Az Acélbikák ellen zárkózhat a Brassó

   

Az erdélyi csapat dunaújvárosi meccse ígérkezik a MOL Liga szombati rangadójának. A Brassó ebben a szezonban vendégként csak egyszer, a Megyeri úton volt képtelen a pontszerzésre. Indul a Digi Sport 4 meccses MOL Liga-maratonja.

Több szempontból is igen kemény lesz a délután öt órakor kezdődő mérkőzés. A bajnokságot kissé komótosan kezdő brassóiak az ősz folyamán sikerrel szakították le a Debrecent, de az első három csapat közvetlen közelébe még nem sikerült elérniük. Jelenleg 29 mérkőzésen szerzett 56 pontjukkal a negyedik helyen állnak, míg szombati ellenfelük, a DAB 30 meccsen gyűjtött 61 pontjával a harmadik. Ha tehát nyernének, akkor lőtávolon belülre kerülnének a dobogóhoz. Másrészt a Brassó a liga legkeményebb csapata vendégként. 14 mérkőzésből 7-et megnyert, 6-ot rendes játékidőben, de ami ezeknél is brutálisabb mutató: mindössze egyszer távozott pont nélkül, december 8-án az UTE verte őket 5-3-ra 60 perc alatt a Megyeri úton. A megszerezhető pontok 62%-át zsebelték be Mihályék vendégként, ez messze a legjobb a ligában.

DABBRA 11

Fotó: Mudra Lászó (dabdocler.hu)

Dunaújvárosban eddig kétszer játszottak, egyszer hosszabbításban kikaptak, egy alkalommal pedig rendes játékidőben nyertek. Van tehát miért visszavágni Somogyiéknak, még akkor is, ha mindkét brassói meccset simán 3 ponttal nyerte az Újváros. A DAB idén összességében nem szerepel rosszul, de a mutatott játék alapján meglehetősen kétarcú a csapat. Parádés szezonkezdet után gyakran tanácstalan játékkal kergették őrületbe szurkolóikat és Donald MacLean vezetőedzőt. A Kontinentális Kupa kudarca után tartósan nem sikerült kimászni a gödörből. Minderről hosszabb interjút is olvashatnak a csapat honlapján Somogyi Balázzsal.

Az új esztendő első meccse kiváló alkalom lesz arra, hogy bebizonyítsák, készen állnak a kihívásokra. Aggódniuk nem kell, hazai pályán mutatott mérlegük a Miskolc mögött a második legjobb a ligában, tehát van mire alapozni. A különbség mindazonáltal nagyon kicsi a két csapat között, minden bizonnyal a pillanatnyi forma fog dönteni.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Ahogy a statisztikában is látszik, két körülbelül azonos képességű csapat találkozik szombaton. Nagyon fontos lesz ez a mérkőzés, hiszen az első négy között rettenetesen szoros az állás, minden ellenük játszott meccsnek különös jelentősége lesz a végső elszámolásnál. Úgy érzem, legutóbb fontos volt, hogy kétgólos hátrányból felálltunk. Vannak sérültjeink, Pavuk Attila térde már gyógyul, de még nem egészséges, Dörök Bence egy juniormeccsen sérült le, ő is hamarosan bevethető lesz. Sevela Peter ujja egy edzésen sérült meg, ő is pihent az elmúlt napokban. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a Brassóban elöl Mihály, Klouda veszélyeztet, hátulról pedig olyan játékosok támogatják a csatárokat, mint Obsut. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy ha keményen dolgoznak a mieink, akkor föléjük tudunk kerekedni, ha a csatáraink egyszerűen játszanak, s hátul magabiztosan tudunk védekezni, akkor itthon tarthatjuk a három pontot.

Dab.Docler–Brassó 5-4

   

Az emberelőnyökről és a sok gól ellenére a félelmetes kapusteljesítményekről szóló meccsen az Acélbikák igen mélyről jöttek vissza kétszer is és megérdemelten szerezték meg szétlövésben a győzelmet. A Brassó ismét ponttal zárta idegenbeli meccsét.

Jó iramú és élvezetes első harmadot hozott a mérkőzés, amelyben azért egyértelműen a DAB dominált, habár a Brassónak is voltak helyzetei. A góltalanság a játékrész közepén tört meg, amikor emberelőnyből Azari hozta el a korongot a sarokból, a védők lemaradtak, a kiváló csatár egyből passzolt Martine-hoz, aki megszerezte a hazaiaknak a vezetést. Az ellenoldalon főként Saluga, Obsut, Filip és Mihály okozott veszélyt, de összességében a Dab.Docler támadójátéka kombinatívabb volt, közelebb értek Polchoz a koronggal, míg brassói részről jobbára távoli vagy középtávoli lövésekkel kísérleteztek, esetleg centereztek. Feltűnő volt, hogy a dunaújvárosiak a debreceniek ellen mutatott védekezést hozták ismét, egyszerűen és nagyrészt hiba nélkül játszották meg a korongot saját harmadukban. Az utolsó percben Polc védése a meccs góljától fosztotta meg a harmad egyértelműen legjobb támadótrióját, vagyis az Azari, Galanisz, Szappanos sort.

A második harmadban sok mindent megtapasztalhattunk a jégkorong pszichológiájából. Az történt, hogy a Brassó nyomás alá helyezte a DAB kapuját, megfordult a játék képe, a vendégek játszottak kreatívabban, a hazaiak szintén nem voltak veszélytelenek, de jóval kevesebb időt töltöttek Polc közelében, mint az első húsz perc alatt. A harmad közepén azután némi fegyelmezetlenség párosult szerencsétlenséggel a hazai oldalon, minek következtében Erdélyi kisbüntetése után nem sokkal Martine kapott 2+2 percet. A közel két perc kettős emberhátrányt ritkán látható önfeláldozással bekkelte ki a DAB. Azonban alighogy Erdélyi visszatért, a hazai játékosok túlságosan is megnyugodtak és úgy engedték Zsókot betörni a saját harmadukba, mintha már minden veszély elmúlt volna. Zsók pedig köszönte a lehetőséget és nagyon felvarrta Kalninsnak a korongot (1-1), tette mindezt 2 másodperccel Martine első büntetésének letelte előtt. Lélektanilag nagyon fontos találat volt ez, mert ahelyett, hogy mentálisan megerősödve jöttek volna ki a kettős kivédekezéséből a hazaiak, Zsók még mélyebbre taszította őket. Nem is találták a fonalat a szimpla hátrányban, amit Nagy használt ki egy másodperccel a második Martine-hátrány letelte után (1-2). Alig egy perccel a második brasssói gól után ismét Martine ütője szaladt fel, aminek újabb 2+2 perces kiállítás lett a vége. Ezt Molnár Zsolt használta ki, a talán még mindig padlón lévő DAB-védelem hathatós asszisztálása mellett.

dabbra
Fotó: www.dabdocler.hu

A harmad végén rákapcsolt a Dab.Docler, ez azonban gólokat nem, csak kiállításokat hozott. A záró játékrészt így a DAB kezdhette kettős előnyből, amit az egész meccsen nagyon jól játszó Pozsgai használt ki a 42. percben (2-3). Mindent egy lapra feltéve rohamoztak Galaniszék, a helyzetek is megvoltak, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Polc kapus még önmagához képest is kiemelkedő formában védett, minden helyzetben hárított, mindenhova odaért, nem lehetett rajta fogást találni. A fellazuló hazai védelem mellett a Brassó játszani tudta azt, amit talán a legjobban tud, szélvészgyors kontrákkal veszélyeztetett. Az első ilyen végén pedig Mihály verte be Molnár passzát a 48. percben (2-4), elúszni látszott a meccs a hazaiak szempontjából. Akik azonban nem így gondolták és hat perccel a vége előtt egy gólra zárkóztak. Egy ritkán látható Polc, kapuvas együttes hárítás után Hüffnerhez került a pakk, aki egyből lőtt, Polc talán még fel sem állt az előző védéséből (3-4). A maradék idő nagy részében azonban a vendégek kiválóan ölték a játékot, mígnem másfél perccel a vége előtt Szappanos tett vissza svájciban egy korongot Azarinak, aki hosszú idő után ismét nagyon fontos gólt szerzett.

Jöhetett a hosszabbítás, amelynek során pörgő, oda-vissza játékot láthattak a nézők, Kalnins védte a nagyobbat, de a DAB is sokat veszélyeztetett, újabb gól azonban már nem született. A szétlövés is a kapusokról szólt, Kalnins ebben jobb volt, minden brassói próbálkozást hárított, míg a túloldalon Polc Somogyi nagyon szép kombinációjával szemben tehetetlen volt, így nyert a DAB, de a Brassó ismét ponttal távozott.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Nagyon örülök a harmadik harmadban mutatott játéknak, hogy ilyen mélyről vissza tudtunk jönni. Egyenlő létszám mellett jobbak voltunk, sajnos a középső játékrészben nem sokat voltunk így. Janis jó munkát végzett hátul és végre az előnyös sorok is jól dolgoztak. A legfontosabb, hogy kétgólos hátrányból álltunk fel másodjára a harmadik harmadban – igaz, hogy jó lenne, ha nem kerülnénk ilyen helyzetbe a meccseken.

Jerry Anderson (vezetőedző, Brassó): Egy megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből. Egyéni hibákból kaptuk a gólokat, rengetegszer el is dönthettük volna a meccset, de a helyzetkihasználásunk sem volt az igazi.

MOL Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 600 néző. Játékvezetők: Kincses, Halassy, Somos, Kis-király.
Kalnins: 90,0% (Hajek)
K
Polc: 90,2% (Fülöp)
Hruby, Martine, Galanisz, Azari, Szappanos
1
Filip, Obsut, Fodor, Saluga, Klouda
Pozsgai, Hüffner, Eskelinen, Somogyi, Gröschl
2
János, Hietamaki, Molnár, Mihály, Virág
Nagy R., Mestyán, Szepessy M., Papp, Peterdi
3
Imecs, Nagy Cs., Antal, Zsók, Petres
Erdélyi, Kovács, Magosi, Léránt
4
Bálint, Márton, Mátyás
MacLean Donald
E
Andersson Jerry Bjorn, Nygren Hakan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:19 DAB PP Martine Azari Szappanos
1-1 32:23 BRA PP Zsók Klouda Obsut
1-2 34:24 BRA Nagy Cs. Molnár Mihály
1-3 36:29 BRA PP Molnár Petres Nagy Cs.
2-3 41:28 DAB PP2 Pozsgai Hüffner
2-4 47:26 BRA Mihály Molnár Virág
3-4 54:00 DAB PP Hüffner Pozsgai Gröschl
4-4 58:32 DAB Azari Szappanos Mestyán
5-4 65:00 DAB GWS Somogyi
51 Kapura lövések száma 40
14 Kiállításpercek 10

A DAB–Brassó galériája

   

A DAB–Brassó minden találata

 

Cimkék: , , ,

Összes (95)

Utolsó hozzászólások

 1.   #90
  Hal,   

  @OliBLOOD: Az biztos, hogy élen jár!

 2. Bárd
    #91
  Bárd,   

  @Hal: csörgőlabda? :)

  Mindenképp szólni fogok... :)

 3.   #92
  Hal,   

  @Bárd: Nem, nem! :-)
  Asztalnál játszák és egy verseny akár több napig is tarthat!

 4. DCs
    #93
  DCs,   

  @Huba: Capa. Tehat leuli a vecen, amig kinonek ujra. ;)

 5.   #94
  kegyetlen,   

  tetszik, hogy meg lehet beszélni az aktuális sporival a miérteket :). Kérném, szóljatok a többi kollégának is, hogy regeljenek. :)

 6. Mirnaia
    #95
  Mirnaia,   

  @Hal: Akkor sörözés :)

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 19., szerda
ROM 17:30 BRAPRO 13-1VÉGE
ROM 17:30 GALSCC 4-3VÉGE
MK 18:00 DABAVS 3-1VÉGE
MK 18:00 UTEMAC 2-3 HVÉGE
U20 18:40 AVSZEG 15-0VÉGE
U20 18:40 KMHDHK 1-4VÉGE
EBYSL 19:00 VICMAC 2-5VÉGE
MK 19:00 FTCMIS 4-3 HVÉGE
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KK 15:30 MISJES 4-1VÉGE
MOL 18:00 DHKFTC 5-1VÉGE
MOL 18:30 BRASCC 4-2VÉGE
MOL 18:30 TITBEO 4-3 HVÉGE
KK 19:00 GALTYC 0-12VÉGE
október 22., szombat
NHL 01:00 CBJCHI 
  • SPÍLER TV
EBYSL 13:10 OHCHKB 
EBJL 14:30 RBSAVS 
KK 14:30 MISGAL 
EBJL 16:00 KACVAS 
EBJL 16:00 MARMAC 
EBJL 16:10 VSVETO 
EBYSL 16:10 VASZNO 
EBJL 16:25 OHCUTE 
EBEL 17:30 AVSHCB 
EBJL 18:00 VICDMJ 
EBYSL 18:00 RBSAVS 
KK 18:00 TYCJES 
EBYSL 18:15 TRKMAC 
MOL 18:30 DABMAC 
október 23., vasárnap
NHL 01:00 BOSMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 CGYSTL 
  • SPÍLER TV
EBJL 10:45 ZESAVS 
EBYSL 11:30 HCIAVS 
EBJL 12:40 OHCDMJ 
EBJL 13:30 RBSVAS 
EBYSL 13:45 OLLMAC 
EBJL 14:00 KACETO 
EBJL 14:00 MARHKB 
KK 14:30 JESGAL 
MOL 17:00 SCCBRA 
EBYSL 17:30 SLLHKB 
EBJL 18:00 VICUTE 
KK 18:00 TYCMIS 
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk