A junior-vb-n is elszabták a jegyárakat

 

A svédországi felnőtt-világbajnokság után a kanadai junior-világbajnokságon is gondok akadtak a nézőszámmal. Montréalban még a Kanada?USA meccset sem sikerült megtölteni.

Hétfőre a két legfontosabb mérkőzés maradt a vb-n: Svédország Szlovákiával csatázik a bronzéremért magyar idő szerint este 10 órakor, míg a döntőt Kanada vívja Oroszországgal hajnal kettőkor. Mindkét mérkőzést Torontóban rendezik. A helyszínnek az ad különös jelentőséget, hogy vasárnap René Fasel, az IIHF elnöke sajtótájékoztató keretében kritizálta a társrendező kanadai szövetséget a magas jegyárak miatt. A nézőszám ugyanis elmaradt a várakozásoktól, Fasel adatai szerint valahol 365 és 385 ezer között lesz a végén, ami jóval kevesebb az ottawai 453 ezernél, de még az Edmonton és Calgary által közösen rendezett 444 ezertől is alaposan elmarad.

A gondokat tetézi, hogy az érdektelenség még azokra a mérkőzésekre is igaz volt, amelyeken a kanadai válogatott játszott, márpedig ez már-már hihetetlen kategória odaát. A csoportmeccsek fő attrakciója a december 31-én rendezett Kanada?USA mérkőzés volt, amelyre 71 dollártól 336 dollárig lehetett jegyet kapni, és ez bizony soknak bizonyult, hiszen a 21 ezernél is nagyobb befogadóképességgel rendelkező Bell Centre-ben mindössze 18 295 néző vett jegyet. De a Szlovákia, Németország és Finnország elleni csoportmeccsekre szóló, 66 és 261 dollár között mozgó jegyárak is túl magasnak bizonyultak, az északi szomszédaink ellen vívott nyitómeccsre például alig több mint 14 ezren váltottak jegyet, ami kétharmados kihasználtságot jelent. Nemrég már Európában is kiderült, nem emelhetők az egekig a vb-jegyárak még a jóléti országokban sem, a svédek és finnek durván távolmaradtak a saját vb-jükről a brutális árszabás miatt. A csehek sem fogják vissza magukat, de még mindig olcsóbbak itt a jegyek, mint Helsinkiben voltak.

fasel

Fasel azt mondta, hogy meglepte őt az üres székek nagy száma, de a jegyárak kialakítása a kanadai szövetség hatáskörébe tartozott: “Nagyon meglepődtem. Ha valaki Európában ilyen árazással dolgozna, senki nem lenne az arénában.” Azért a tengerentúlon sem szokványos ez az árszint, jól jelzi ezt, hogy a Montréal Canadiens következő, január 6-i mérkőzésére a platinum kategóriájú jegyek is csak 275 dollárba kerülnek, míg a családi zónába már 27 dollárért hozzájuk lehet jutni. Fasel ugyanakkor azt is elismerte, a nézőszámok még így is jók, úgymond édes gondokról van szó, annál is inkább, mivel a torna nyereségét 20 millió dollárra becsülik. Frank Gonzalez, az IIHF elnökségi tagja, a torna igazgatója azonban hozzátette, mérlegelniük kell annak lehetőségét is, hogy 2017-ben csak Toronto rendezzen, hiszen ott a nem kanadai vonatkozású meccsek nézőszámával sem volt baj.

Fasel ha már megszólalt a tengerentúlon, természetesen kitért az olimpiára is. Úgy vélte a 2022-es téli olimpia megrendezésére több esélye van Pekingnek, mint a kazah Almatinak, de egy újabb ázsiai rendezés mellett még nehezebb lesz elérni, hogy az NHL-játékosokat elengedjék. Egyelőre azonban a 2016-os Világkupa szerepel terítéken a liga, a játékosok szakszervezete és az IIHF közötti tárgyalásokon, hiszen bár a nemzetközi szövetség ebből a tornából anyagilag nem részesedik, hozzájárulása nélkül egyetlen szövetség sem indulhat el azon. Ha ezt a kérdést lezárták, akkor térnek rá az olimpiára. Először természetesen a 2018-asra. A valóságban persze szinte elképzelhetetlen, hogy ne csomagban alkudoznának az indulás feltételeiről, erről korábban több információmorzsa is napvilágot látott.

Hivatalos helyről ugyan még senki nem erősítette meg, de ahogy már írtuk is, a Világkupa kapcsán felmerült, hogy el lehetne indítani egy All Star-válogatottat is a részt nem vevő országok legjobb játékosaiból és egy másikat, amelyet az észak-amerikai fiatalok legjobbjaiból verbuválnának. Fasel erre annyit mondott, hogy nem tudja, lesz-e ebből valami, de személy szerint neki tetszik ez az ötlet és szerinte a hokiszurkolók többségének is érdekes lenne.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum