Banham visszatérhet

   

Meccsekkel ünnepli az újévet az EBEL, Fehérvárra a mindig meglepetésekre kész Olimpija Ljubljana látogat.

Nem sok idejük volt az ünneplésre a Volán játékosainak a Salzburg elleni remekbe szabott győzelmet követően. Két nappal és egy újévi köszöntéssel később az egyik legkellemetlenebb ellenfél érkezik, akit csak fehérvári szurkoló el tud képzelni. Az utóbbi években anyagi gondoktól gyötört és az alapszakaszt rendszeresen az alsóház vége felé záró Olimpija mindig akkor tört borsot a Volán orra alá, amikor az nagyon nem kellett volna. Ebben a szezonban a Fehérvár az egyik legerősebb csapattá nőtte ki magát hazai jégen,azt reméljük, ezt 2015 első mérkőzésén is meg fogja mutatni országnak-világnak. Pár, a végeredményt illetően nem túl jól sikerült mérkőzés után a Salzburg ellen ismét sikerült a góllövés az Ördögök játékosainak, és Frank Banham eltiltás utáni visszatérésével a tűzerő és a hatékonyság remélhetőleg tovább fog javulni. A védelemből viszont minden bizonnyal hiányozni fog a Salzburg ellen megsérült Tokaji Viktor.

Az ellenfél Olimpija 5 pont lemaradással utolsó a tabellán, de ebben a szezonban korántsem akkora a lemaradása, mint azt a csapat helyzete mutatja. Például a kapott gólok számában jobban áll, mint a Volán. A legnagyobb problémája a csapatnak, hogy nagyon rossz százalékban lesz gól a kísérletekből, hiába játszik náluk a liga hetedik legjobb gólvadásza, Hunter Bishop. Ebben a műfajban az Olimpija jelenleg ligautolsó, a legjobban viszont éppen soros ellenfele, a Fehérvár teljesít. A Ljubljanában is lesz egy hiányzó, Igor Cvetek valószínűleg nem tudja vállalni a játékot.

avsollSAE_4425

Háromszor találkozott egymással a szezonban a két csapat, ebből eddig két magyar és egy szlovén győzelem született. Legutóbb a fedettpályás szabadtéri meccsen csapott össze egymással a két egylet, akkor 4-2 lett az eredmény ide.

“Gyors és okos hokit kell játszanunk – adta ki a parancsot Rob Pallin a meccs előtti nyilatkozatában. – Ellenfelünknek erős csapata van, ráadásul Andy Chiodo személyében náluk van az egyik legjobb kapus a ligában. Erősek vagyunk itthon, ahogy ezt a Salzburg ellen is megmutattuk, de az Olimpija nagyon jó csapat, meg kell dolgozni a sikerért ellenük.”

“Nehéz meccs vár ránk – mondta a fentebb már emlegetett Hunter Bishop. – Az utóbbi mérkőzéseken nem ment valami fényesen nekünk, de mindannyian motiváltak vagyunk, vissza akarunk térni a helyes útra. Remek évkezdet lenne ezt az összecsapást megnyerni.”

 

Fehérvár–Olimpija Ljubljana 7-0

   

Hatvan percig tartó parádés játékkal ütötte ki a Volán az Olimpija Ljubljanát. Lineáris meccs volt, melynek minden pillanata a magyar EBEL-csapat erejét mutatta.

Az újévi mérkőzés kérdése az volt, a Volán folytatni tudja-e az előző két meccsen mutatott intenzív támadójátékát. Érezhető volt, amennyiben ez összejön, aligha lesz veszélyes a Ljubljana a magyar EBEL-csapatra, ugyanis ezzel a hokival Sarauerék a Vienna Capitals és a Red Bull Salzburg elleni mérkőzés nagy részében is domináltak.

Az első harmad a várakozásaink szerint alakult, mind a 20 percben a Fehérvár akarata érvényesült. Egyedül Chiodónak köszönhette az Olimpija, hogy nem dőlt el egy harmad alatt a mérkőzés, amit ember foghat, ő fogta. Az első 15 percben azonban nem fogtuk jól a pozíciókat a kapu előtt, ezért a közeli lövések után rendszeresen kipattanó korongok a szlovén csapat játékosait találták meg. Nem így a 16. percben, amikor a hárommeccses eltiltása után, Tokaji Viktor sérülése miatt csapatkapitányként visszatérő Banham volt résen, egy újabb nagy Chiodo-védés utáni lecsorgóból megszerezte a vezetést. A gól előtt Boivin bombájába LoVecchio szúrt bele a kapu előtt (1-0). Továbbra is támadásban maradt a hazai csapat, és a harmadik emberelőnyt kihasználta. Sarauer ismerte fel a lehetőséget, a kapu mögül érkezve, Chiodo és a vas között tátongott másfél korongnyi rés, ott talált a kapuba. Az Olimpiját a videózás kérése sem mentette meg a 2-0-tól. A 13:1-es kapura lövési arány visszatükrözi a jégen látottakat.

AVSOLL

A második harmadban nagyon gyorsan kiderült, nincs mitől tartanunk ezen a napon, tükörsima győzelemmel kezdődik 2015. Örömteli volt látni, hogy ismét minden egyes Fehérvár-játékos önbizalommal és erővel teli játékot nyújt. Orbán Attila produkált egy emlékezetes shiftet. Előbb nagyot kevergetett a támadó harmadban, majd lőtt egy ígéretest, a kiütött korongot összeszedte a semleges harmadban, kígyózva visszavitte, és a végén zseniális átadásából lőtt gólt Bartalis István (3-0). Az ljubljanaiak utolsó szalmaszálát egy újabb nagyszerű akció végén vágtuk el. Szirányi, Bartalis, Kovács passzolgatás végén nulláztuk le az egész védelmet, külön öröm, hogy ez újra egy tökéletes magyar akció volt. A 27. percben a második emberelőnyös gólt lőttük (4-0). Fabian Dahlem edző megkímélte a liga egyik legjobb kapusát, az események ilyetén alakulásáról mit sem tehető Andy Chiodót a további szenvedésektől. Helyére Ales Sila állt a negyedik gól után egy perccel. A harmad végén jött a csattanó, Marino ügyes keresztpasszát Kovács Csaba ragasztotta éles szögből a hosszú felsőbe. Ezzel felavattuk a szlovén kapust és 5-0-ra növeltük az előnyt a 35. percben. Fórból esett ez is.

A harmadik harmadban feltette az i-re a pontot a csapat. Továbbra is folyamatos támadásban maradt, miközben hátul is stabilnak mutatkozott. Ritka az ilyen EBEL-meccs, ahol az egyik csapat még gólhelyzetet is csak alig tud kialakítani, ezúttal az Olimpija minimálisan sem tudta megnehezíteni a Volán dolgát. Az utolsó húsz percre két Kóger Dániel-gól jutott, mindkettő a hajrában sokkolta a már amúgy is padlón lévő, kedvét vesztett szlovén társaságot. Sokat elárul, hogy a vendégek 40 perc alatt 4-szer, az egész meccs során 11-szer találták el Engstrand kapuját.

A Fehérvár csúcsformába lendült a rövid hullámvölgyet követően, és a csapat legszebb napjait idézi a játéka. Magyar hokiünneppel zárult tehát az új év első tétmérkőzése, tekintsük ezt kiváló előjelnek az április végéig tartó szezonra.

Pontosan azt kaptuk, amit megérdemeltünk

   

Felkészült csapat fogadta a felkészületlen vendéget.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): Nagyon örülök, hogy nem vettük félvállról a Ljubljanát. Külön felhívtam a játékosaim figyelmét, hogy komolyan kell vennünk ezt a mérkőzést, sokat kell korcsolyáznunk és a srácok maradéktalanul betartották a megbeszélteket. Gyorsaságunkhoz pontos passzjáték párosult, ezekre építve sikerült ilyen magabiztos győzelmet aratnunk.

Fabian Dahlem (vezetőedző, Olimpija): Pontosan azt kaptuk, amit megérdemeltünk. A hazaiak felkészültek a mérkőzésre, míg mi szemlátomást nem. Gratulálok a Volánnak a győzelemhez, mindig jó érzés ebben a fantasztikus hangulatú csarnokban játszani. Fiatal csapatommal igyekszünk az alapszakasz hátralevő részében további tapasztalatokat szerezni, hogy a középszakaszban esélyünk legyen kivívni a rájátszást. A Fehérvárnak további sok sikert kívánok.

Forrás: albavolanhockey.hu

EBEL, 3414 néző. Játékvezetők: Gebei, Hribar, Nagy.
Engstrand: 100% (Rajna)
K
Chiodo: 77,8% (Sila: 78,6%)
Boivin, Ejdepalm, LoVecchio, Sarauer, Banham
1
Podlipnik, Degon, Zanoski, Music, Ropret
Wehrs, Szirányi, Kovács, Bartalis, Marino
2
Medvec, Selan, Bishop, Pesut, Koblar
Orbán, Varga, Benk, Sikorcin, Kóger
3
Groznik, Planko, Uduc, Hocevar, Hebar
Reiter, Hetényi P., Németh, Erdély, Magosi
4
Leber, Logar, Koren, Kalan, Sotlar
Rob Pallin, Sille Tamás
E
Fabian Dahlem, Bojan Zajc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 15:39 AVS Banham Varga Boivin
2-0 18:12 AVS PP Sarauer Wehrs Banham
3-0 22:40 AVS Bartalis Orbán Marino
4-0 26:18 AVS PP Kovács Bartalis Szirányi
5-0 34:41 AVS PP Kovács Marino Ejdepalm
6-0 54:01 AVS Kóger Sikorcin Benk
7-0 57:55 AVS PP Kóger Sikorcin Reiter
32 Kapura lövések száma 11
10 Kiállításpercek 20

A Fehérvár–Olimpija képei

   

A teljes galériát itt találják.

A Fehérvár–Ljubljana góljai

   

Az idei első EBEL-meccs összefoglalója 7 gyönyörű gólt tartalmaz.

Cimkék: , ,

Összes (181)

Utolsó hozzászólások

 1.   #176
  icehockeyPP,   

  Engstrand közben a második helyre került a kapusok között az EBEL honlapján (ugyanolyan védési hatékonysággal, mint az első)! Vele sikerülhet az első 4 hely valamelyikének a megszerzése!

 2. HokiFan_Kv
    #177
  HokiFan_Kv,   

  @icehockeyPP: Főleg ha a csapat is az utóbbi mérkőzések koncentrált, elszánt játékát mutatja!

 3. szittyavezir
    #178
  szittyavezir,   

  Nem tudom, hol leltél rá erre a cikkre, de örök hála! :)
  Végigolvastam és pár dolog:

  "I play for Alba Volan in the Austrian EBEL. The name of the town I play in is Szekesfehervar - phonetically thats Say-Kish-Fe-Hair-Var. My team is located in Hungary right outside of Budapest, by far my favorite city in all of Europe, probably the world. The Hungarian language is definitely not easy!" :)

  "I am pretty happy with how my season is going so far. The EBEL is one of the top leagues in Europe so it has been a fun season up to this point. I am playing with two great line mates in Frank Banham (who has played in the NHL, KHL, AHL, Liga, NLA, NLB, Allsvenskan, and the EBEL) and Andrew Sarauer, and our chemistry has allowed us all to have a pretty productive season to date. Hopefully we can keep it up through the last twenty one games of the season."

  "The EBEL, although played on an Olympic sheet of ice, is very physical. Not as physical as the AHL but every night guys are competing their hardest and laying their bodies on the line. The quality of imports in this league is very high, with almost every team having guys that have played in the NHL, and/or a lot of AHL or other top european leagues experience. The EBEL teams that were in the Champions Hockey League this season went further than all of the DEL or NLA teams, which shows how good this league is."

  "My season is almost thirty games shorter, I usually only play two games a week, the fans here are the craziest most passionate fans I've ever seen, and my wife and I get to spend a lot more time together. Not to mention, we have been able to travel all over Europe and visit so many places that we would have never ever seen playing in the US. So like I said, its a tough question for me…do I wish I was in the NHL, obviously. Do I absolutely love my life and feel very fortunate that I am able to play hockey for a living while living in Europe every season…OBVIOUSLY!!"

  ...
  Nagyon szimpi a srác! Nyílván van benne kötelező rizsa, de egy amcsi médiában nem hinném, hogy sokat beszél mellé.
  Úgy tűnik jól érzi magát és valóban nagy erőssége a csapatnak!

  Kerülni kellene, hogy jövőre a Bolzanoban, majd az olasz válogatott erőssége legyen, tehát szerződést neki!!! :)

 4. szittyavezir
    #179
  szittyavezir,   

  @szittyavezir: előző levelem ide ment válasznak: benrally, jan. 2. 17:40

 5. kovacsistvan
    #180
  kovacsistvan,   

  @szittyavezir: "Frank Banham (who has played in the NHL, KHL, AHL, Liga, NLA, NLB, Allsvenskan, and the EBEL)"

  Soha nem játszott a KHL-ben. 6 meccse volt a Dinamo Moszkvában, amikor még Szuperliga volt.

  Amúgy pedig inkább Say-Cash-Fe-Hair-Var :)

 6. Mirnaia
    #181
  Mirnaia,   

  @benrally: Ez csodálatos.

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KK 15:30 MISJES 4-1VÉGE
MOL 18:00 DHKFTC 5-1VÉGE
MOL 18:30 BRASCC 4-2VÉGE
MOL 18:30 TITBEO 4-3 HVÉGE
KK 19:00 GALTYC 0-12VÉGE
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EWHL 16:00 KMHSAE 3-2 HVÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-0ÉLŐ
EBYSL 17:30 SLLHKB ÉLŐ
EBJL 18:00 VICUTE 
KK 18:00 TYCMIS 0-1ÉLŐ
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
NHL 01:30 MTLPHI 
  • SPÍLER TV
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk