Pénteken kezdődik a Super Final

   

A második számú európai klubtorna, a Kontinentális Kupa négyes döntőjét Németországban játsszák. Magyarországot Gebei Péter A csoportos kerettag játékvezető képviseli az eseményen.

A négy közé a német másodosztály, a DEL2 tavalyi bajnoka, a Fischtown Pinguins Bremerhaven, a kazah bajnok Jertisz Pavlodar, a Ligue Magnus ezüstérmese, az Angers és a fehérorosz bajnok Nyeman Grodno jutott.

Az új lebonyolítási formának köszönhetően minden csapatnak selejtezőt kellett játszania, nem voltak bérelt helyek a rendezőnek és a címvédőnek. A legsimábban a kazah bajnok Pavlodar jutott be a fináléba, hiszen Rittenben veretlenül nyerte meg a csoportját. A legszorosabb meccsét éppen a német csapat ellen játszotta, amelyen 0-2-ről küzdötte vissza magát a csapat és nyert végül 3-2-re. A csapat nagyban épít cseh és szlovák légiósaira, Martin Hujsa, Richard és Robert Huna a kanadai táblázat élén végeztek, a védelmet Martin Cakajik erősítette, míg a kapuban Marek Pinc védett. Az első nap szoros győzelme után a dán és az olasz bajnok legyőzése nem jelentett gondot a csapatnak, előbbit 4-1-re, utóbbit 4-0-ra győzték le a szintén szlovák edző, Julius Penzes tanítványai. A Jertisz jelenleg is vezeti a kazah bajnokságot.

A házigazda Bremerhaven az előző körben a Jertisz elleni nyitónapi vereség után szétlövésben verte a Rittent 2-1-re, majd rendes játékidős 2-1-gyel jutott tovább a Herning ellenében. A németek jelenleg hatodik helyen állnak a DEL2-ben, de éppen a Kontinentális Kupa miatt ellenfeleiknél egy vagy két meccsel kevesebbet játszottak, lemaradásuk pedig minimális. Az idei éllovas Bietigheim befogására ugyan már nincs esélyük, de a második helyezett Kassel Huskies csupán nyolc pontra van tőlük úgy, hogy két meccsel többet játszottak. A lebonyolítás érdekessége, hogy a Jertisz csapatával ugyanúgy az első napon találkoznak, mint az előző fordulóban, az a meccs sok mindenről dönthet a németek számára tehát. A D csoport novemberi eredményei ezen az oldalon tekinthetők meg.

Az E csoportban sokkal izgalmasabban alakultak a dolgok, hiszen a harmadik nap végén három csapat is egyforma pontszámmal állt. Az Angers az első napon 4-0-val intézte el a Sanokot, amely másik két mérkőzését is elvesztette. A házigazda franciák szombaton a Belfast Giants csapatát is legyőzték, szoros küzdelemben 2-1-re. És bár a belfastiak pénteken 1-0-ra nyertek a Grodno ellen, a lebonyolítás sorrendje nem nekik kedvezett, hiszen az utolsó napon az Angers és a Grodno egymás ellen játszott, egy egygólos grodnói siker pedig kényelmes továbbjutást jelenthetett mindkét csapatnak. Ez végül be is következett, mert bár az Angers 1-0-ra és 2-1-re is vezetett, a fehéroroszok három góllal válaszoltak, majd A 29. percben szerzett francia találattal meg is született a mágikus végeredmény, 4-3-ra nyert a Grodno, így az Angers első, míg a fehérorosz bajnok a második helyen ment tovább. A csoport eredményeiért kattintsanak ide. A Grodno jelenleg negyedik hazája bajnokságában, míg az Angers a harmadik a Ligue Magnus-ben.

Összefoglalva, a kazahok topfavoritnak számítanak, hiszen egyedüli veretlenként érkeznek a csoportkörből, ahol a három meccsüket három győzelemmel és 11-3-as gólaránnyal zárták, nagy kérdés, hogy érvényt tudnak-e szerezni a papírformának és ha igen, mi lesz a másik három csapat sorrendje. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy tavaly a KHL-es csapatával érkező ukrán Donbassz Donyeck még nagyobb favoritnak számított, a tornát végül mégis a norvég Stavanger Oilers nyerte meg. A hétvégi tornát a 2011-ben átadott, 4400 fő befogadására képes Eisarena Bremerhavenben rendezik. A Kontinentális Kupában a legjobb nem német csapat indulási jogot szerez a jövő évi Bajnokok Ligájában.

A péntek 16 órakor kezdődő rendezvény eseményeit itt követhetik nyomon.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum