Négy nap után itt a visszavágás ideje

   

A Fehérvár hétfőn játszott Dornbirnban, máris visszaadhatja az akkori kölcsönt. Nyolc kör van hátra az alapszakaszból, lépéshátrányba került, már nem sokat hibázhat a magyar EBEL-csapat.

A kék-fehéreknek égető szükségük van a pontokra, hiszen hosszú idő után az előző fordulóban az alsóházba zuhant és a középszakaszban a rájátszásért folytatandó élet-halál harcot érő helyen áll a csapat. Szerencsére a többi eredmény kedvezően alakult fehérvári szemszögből, aminek köszönhetően a Villach, Znojmo, Bolzano, Fehérvár négyes mindössze két ponton, azaz egy nyert meccsen belül van. A jelenleg nyolcadik, a szezon elején brillírozó Graz hátránya már 5 pont a Volánnal szemben, de épp a magyar szurkolók tapasztalhatták meg legutóbb, hogy jelentős előny is elolvadhat néhány forduló alatt.

A dornbirni gyomorrontás már a múlté, Engstrand kapus és Kóger csatár is visszatérhet a keretbe pénteken. Most talán más vonalon is változni fog a szerencse, hiszen a Fehérvár túl van a sorsolása legnehezebb részén és kopogjuk le, a szezonra jutó sérülés-, betegséghullámon is. Persze ebben a ligában nincs könnyű sorsolás, és egyetlen meccs sem ujjgyakorlat, az utolsó helyezett Olimpija Ljubljana is bármikor bárkire képes veszélyt jelenteni. Érdekesség, hogy a negyedik Villach például egyenesen negatív gólkülönbséggel áll felsőházat és rájátszást érő helyen. A Graz mellett a Dornbirn áll a legközelebb az üldözők közül a Fehérvárhoz, így aztán 8 mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt egy Volán-győzelem az egyik vetélytárs jelentős leszakítását eredményezheti. A DEC ellen nem áll rosszul a Fehérvár, idehaza a szezon elején 4-3-ra legyőztük, és elsőre idegenben is 2 pont jutott a Volánnak az 1 dornbirni mellett.

AVSDEC

“Gyors játékot akarunk játszani a Dornbirn ellen – kedte az értékelést Rob Pallin, a Fehérvár vezetőedzője. – Rájuk akarjuk kényszeríteni a játékunkat. Elsősorban Arnielt és Aquinót kell semlegesítenünk. Az utolsó nyolc mérkőzés olyan számunkra, mintha minden kezdődne elölről. Ez a szezon legfontosabb időszaka.”

“Azt hiszem, egy kis előnyünk van a magyarokkal szemben – vélekedett Alexander Jeitziner. – A legutóbbi két meccsünket, köztük a Fehérvár ellenit, megnyertük, és most remekül együtt van a csapat. Győzni akarunk, de ez nem lesz egyszerű. Mint minden meccs, ez is 0-0-ról kezdődik majd. Tudjuk, mennyire erős hazai pályán a Fehérvár, fel vagyunk készülve arra, hogy mi várhat ránk.”

A mérkőzést a Sportklub Tv élőben közvetíti.

Fehérvár–Dornbirn 4-3

   

A mérkőzés nagy részében jól játszott a Fehérvár, 0-2-ről fordított, majd a végén fantasztikus teljesítménnyel tartotta meg az egygólos vezetést.

A Fehérvár harcosan, elszántan kezdte a mérkőzést, hasonlóan a Ljubljana ellen látott újévi tempóhoz. Másfél perc alatt több gólszerzési lehetőség is kialakult Lawson kapuja előtt, de a Dornbirn kapusa ezúttal is magabiztosan állt a lábán. Sajnos egy kontra végén Arniel megmutatta, miért is húzóember az EBEL-ben. Kicsit jobbra sodródva, de védők által csak kergetve húzott Engstrand kapuja irányába, és kilőtte a hosszú felsőt (0-1). A góltól a hazai csapat megzavarodott, játéka pontatlanabb lett, a Dornbirn pedig élvezte, hogy játszhatja a kontrajátékát. Hátul stabilak voltak, persze még így is alakítottak ki helyzeteket Kovácsék, de végig benne egy gyors ellencsapás esélye.

A második harmadban sikerült lekopírozni az első harmad kezdését. Boivin bolondította meg a Dornbirn védelmét, a kapus a kapu mellett feküdt a jégen, de a kapu mögül nem sikerült megfelelően visszakanyarodni, így oda lett a ziccer. A másik oldalon egy közeli lövés kipattant svéd kapusunk kesztyűjéből, éppen D’Alvise elé, aki szemfülesen behúzta a második vendéggólt (0-2). Sokkoló és érdemtelennek tűnő volt a kétgólos DEC-előny, de a Fehérvár nagyon jó mentalitással visszaküzdötte magát a meccsbe. A 26. és a 29. percben is a szezonban eddig a meccsig mindössze 4 gólt szerző Sikorcin Ladislav talált a hálóba. Előbb egy szép átlövéssel, majd egy kapusról lecsorgóval. Egyenlítettünk és lendületben maradtunk, de ismét csak hiába való volt a sok lehetőség, a befejezés nem sikerült. A harmad utolsó hat percére furcsa módon egy emberelőny törte meg a lendületet. A Volán két percig szenvedett 5 a 4 ellen, és ezután a második szünetig már nem is talált vissza az alapjátékához. Nem panaszkodhattunk a meccs alakulására, a hibákat lőtt gólokkal sikerült kompenzálni, a végén összeszedett két kiállításért kár volt, 35 másodperces kettős előny birtokában ment pihenni a Dornbirn.

Nagyon jó védekezéssel gyakrolatilag simán megúsztuk előbb a kettős, majd a sima hátrányt, és újra sikerült átvenni az irányítást. A vezetőgólunkhoz azonban egy óriási hiba kellett, a vendégvédő rossz passzából támadott vissza Sarauer, és rövidre leadott lövése meglepte Lawsont. Közel állt a megtöréshez a Dornbirn, de ezúttal a magyar csapat volt pontatlan hátul, a korong megtréfálta Engstradot, így a 46. percben 3-3-ra alakult az eredmény. Egy perc alatt újra összeszedte magát a Volán, érett a negyedik gól. Végül az 50. percben újra Sarauer talált a kapuba, Banham csodálatos passzából centerezett kiválóan (4-3). A maradék tíz percben fantasztikusan teljesített a Fehérvár. Erősnek, ügyesnek és gyorsnak mutatkozott mindhárom jégre küldött sor, az utolsó három perc teljesítményére pedig nincs jelző. Folyamatosan a támadóharmadban tartotta a korongot a magyar csapat, úgy forgattak soraink folyamatosan, hogy a vendégek nem tudtak koronhoz érni.

Nagyon komoly győzelmet aratott a Fehérvár, megérdemelten került vissza a 6. helyre.

Játékban szinte végig domináltunk

   

Két edzői értékelés. Bónusz: Sikorcin és Sarauer.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): Csak az járt a fejünkben, hogy megszerezzük a két pontot, ez volt most a legfontosabb. Jó volt látni, hogy játékban szinte végig domináltunk. Sarauer és Sikorcin nagyot játszott, de említhetném Benket és Kógert is, akik rengeteget korcsolyázva hatalmas munkát végeztek. Mikor nagyon kellett, mindig volt valaki, aki nyerőemberré lépett elő, ezzel sikerült fordítanunk és megszerezni a két pontot. Szép győzelem volt, de most már a Villach elleni meccsre koncentrálunk. Újra meg kell tanulnunk idegenben győzni.

Dave MacQueen (vezetőedző, Dornbirn): Nagyon csalódott vagyok, hiszen kettő-nullra vezettünk, mégis kikaptunk. Sajnos a kétgólos előnyünk után több játékosom is úgy gondolta, már megnyertük a mérkőzést. Emiatt visszaesett a teljesítményük, a Fehérvár pedig élt a lehetőséggel, megfordította, majd megnyerte a meccset.

Forrás: albavolanhockey.hu

EBEL, 3406 néző. Játékvezetők: Hofer, Nagy, Rakovic.
Engstrand: 88,5% (Rajna)
K
Lawson: 90,9% (Madlener)
Wehrs, Szirányi, Kovács, Bartalis, Marino
1
Magnan-Grenier, D'Aversa, D'Alvise, Arniel, Grabher-Meier
Boivin, Ejdepalm, LoVecchio, Sarauer, Banham
2
Crawford, Sertich, Bohmbach, Blatny, Aquino
Orbán, Varga, Benk, Sikorcin, Kóger
3
Lembacher, Jeitziner, Petrik, Feichtner, Desbiens
Reiter, Hetényi P., Németh, Erdély, Magosi
4
Achermann, Putnik, Samardzic
Rob Pallin, Sille Tamás
E
Dave MacQueen, Peter Sidorkiewicz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:22 DEC Arniel D'Alvise Grabher-Meier
0-2 21:32 DEC D'Aversa Arniel D'Alvise
1-2 25:48 FHA Sikorcin Kóger Wehrs
2-2 28:39 FHA Sikorcin Benk Orbán
3-2 44:20 FHA Sarauer Banham
3-3 45:04 DEC D'Alvise Arniel Grabher-Meier
4-3 49:46 FHA Sarauer Kovács Banham
44 Kapura lövések száma 26
4 Kiállításpercek 8

A Volán–Dornbirn fotógalériája

   

A teljes galériát itt találják meg.

A Fehérvár–Dornbirn góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum