Bírja-e a Brassó a debreceni rohamokat?

   

Alig több mint 20 órán belül és 300 km-rel odébb újra mérkőzést játszik Jerry Andersson csapata, ráadásul a MOL Liga leggyorsabb játékára képes Debrecen ellen.

A Brassónak nincs sok ideje pihenni, hiszen a szombat este fél nyolckor ért véget az előző mérkőzésük Dunaújvárosban, melyen büntetőkkel kikaptak, vasárnap délután öt órakor pedig már az ország másik végében, Debrecenben kell helytállniuk Jevgenyij Muhin együttese ellen. A brassóiak nehéz helyzetben vannak, mert miközben a hármas élbolyt üldözik kitartóan, a mezőny hátsó felével szemben sem hullajthatnak el pontokat. Márpedig a DHK a Brassó mögött az ötödik helyen áll a tabellán, hátránya 14 pont vasárnapi ellenfelével szemben, azonban ezek többségét az idegenbeli meccseken szedték össze Ladányiék, akik hazai pályán eddig csak a Miskolcot nem tudták megverni. De jelzésértékű, hogy tőlük is igen szoros, 1-3 és 1-2 arányú vereségeket szenvedtek.

DHKBRA

Fotó: Molnár Dénes

A Debrecennek ráadásul egy nappal több állt rendelkezésére, hogy pihenjen, és utaznia sem kellett, hiszen legutóbb hazai pályán fogadta és győzte le a Ferencvárost. Márpedig a fizikai állapot nyilvánvalóan nagyon sokat számít majd a liga leggyorsabb játékára képes hajdúságiak ellen. A Brassó ugyanakkor kifinomult taktikával rendelkezik az idegenbeli meccseire, amely igen hatékony, hiszen mindössze három ponttal gyűjtöttek kevesebbet idegenbeli túráikon, mint hazai pályán. Ez a taktika a játék lassításán, Polc kapus emberfeletti teljesítményén, a kontrák és az emberelőnyök kíméletlen kihasználásán alapul. Mindez leírva banálisan hangzik, ám ennek megvalósítását szinte tökélyre fejlesztették a játékosok, és ez már tavaly is döntőt hozott a konyhára.

Debrecen–Brassó 1-2

   

Nem tudta azt a játékot produkálni a Debrecen a Brassó ellen, amely annyi szép eredményt hozott neki a szezonban. A rutinos vendégcsapat megölte a debreceniek játékát.

Jobban kezdte a meccset a Debrecen, aktívabbak voltak a játékosai, jobban pörögtek, több veszélyes támadást vezettek. A mezőnyfölényt támasztotta alá, hogy a sportszerű mérkőzésen az első emberelőny is debreceni oldalon adódott, Imecs Attilát küldték ki a játékvezetők. Régóta tudjuk, hogy a brassóiak egyik legnagyobb erőssége a speciális játékhelyzetek kezelése, ezt a hátrányt is átvészelték kapott gól nélkül. Mi több, a kiegészülésük után erőre kaptak, beszorult a Debrecen, mégis igazságos volt, hogy gól nélküli döntetlennel mentek pihenőre a szünetre.

Fordulás után az első igazán említésre méltó esemény Nagy Csaba kiállítása volt. Az előnyben a Debrecen ismét nem tudott mit kezdeni a vendég védelemmel és Polc kapussal, mi több, egy eladott koronggal Mihály Árpád lódult meg a szélen, a támadást középen követő Virág Csanád elé passzolt, aki nem hibázott. Az első brassói előny a meccs felénél érkezett el, ekkor Hári Norbert került a büntetőpadra, de nem sikerült élnie a lehetőséggel a vendégcsapatnak.

A harmadik harmad eleje egyértelműen a Brassó fölényének jegyében telt el. nagyon jól kezdődött ez a játékrész vendégszempontból, hiszen jóformán az első olyan alkalommal, amikor áthozták a korongot a Debrecen kék vonalát, gólt szereztek. Fodor hozta be a pakkot a támadó harmadba, hátrahagyta Kloudának, aki a kék vonal közeléből lőtt óriási gólt a meglepett Borogyinnak. A gól még jobban megfogta a Debrecent, a Brassó egyértelmű fölénybe került, számos alkalommal tesztelte Borogyint, ám újabb gólt nem sikerült szereznie. A Debrecen az 50. perc tájékán tért magához, de nem igazán volt benne a gól a játékában. Az 56. percben aztán a Polcról kipattanó kevés korong egyikét Vaszjunyin kotorta újra kapura, és az a fekvő hálóőr alatt átcsorgott a gólvonalon. A hátralevő időt azonban két kiállítás miatt jobbára emberhátrányban töltötte el a hazai csapat, így egy csendesen csordogáló, kényelmes tempójú meccsen a helyzeteivel jobban gazdálkodó Brassó megérdemelten nyert.

Jevgenyij Muhin, vezetőedző, Debrecen: “Kiegyensúlyozott játék folyt ma a pályán, közel azonos erejű csapatok küzdöttek. Helyzetek voltak egyik és másik oldalon egyaránt, de mi nem használtuk ki a lehetőségeinket. Ráadásul gólt kaptunk emberelőnyös szituációban. Kihoztuk magunkból, amit tudtunk, de már másodszor fordul elő, hogy emberelőnyben kapunk gólt, ami ezen a szinten egyszerűen megengedhetetlen. A jövő héten az lesz a döntő kérdés, hogy milyen fizikai állapotban leszünk. Remélem, nem folytatódnak tovább a sérülések.”

Jerry Andersson, vezetőedző, Brassó: “Jó volt a védekezésünk, alig vétettünk hibát, ami azért volt fontos, mert tudtuk, hogy a Debrecen támadó játéka kiváló. Tegnap kemény, nagy tempójú, hosszabbításos meccset játszottunk a Dab. Docler ellen, Saluga 3 fogát vesztette el, ma nem is tudott pályára lépni. Örülök a győzelemnek és büszke vagyok valamennyi játékosomra, akik nagyszerűen helytálltak a mai mérkőzésen.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 310 néző. Játékvezetők: Németh, Gangel, Pálkövi, Sipos.
Borogyin: 93,5% (Tőke)
K
Polc: 96,4% (Fülöp)
Csíki, Voronov, Dancsfalvi, Berta, Vaszjunyin
1
Filip, Obsut, Fodor, Klouda, Zsók
Jemeljanov, Szagyikov, Ladányi, Kuriljuk, Kaszkov
2
János, Hietamaki, Molnár, Mihály, Virág
Prakab, Tőkési, Hári, Könczei, Barabás
3
Imecs, Nagy, Antal, Petres, Márton
Wéber, Okos, Sijka
4
Han, Bálint, Mátyás
Muhin Jevgenyij, Razov Igor
E
Andersson Jerry Bjorn, Nygren Hakan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 25:26 BRA SH Virág Mihály Filip
0-2 40:27 BRA Klouda Fodor Filip
1-2 55:20 DHK Vaszjunyin Szagyikov Sijka
28 Kapura lövések száma 31
8 Kiállításpercek 6

A Debrecen–Brassó képes összefoglalója

   

A DHK–Brassó videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum