Svédország és Finnország kigolyózta Svájcot

 

Az alsóházi hármas körbeverés miatt a svájciak kényszerültek a kiesés elleni küzdelemre Japán ellen.

Csütörtökön véget ért a csoportkör az női U18-as A csoportos világbajnokságon. A felsőházban nem történt meglepetés, egyaránt 7-1-es sikerrel gázolt át Kanada Csehországon, az Egyesült Államok pedig Oroszországon, mindkét európai válogatottat 10 lövés alatt tartotta észak-amerikai ellenfele. A kanadaiak és az amerikaiak az első két helyen végeztek, már biztosan elődöntősök, míg az oroszok a 3., a csehek pedig a 4. helyet érték el.

Az alsóházban több izgalmat hoztak a csaták. Svájc mindent megtett a bennmaradásért, Alina Müller duplájával 3-1-re legyőzte Japánt, sorsa Svédország kezében volt. Ha a svédek pontot szereztek volna a finnek ellen, akkor Finnország játszott volna Japánnal a kiesés elkerüléséért. Nem így történt, bár 20 perc után vezetett Svédország 1-0-ra, a második harmadban 3 emberelőnyös gólt lőttek a finnek, így 3-1-re nyertek és Svájcot küldték a 7. helyért vívandó csatába.

A pénteki negyeddöntőben Oroszország Finnországgal, Csehország pedig Svédországgal találkozik, Svájc pedig Japánnal küzd a kiesés elkerüléséért.

A budapesti világbajnoksággal ellentétben a 2015-ös tornán már bevezették az olimpián és a felnőtt női top vb-n is alkalmazott lebonyolítást, tehát az A csoportba a legjobb 4, míg a B csoportba az 5.-8.. helyezett csapatok kaptak besorolást. A csoportkör után az A csoport 3. és a B csoport 2. helyezett, valamint az A csoport 4. és a B csoport 1. helyezett csapata vív egymással negyeddöntőt. A B csoport 3. és 4. együttese egymással vív 2 győzelemig tartó párharcot a kiesés elkerüléséért.

Cimkék: ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS