A Volán a felsőházért küzd Bolzanóban

   

Élesre fordultak a dolgok, a Fehérvár bolzanói vendégjátékának tétje, hogy az alapszakasz vége előtt 8 fordulóval melyik csapat áll majd a felsőházban.

Az egymás elleni mérleg a Fehérvár felé billen, és ezen egy esetleges bolzanói győzelem sem változtathat, hiszen a legrosszabb esetben is 6 megszerzett fehérvári ponttal 3 megszerzett bolzanói állhat szemben. Viszont ha az olaszok 60 perc alatt győznének, pontszámban lehagynák a fehérváriakat, ezzel legalábbis átmenetileg – hosszú idő után – kilökve őket a felsőházi pozícióból. Nagy tehát a tét a keddi mérkőzésen, amelyre nem a legjobb állapotban utazik Rob Pallin csapata a küldöttségen Vorarlbergben átsöprő gyomorrontás-cunami után.

AVSHCB

De mint ebben az évben annyiszor, most is számíthatunk a játékosok virtusára, bizonyosan mindent megtesznek azért, hogy győztesen hagyják el a jeget. A Bolzano viszontagságos előszezont követően fokozatosan lendült játékba, jelenleg négyes nyerő szériában van a dél-tiroli gárda, idegenben a Ljubljana és az Innsbruck, otthon az utóbbi időben nagy menetelésbe fogó Villach és a mindig erős Znojmo skalpját szerezte meg. A Fehérvár viszont pontot sem szerzett legutóbbi négy idegenbeli mérkőzésén.

Az olaszok átérzik a mérkőzés fontosságát, a vízkereszt napi hokimeccsre rendkívül kedvezményes családi csomaggal rukkoltak elő, és a mérkőzés után 40 perccel a a közönségnek lehetősége nyílik arra is, hogy a csapat tagjaival korcsolyázzon a PalaOnda jegén. Így minden bizonnyal a szokásosnál jóval többen biztatják majd a piros-fehéreket, az ünnepnapnak köszönhető korai kezdés ellenére is.

Bolzano–Fehérvár 4-2

   

Hiába volt jobb, mint hétfőn és hiába játszott a mérkőzés nagy részében a Bolzanónál jobban a Volán, a túra második meccsén is kétgólos vereséget szenvedett.

Kóger Dániel után a magyar csapat svéd kapusa is kidőlt a sorból, Christian Engstrand helyett ezúttal Rajna Miklós állt a kapuba. Kétszer is vezetést szerzett a dél-tiroli csapat, de előbb a hiányzókhoz hasonlóan gyomorproblémákkal küszködő, de a játékot vállalni képes Sarauer, majd emberhátrányos kiugrása után Bartalis István egyenlített. Sajnos a 36. percben megkaptuk a harmadik gólt is, s mint kiderült, innen már nem volt visszaút.

Bár a játékban jobbak voltunk, de döntő helyzetekben a megengedhetőnél némileg többet hibáztunk és ezúttal sokan fegyelmezetlenek voltak, túl sok felesleges kiállítással is fárasztottuk fáradt, csonka csapatunkat. A harmadik harmadban megpróbált egyenlíteni Rob Pallin csapata, de ez ezúttal sem jött össze, két perccel a vége előtt a Bolzano lezárta a meccset, 4-2-re nyert. Zsinórban öt idegenbeli mérkőzést játszott le pontszerzés nélkül a Volán.

Az eredménynek köszönhetően a Bolzano egy ponttal megelőzte a Fehérvárt a táblázaton, így a magyar EBEL-csapat hosszú idő után kicsúszott a legjobb hatból. Gond azonban egy szál sincs, van még nyolc mérkőzés, saját kezünkben van a sorsunk, rendezni kell a sorokat és minden rendben lehet. Mindenképpen jó hír, hogy az 5 hazai meccs mellett már csak 3 idegenbeli van hátra.

Egyszerűen nem voltuk elég jók

 

Betegségek és sérülések is sújtottak minket a kétnapos túra alatt, ez azonban nem lehet kifogás.

Ezt Rob Pallin, a Fehérvár AV19 vezetőedzője mondta az albavolanhockey.hu-n, majd így folytatta: “Egyszerűen nem voltuk elég jók. Míg a védőharmadbeli játékunk megfelelő volt, addig támadásban hiányzott az átütőerő. Igaz, hosszú idő után kicsúsztunk az első hatból, de nincs mese, a hátralevő nyolc meccsen ki kell harcolnunk a felsőházi rájátszást!

EBEL, 3247 néző. Játékvezetők: Gamper, Nothegger, Schauer.
Hübl: 92,0% (Cortese)
K
Rajna: 87,5% (Engstrand)
Egger, Rodney, Keller, Cullen, Insam
1
Boivin, Ejdepalm, LoVecchio, Sarauer, Banham
Lee, McMonagle, Gander, Schofield, Nesbitt
2
Wehrs, Szirányi, Kovács, Bartalis, Marino
Hofer, Crowley, Pance, Bernard, DeSimone
3
Orbán, Varga, Benk, Sikorcin, Németh
Frank, Zanette, Sisca, Zisser
4
Reiter, Hetényi P., Magosi, Erdély
Mario Simioni
E
Rob Pallin, Sille Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:03 HCB Keller Gander Schofield
1-1 07:11 FHA Sarauer Banham
2-1 24:26 HCB Gander Schofield McMonagle
2-2 27:48 FHA SH Bartalis Szirányi Kovács
3-2 35:07 HCB Bernard Pance DeSimone
4-2 58:03 HCB Zanette Schofield Gander
32 Kapura lövések száma 25
4 Kiállításpercek 14

A Bolzano–Fehérvár góljai

   

A hat gól itt tekinthető meg.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum