, de azért busszal 20-25 percet vesz igénybe, mert az út nagy részét a 10%-os emelkedőket sem nélkülöző szerpentin teszi ki. Ezt az utat naponta ? az edzések és a mérkőzések számától függően ? 2-4 alkalommal tesszük meg. Maga a hotel egy magántulajdonban lévő vállalkozás, ami érdekesség benne, hogy a tulajdonos és a személyzet is holland. Kérdeztük őket ? bár mi tagadás, előre sejthető volt a válaszuk ?, hogy hogyan kerültek ide? Vonzotta őket a hegy, amely télen és nyáron egyaránt kiváló sportolási lehetőséget nyújt, s mivel ugye hegyekből Hollandiában hiány van, így ők kiváló üzleti érzékkel kínálatot nyújtottak a már adott kereslethez.

Érdekesség, hogy a személyzet tagjai közül van, aki nem is igazán beszéli a francia nyelvet, ami bennünket nem nagyon zavar, mert az átlag franciától eltérően velük angolul remek módon lehet velük kommunikálni?

A vb mérkőzéseiről nem írok, hiszen folyamatos hírekkel látja el az érdeklődőket a Jégkorongblog, mi pedig lehetőségeinkhez mérten videointerjúkat készítünk és publikálunk. Az internet elérhetősége sajnos itt nagyon korlátozott, illetve nem is az elérhetőséggel van a baj, hanem a sávszélességgel. Gondolom mindennek a nehézkesen kiépíthető infrastruktúra az oka, de sokszor például még a mobilszolgáltatás is elérhetetlen. Gyakran nem tudunk telefonálni, vagy bennünket nem lehet elérni. Ahogy teltek-múltak a napok, úgy tapasztaltuk ki, hogy hol van térerő, illetve hol és mikor érhető el az internet a videóink feltöltéséhez. Erre ? minő meglepetés ? általában akkor van lehetőség, mikor a csapat már nyugovóra tért, így a rendelkezésre álló sávszélesség nem oszlik el a csatlakoztatott eszközök között.

Tehát ami a szállást illeti, a szobák kényelmesek és tiszták. Azt hiszem néhány képet már tettem fel a képtárba a szállásunkról, illetve a szobákból elénk táruló kilátásról. Ami az étkezést illeti, az bőséges, de egy kicsit egysíkú? Általában tésztát eszünk csirkehússal, salátával. Vacsorára szoktunk kapni levest, ami átmenetet képez a francia krémleves és az általunk megszokott sűrűségű levesek között.

Nem tudom miért, de többen ? közöttük én is ? úgy jártunk, hogy éjjel 3-4 között felébredtünk. Nem tudom ennek mi lehetett az oka, lehet, hogy valami transzcendentális? Tárgyak még nem kezdtek el repkedni a szobában, sőt semmi sem tűnt el, de ki tudja? Az azonban biztos, hogy a szálloda közvetlen szomszédjában egy bő vizű patak csordogál(na), mert most inkább zubog a nagy mennyiségben olvadó hó miatt. Az időjárás roppant kedvező módon alakult számunkra, mert a nappali hőmérséklet 15-20 °C között volt, de ma már 24 °C-t is mértek Vaujanyban. Az enyhe, s meglehetősen hómentes idő miatt azért több szálláshely-értékesítő panaszkodik, mert jóval kevesebb a vendég. Azt mondták, hogy még 2-3 hétig nem is várnak komolyabb havazást. Ennek mondjuk én roppant mód örültem, mert így talán megúszható a Mont Blanc alagút használata, s az ezzel járó nem kevés használati díj kifizetése is. Mikor jöttünk, már akkor sem mentünk az alagút felé, hanem Briancon érintésével, inkább hágókon keresztül át jutottunk el a szállásunkként szolgáló völgybe.

Itt most befejezem, mert lassan indulnom kell a mindent eldöntő mérkőzés előkészítésére. Beszámolóm záró fejezetét lehet, hogy már csak otthon fogom megírni, de ha ma még “emberi” időben végzünk, s megfelelő késztetést is érzek hozzá, akkor lehet, hogy korábban látom el kedves olvasóimat újabb információ morzsákkal?”

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum