A HSC a végsőkig küzd a rájátszásért

   

A Miskolcnak azonban a liga első helye a tét, ráadásul hazai pályán eddig nem sokan tudták megnehezíteni a dolgát.

A HSC Csíkszereda számára 13 mérkőzés maradt arra, hogy meghosszabbítsa önmaga számára a hokiszezont. Lemaradása – egy meccsel kevesebbet játszva – éppen 13 pont a hatodik helyezett UTE-val szemben, vagyis némi túlzással meccsenként egy pontot kell hoznia fővárosi riválisán a székely csapatnak. Bár a HSC jó hangulatban zárta az évet, hiszen az utolsó meccsen hazai pályán legyőzte a Ferencvárost, az újév első mérkőzése a legnehezebbnek ígérkezik, amit idén a MOL Liga nyújtani tud: Miskolcon kellene pontot vagy pontokat szerezniük.

Idén eddig ezt 15 alkalommal próbálták meg az ellenfelek, mindössze 4-szer sikerült: a Debrecen volt az egyetlen csapat, amely rendes játékidőben tudott a Népkertben nyerni, a Brassó kétszer is szétlövésre késztette Popovicsékat, melyekből egyet meg is nyert, és egyszer a nagy mumus Ferencváros is elcsent egyetlen pontot a Jegesmedvék otthonából. A számok nyelvén mindez azt jelenti, hogy a megszerezhető 45-ből 38-at otthon tartott a Miskolc, ami 85% körüli mutató. Minderről a HSC játékosainak is első kézből szerzett tapasztalatai lehetnek, hiszen eddigi mérlegük két meccsen nulla pont és 1-13-as összesített gólarány.

mishsc0105csik05

Fotó: Bán Olivér

Ráadásul Christer Dreberg vezetőedző gondjai szaporodtak, hiszen a Ferencváros elleni összecsapáson meghúzódott Pasi Salonen combja, így rá nem számíthat a hétvégén, akárcsak Bíró Gergőre, aki még nem épült fel korábbi sérüléséből. A Miskolc, amely győzelmével visszavenné a vezetést a MOL Liga élén, legerősebb összeállításában várhatja az este fél nyolckor kezdődő találkozót, amelyet a Digi Sport 2 is élőben közvetít.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolci Jegesmedvék): Nagyon fontos volt, hogy sikeresen tudtuk befejezni az előző évet. És itt nemcsak az eredményekre gondolok, sokkal inkább a mutatott játékra. Az év utolsó napjaira pihenőt kaptak a játékosok, csütörtöktől dolgozunk ismét. Nagyon lényeges kérdés, hogy megfelelően kezeljük-e azt a fajta elégedettséget, ami természetes egy jó széria után. Csütörtökön keményen meghajtottuk a fiúkat, hogy visszazökkenjenek a hokis üzemmódba. Pénteken már azok a részletek kerültek terítékre, amelyek révén eredményesek lehetünk. Nem is foglalkozom azzal, hogy a soron következő ellenfelünk milyen formában van, győzött-e vagy éppen veszített. Nekünk a saját feladatunkkal kell foglalkoznunk, azt kell jól megoldani, például szombaton a Csíkszereda ellen.

Christer Dreberg (vezetőedző, HSC Csíkszereda): A Ferencváros legyőzésével megőriztük az esélyünket a rájátszásra, amiért a végsőkig küzdeni fogunk. Most egy nagyon nehéz magyarországi kiszállásunk lesz, ahonnan pontokat kell hoznunk. Sorra kell vegyük az ellenfeleket, és szép sorban pontokat kell szereznünk tőlük.

Miskolc–HSC Csíkszereda 8-0

   

A Jegesmedvék a szeptember 20-i 7-0-s és a december 6-i 6-1-es siker után harmadjára is nagyarányú győzelmet arattak a csíkszeredaiak ellen, akik végig becsülettel küzdöttek.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, ami a 3. perc elején eredményre is vezetett, Tóth Adrián lövését még védte Raitums, a kipattanót viszont Hajós Roland értékesítette (1-0). A HSC küzdött az egyenlítésért, hiába, a 7. perc végén Nagy Krisztián passzára Popovics érkezett a kapu előtt és belőtte a második Jegesmedvék-gólt (2-0). A csíkszeredaiak becsülettel hajtottak, Duschek remekül védett. A harmad vége felé Spady és Láda Balázs kölcsönösen szabálytalankodtak egymással, mindketten kétperces büntetést kaptak. Másfél perccel a játékosok visszatérése után Dansereau egy szép góllal továbbnövelte a Miskolc előnyét (3-0). Az eredménynél jobban jellemzi a vendégek teljesítményét, hogy a kapura lövési mutatót csak 12-10-re nyerték a miskolciak.

A második harmadban is jó iramú játék folyt, a miskolciak támadtak többet, Raitums egészen a 28. percig bírta kapott gól nélkül tartani a kapuját. Ekkor egy kijátszott akció során Fliszár passzát Sagert váltotta gólra (4-0). Két perccel később Metcalfe elhozta a bulit, a koronggal megindult Becze, becselezte magát a kapu elé és belőtte a korongot a vas alá (5-0). A játékrész második felében viszont csökkent a tempó. A mérkőzés első emberelőnyére 37 percet kellett várni, Farkas Tamás ült ki botfogásért, egy perccel később pedig Raitums elmozdította a kaput, amiért ő is kétperces büntetést kapott. A HSC kivédekezte a kettős emberhátrányt, a szimplát viszont nem, Hajós alapvonali keresztpasszát Metcalfe lőtte be közelről (6-0).

A záró húsz percben is Raitums védett a HSC kapujában. A HSC becsülettel hajtott a szépítésért, a 47. percben viszont emberhátrányba került Gecse Hugó büntetése nyomán. A Miskolc 9 másodperc alatt kihasználta az emberelőnyt, Gőz Balázs fejezte be góllal az akciót (7-0). Egy percen belül Spady szabálytalankodott Gőzzel, a Miskolc felállt 5 a 4 ellen. Később Bíró Ottó is kiült Spady mellé, 23 másodpercen át kettős előnyben játszhattak a Jegesmedvék. A HSC kivédekezte az emberhátrányokat. Az 56. percben újabb hazai gól esett, Dansereau üresen maradt a kapu előtt, közelről belőtte Hajós passzát (8-0). Az utolsó pillanatig próbálták megszerezni a becsületgólt a csíkszeredaiak, de nem jött össze. A Miskolc 8-0-ra nyert, győzelmével visszavette a vezetést a MOL Ligában. Vasárnap a Jegesmedvék az Érsekújvárt fogadják, a HSC pedig az UTE-hoz látogat.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): Végig uraltuk a mérkőzést és a rengeteg helyzetből sokat ki is használtunk. Keményebben dolgoztunk, mint ellenfelünk, így ilyen arányban is megérdemelten győztünk.

Christer Dreberg (vezetőedző, HSC Csíkszereda): Nagyon sok problémával küzdöttünk ma és gyengén is játszottunk. A Miskolc nagyon jó csapat, kiválóan hokizott.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 910 néző. Játékvezetők: Haszonits, Németh, Kormos, Székely.
Duschek: 100% (Bálizs)
K
Raitums: 78,4% (Ruczuj)
Boyle, Dudas, Metcalfe, Cohen, Becze
1
Salló, Spady, Heffernan, Sátek, Molnár Zs.
Gőz, Sagert, Hajós, Tóth, Dansereau
2
Bors, Papp, Mihály, Tranca, Bíró M.
Láda B., Dósa, Popovics, Nagy K., Miskolczi
3
Nagy I., Gecse, Molnár Z., Bíró O., Farkas
Ritó, Vojtkó, Roczanov, Szilágyi, Fliszár
4
Geréb, Rokaly
Majoross Gergely, Eerme Mart
E
Dreberg Christer, Gál Sándor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:02 MIS Hajós Tóth Dansereau
2-0 06:56 MIS Popovics Nagy K. Miskolczi
3-0 18:21 MIS Dansereau Tóth Sagert
4-0 27:36 MIS Sagert Fliszár Roczanov
5-0 29:23 MIS Becze Metcalfe Cohen
6-0 39:09 MIS PP Metcalfe Hajós Sagert
7-0 46:48 MIS PP Gőz Tóth Metcalfe
8-0 55:05 MIS Dansereau Hajós Tóth
37 Kapura lövések száma 26
2 Kiállításpercek 12

A Miskolc–HSC képes összefoglalója

 
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum