Újra megtalálni a góllövő ütőket

   

Bármi lesz is a Salzburg elleni meccs végeredménye, felsőházi csapatként búcsúzik 2014-től a Fehérvár. A cél mégsem lehet más, mint a győzelem.

Az EBEL magyarországi indulója négymeccses vereségszéria után fogadja a listavezetőt. A legnagyobb bajnak az tűnik, hogy a liga egyik legeredményesebb támadóalakulatából időlegesen mintha elfogytak volna a gólok. A legutóbbi négy mérkőzésen össszesen 6 gólt volt képes ütni a csapat, ami a korábbi tempóhoz képest látványos visszaesés. Bécsben a szezon során másodszor nem ünnepelhettek gólt a fehérváriak, a másik ilyen eset pedig éppen a keddi vendég Salzburg első Raktár utcai fellépésén történt, amikor egyébként a szezonbeli egyetlen igazán nagy különbségű vereségét szenvedte el Rob Pallin gárdája.

Nem sokat pihenhetett a Salzburg, hiszen vasárnap még Dornbirnban játszott mérkőzést. Ennek megfelelően már hétfőn útnak indultak, Bécsben éjszakáztak, onnan érkeznek kedden Székesfehérvárra. Vorarlbergben sorozatban a harmadik győzelmüket aratták a bikák, akik óriási fölénnyel és imponáló gólkülönbséggel állnak a bajnoki táblázat élén. A felek eddig háromszor találkoztak egymással, és két salzburgi, valamint egy fehérvári győzelem született eddig. Ráadásul mindhárom meccs igen gólgazdagra sikerült, a győztesnek mindig sikerült legalább hatszor betalálnia az ellenfél hálójába. Nem bánnánk, ha ez a hagyomány ma is folytatódna, miközben a végén fehérvári győzelmet ünnepelhetnénk.

avfrbsSAE_7411

“Sorozatban négyszer szenvedtünk szoros vereséget – mondta Rob Pallin a liga honlapjának. – Megvoltak a lehetőségeink, sokat lőttünk kapura, de a kipattanókat nem mi gyűjtöttük össze. Az, ahogy játszunk, rendben van, csak a góllövésre kellene újból rátalálnunk. Most a liga legjobb csapatai az ellenfeleink sorban, közülük is kiemelkedik a Salzburg. Náluk játszik a liga három legerősebb sora. Egyszerű játékra lesz szükségünk ellenük. Minél többször el kell jutnunk a kapujukig a koronggal, lövéssel befejezni az akciókat, és az esetleges kipattanókat is nekünk kell elérnünk.”

“Végre jobban használtuk ki a lehetőségeinket a Dornbirn ellen, mint a korábbi meccseken – mondta Ratushny edző. – De a védelemben nem voltunk olyan jók, öt gólt is kaptunk. Nem koncentráltunk eléggé 60 percen át. Ezen mindenképpen javítanunk kell.”

A Fehérvárból továbbra is hiányozni fog az eltiltott Frank Banham, az ellenfélnél Ben Walter a Spengler kupán játszik, Brian Fahey továbbra is sérült, Alexander Rauchenwald pedig beteg. Visszatérhet viszont Andreas Kristler és Florian Mühlstein.

A mérkőzést a Sportklub TV élőben közvetíti.

Fehérvár–Salzburg 4-1

   

Megtalálták a fehérváriak a góllövő ütőket, Banham nélkül is tud nyerni a Volán. Remek játékkal kívántak boldog új évet a játékosok.

Álomszerűen kezdett a Fehérvár, három és fél perc elteltével már két gól volt az előnye, 10 perc 16 másodpercnél pedig 3-0 állt az eredményjelzőn. A Salzburgiak edzője a sokkot kapuscserével próbálta kezelni, a KHL-t is megjárt Brücklert Gracnar váltotta. De ne szaladjunk ennyire előre, öröm felidézni az első 10 percet.

Jóval aktívabban kezdett a Volán, az első percben két helyzet is adódott a csatárai előtt. Majd harmadikra következett az első gól. Magosi lőtt kapura, Brücklerről kipattant a korong, Benk érkezett, és a kapuba lőtt. Maradt a fehérvári lendület, szinte momentumai sem voltak a listavezetőnek. A 4. percben a teljesen megzavarodott salzburgiak asszisztáltak a második fehérvári gólhoz. Védő és kapus vacakolt hátul a koronggal, Kóger megtámadta őket, egész egyszerűen elvette a korongot tőlük és a hálóba passzolt. A vendégek ezután látták meg először a fehérvári térfelet, ha már ott jártak, provokálták egy kicsit Engstrandot, páros kiállítás lett a vége. majd következett a 10. perc, amikor LoVecchio passzával Wehrs lépett ki a felezővonaltól, és csatároknak is becsületére váló szóló végén szépségdíjas gólt szerzett fonákkal. Meglepő volt látni az ennyire egyértelmű fehérvári fölényt a listavezető ellen, a játék képe alapján a 3-0 teljesen rendben volt az első szünetben, nem csoda, hogy a közönség is szinte önkívületben követte az eseményeket.

avfrbsSAE_7835

Egésen más Salzburg jött ki a második harmadra. Sokkal aktívabbak lettek a játékosai, minden bizonnyal eligazítást kaphattak az edzőktől a szünetben. A harmad 4. percében egy hosszan előrelőtt korongra Engstrand rosszul mozdult ki, elhúzták mellette a pakkot és az üres kapuba lőttek. Nemsokára érkezhetett volna a válasz, a fiatal sor juttatta a pakkot Gracnar háta mögé, de az nem csúszott át a gólvonalon, így a játékvezetők videózás után nem ítéltek gólt. Aktív maradt a Salzburg, rengeteget lőttek kapura játékosai, de Engstrand mindent védett, a Volán ellentámadásai pedig állandó veszélyt jelentettek a vendégek kapujára. Újabb gól már nem esett, maradt a kétgólos előny a záró harmad előtt.

A harmadik harmadban is többet támadott a Salzburg, azonban a fehérvári védelem és Engstrand remekül állt a vártán. Sikerült egy Sarauer-kiállítást is túlélni, amelyet a jáéték késleltetéséért ítéltek meg, de az volt az ember érzése, ezen a napon szabálytalanságért már nem fognak két percet adni a játékvezetők. A vége izgalmas lett, 2 perccel a meccs vége előtt a Salzburg lehozta a kapusát, majd Orbán dobta le a kesztyűjét, de az őt provokáló salzburgi nem állt bele a bunyóba. Így a fiatal hátvéd megúszta 10 perc fegyelmivel, a Volán meg emberhátrány nélkül. A slusszpoén Boiviné volt, egy buli után a kapu elé kerülő korongot úgy takarította el fonákkal, hogy az szépen becsúszott az üresen álló salzburgi kapuba. Ezzel alakult ki a 4-1-es végeredmény, a Fehérvár győzelme messzemenően megérdemelt, a Salzburgot valószínűleg már nagyon rég játszották le úgy a pályáról, ahogy azt a fehérváriak tették a meccs első 10 percében.

Ami pedig a legfontosabb, ezzel megszakad a négymeccses negatív széria, és maradt a 3 pontos előny is a hetedik helyezett csapat előtt.

Mind a 22 játékosomnak gratulálok

   

A Salzburg edzője elismerte, a nagyon jól játszó Fehérvár átszáguldott csapatán az első tíz percben.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): Nagy kihívás volt a liga legjobb csapata ellen játszani, hiszen a Salzburgnak kiváló kerete van, éppen ezért még édesebb a győzelem. Mind a 22 játékosomnak gratulálok a teljesítményéhez, nagyon keményen küzdöttek, megmutatták, hogy helyén van a szívük. Korábban is ugyanígy álltunk a mérkőzéseinkhez, már Bécsben is jól játszottunk, csak semmi sem sikerült. Most minden összejött, nagyon fontos két pontot szereztünk.

Daniel Ratushny (vezetőedző, Red Bull Salzburg): Nem a megfelelő intenzitással kezdtük a mérkőzést és a nagyon jól játszó Fehérvár egyszerűen átszáguldott rajtunk az első tíz percben. Utána már jól teljesítettünk, de a hazaiak kiváló védekezése miatt nem tudtunk visszajönni a meccsbe. Az igazság az, hogy ma túl kényelmesek voltunk, de ismét megtanultuk, hogy csak úgy lehetünk sikeresek, ha hatvan percig koncentrálunk. Jó lecke volt ez számunkra. Gratulálok a Volánnak a győzelemhez.

Forrás: albavolanhockey.hu

EBEL, 3381 néző. Játékvezetők: Babic, Hribar, Soos.
Engstrand: 96,7% (Rajna)
K
Brückler: 50,0% (Gracnar: 100%)
Boivin, Ejdepalm, LoVecchio, Sarauer, Marino
1
Heinrich, Trattnig, Sterling, Duncan, Hughes
Wehrs, Szirányi, Kovács, Bartalis, Kóger
2
Kutlák, Milam, Raffl, Komarek, Latusa
Orbán, Tokaji, Benk, Sikorcin, Magosi
3
Pöck, Pallestrang, Konradsheim, Kristler, Beach
Reiter, Hetényi P., Németh, Erdély, Vincze
4
Mühlstein, Welser, Brucker, Cijan
Rob Pallin, Sille Tamás
E
Daniel Ratushny, Robert Davison
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:16 AVS Benk Magosi Sikorcin
2-0 03:37 AVS Kóger Szirányi
3-0 10:16 AVS Wehrs LoVecchio Marino
3-1 23:49 RBS Raffl Milam
4-1 59:11 AVS EN Boivin Sarauer
26 Kapura lövések száma 30
16 Kiállításpercek 8

A Fehérvár–Salzburg képekben

   

A Volán–Salzburg góljai

   

A csodálatos óévbúcsúztató meccs öt találata.

Cimkék: , ,

Összes (77)

Utolsó hozzászólások

 1.   #72
  b23,   

  Mivel ütés nem volt,így 10 perc jár érte.

 2. Hockey Fan
    #73
  Hockey Fan,   

  @lassyka: Szabálykönyv!

 3. vidacs
    #74
  vidacs,   

  Valamennyi jégkorong kedvelőnek A csoportos, Sikerekben Gazdag Boldog Új Esztendőt Kívánok!
  Volánosként külön köszönetet mondok Ocskay Gábornak, a teljes vezetőségnek, a CSAPAT minden tagjának és szurkoló társaimnak az idei teljesítményért!
  És Hetényi Zolinak teljes gyógyulást!

 4.   #75
  zsozsi68,   

  EZZEL A CSODÁLATOS GYŐZELEMMEL KÍVÁNOK MINDEN HOKISZURKOLÓ TÁRSAMNAK BOLDOG ÚJ ÉVET!!!

 5.   #76
  AlbaVolanFan,   

  @lassyka: Mely paragrafus tartalmazza ezt a szabályt a könyvben? :)

 6.   #77
  zsenge,   

  hát az a helyzet, hogy én még így játszani nem láttam a Volánt, mint tegnap! Öröm volt nézni az összjátékot, ahogy még szorult helyzetekben is érezték egymást, tudták, hol jön a társ. A védekezés és a korongkihozatalok összhangja lenyűgöző volt, csapatként működött remekül a gárda. Nagy mákunk van, hogy Marty nyáron megpattant! BÚÉK mindenkinek!

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 26., szerda
U18 17:00 ETOVAS 6-2VÉGE
EBYSL 17:40 VASEHL 5-8VÉGE
CEHC 18:30 AVSOHC 6-0VÉGE
EBEL 18:30 ZNOAVS 3-2VÉGE
EBJL 19:00 MACDMJ 2-1VÉGE
U18 19:00 TVSSCC 1-14VÉGE
U18 19:40 KMHUTE 1-8VÉGE
MK 20:40 HKBDHK 3-7VÉGE
október 27., csütörtök
U18 16:30 PEFKMH 1-2VÉGE
MOL 17:00 SCCDAB 2-4VÉGE
MOL 17:30 BRATIT 2-4VÉGE
EBYSL 18:00 AVSOLL 6-1VÉGE
U18 18:30 SCCMIS 2-0VÉGE
október 28., péntek
MOL 17:00 GALDAB 4-3 HVÉGE
ROM 17:30 SSTBRA 1-15VÉGE
MOL 18:00 BEOMAC 1-2ÉLŐ
  • Arena Sport 4
MOL 18:00 UTEDHK 2-3ÉLŐ
U20 18:00 ZEGAVS ÉLŐ
MOL 18:30 MISFTC 2-1ÉLŐ
U18 18:30 SCCDHK ÉLŐ
EBEL 19:15 AVSKAC 0-1ÉLŐ
  • M4 SPORT
október 29., szombat
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
ROM 10:30 SSTBRA 
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
U18 16:00 MACETO 
SVK3 16:10 KMHHUM 
EBYSL 17:00 DMJSLL 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBYSL   HDJVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 11:45 DMJSLL 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
EBJL 14:40 DMJETO 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
U18 17:50 MACVAS 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
november 3., csütörtök
U20 15:00 HUNSLO 
EIHC 15:30 AUTITA 
U16 18:00 HUNSLO 
EIHC 19:00 HUNPOL 
U18 19:10 HUNITA 
november 4., péntek
U16 14:40 HUNITA 
NŐI 15:00 FRADEN 
EIHC 15:30 ITAKOR 
NŐI 18:10 HUNNOR 
EIHC 19:00 POLDEN 
U20 19:00 HUNITA 
U18 19:10 HUNAUT 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk