Újabb nagy rangadó Miskolcon

   

Mire megy a kanadai erőhoki a szlovák hokipanteonnal szemben? Ez a nagy kérdése a vasárnap MOL ligás szuperrangadójának. Első és második találkozik egymással Miskolcon, gólgazdag meccs várható.

A Miskolc legutóbbi, Dab.Docler elleni mérkőzése fényesen igazolta, hogy ebben a pillanatban nincs jobb formában játszó magyarországi csapat a Jegesmedvéknél. Metcalfe és társai nekiestek a dunaújvárosiaknak, és nem sok kétséget hagytak a nézőben azt illetően, hogy ki nyerheti meg a meccset. Az Érsekújvár ellen mindig érzelmektől fűtött, paprikás hangulatú meccseket játszanak a miskolciak, a felvidéki csapat szlovák iskolán felnőtt játékosainak ugyanis általában nem szokott ízleni az az agresszív, sok ütközéssel járó stílus, amit a Miskolc évek óta próbál játszani. Ebben az idényben eddig mindhárom találkozót a sárga-feketék nyerték, Érsekújváron túlórában, Miskolcon rendes játékidőben.

Azonban nemcsak az Érsekújvárnak nem ízlik a Miskolc harcmodora, hanem a miskolciaknak is komoly gondjaik szoktak lenni a MOL Liga szlovák reprezentánsával. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy az Érsekújvár az eddigi 3 meccsen 15 gólt rámolt be a miskolci kapuba, ez a Jegesmedvék által kapott góloknak több, mint az egynegyedét jelenti. Előre tehát rendben van az újváriak játéka, a győzelemhez a kapott gólok számát kell mérsékelniük. Mindez egyben azt is jelenti, hogy ha semmi nem változik, akkor gólgazdag, ám nagyon szoros mérkőzésre van kilátás, hiszen a kéát csapat összecsapásain mindig több gól született, mint a ligaátlag, miközben a gólkülönbség minimális. Ennek a közönség lehet a legnagyobb nyertese, az első perctől az utolsóig nyílt, eseménydús, izgalmas meccsre van kilátás.

1026miszam20

Mivel az utóbbi mérkőzéseken nagyon sokan voltak a miskolci csarnokban, és téli szünet idején amúgy is több nézőt várnak, a klub kérése az, hogy minél korábban menjenek ki a nézők a népkerti csarnokba, különösen azok, akiknek nincs bérletük. A pénztárak már egy órával kezdés előtt kinyitnak, unatkozni pedig egy hokimeccs előtt nem lehet, a bemelegítés is tartogat elég látványosságot.

“Az Érsekújvár nagyon nehéz ellenfél – nyilatkozta a csapathonlapnak Majoross Gergely – , hiszen egészen kitűnő játékosok egész sora van náluk. Különösen a csatáraik életveszélyesek. Legutóbb itthon sikerült ellenük nyertünk, de nem voltam elégedett, hiszen túl sok helyet, kontralehetőséget adtunk nekik, amit persze ki is használtak. Most sokkal zártabb védekezésre lesz szükség ellenük. Bízom benne, hogy most nem szükséges hét gólt ütnünk a győzelemhez, mint legutóbb.”

“Nagyon szép ünnepet csináltak szurkolóinknak a játékosaink – nyilatkozta Slavomir Chlebec, az Érsekújvár mestere – , hiszen idegenben tudtuk legyőzni a Dab.Doclert. Természetesen szeretnénk most is hasonló teljesítményt mutatni. A Miskolci Jegesmedvék ellen minden apró hiba sorsdöntő lehet, éppen ezért kemény védekezésből kell kiindulnunk, és természetesen a helyzetkihasználásra is nagyon nagy figyelmet kell fordítanunk. Az biztos, hogy a Jegesmedvék nem adják majd könnyen a bőrüket.”

Miskolc–Érsekújvár 5-2

   

A harmadik harmadban ismét felőrölte a Marek Uramot nélkülöző Érsekújvár erejét a Miskolc, és újabb győzelmével továbbra is vezet a MOL Ligában.

Nagyszerű első harmadot produkált a MOL Liga két listavezetője. Nagy iramot mentek a játékosok, felváltva alakultak ki veszélyes helyzetek mindkét kapu előtt. A sportszerű meccsen alig kellett megállítani a játékot, hamar lepörgött az első 20 perc. A Miskolc szerezte meg a vezetést, egy kimaradt Metcalfe-helyzetet követően a Tóth, hajós, Dansereau trió nyomta be saját védőharmadukba az érsekújváriakat, a végén egy Hajós-bomba tett pontot az i-re, Cikánek nem tudta védeni a löketet. Két perccel később Chrenko, Faith és Caladi rohanta le a miskolci védelmet, végül a 83-as lőtt gólt Bálizsnak. Nem kellett sokat várni az újabb találatra sem, Dudas eresztett meg egy szokásosan életerős löketet. A MOL Liga talán legnagyobb lövőerejű játékosa ismét nehéz helyzet elé állított az ellenfél kapusát, Cikánek nem is tudta fogni a lövést, a kipattanóra Metcalfe rajtolt rá legelőbb és az újvári kapuba kotorta a korongot.

A második harmadban folytatódott a tempós játék. A 3. percben a vendégek negyedik sora volt a főszereplő. Klobucnik kerülte meg a kaput Puchovsky korongjával, a védők rosszul reagáltak, beengedték a kapu előterébe, Bálizs nem tudott védeni, egyenlített az Újvár. Az első kiállításra a 25. percben került sor, Nagy Krisztián és Peter Huba mérte össze erejét, mindkét civakodó két perc pihenőt kapott. A 30. percben harmadszor is megszerezte a vezetést a Miskolc. Becze kapott egy passzt, elvitte a kapu előtt, majd a mozgásával ellentétes irányban lőtte a hálóba a korongot. Az első emberelőny a 35. percben a Miskolc előtt adódott, de nem sikerült élni vele. A 38. percben aztán óriási lehetőséghez jutott a címvédő. Előbb Popovics kapott 2 percet, majd Dudas fejre irányuló támadásért 2+10-et. A több, mint másfél perces kettős előnyt azonban nem sikerült kihasználni, a Miskolc a szünetre kiegészült.

Az eltékozolt nagy lehetőség a következő harmad elején bosszulta meg magát. Dubec kiállítása után jóformán a buliból szerzett újabb gólt a Miskolc. Tóth hozta el a korongot, Gőz passzolt Metcalfe-hoz, aki kilőtte Cikánek kapuját. A következő kiállítást újra a vendégek kapták, és újra büntettek a Jegesmedvék. Ezúttal fordított volt a szereposztás, Metcalfe passzolt Tóth Adriánhoz, aki a kapu mögül jutott el Cikanek színe elé, ott pedig már nem hibázott. Hiába kapott a hátralevő időben két előnyt az Érsekújvár is, egyikkel sem tudott élni, maradt a háromgólos miskolci előny a lefújáskor is. Ezzel a Jegesmedvék megerősítették vezető helyüket a táblázaton, az első négy helyezett szorosan követi egymást, a Brassó is az Érsekújvár nyakára ért.

Majoross Gergely, vezetőedző, Miskolc: “Az utóbbi három mérkőzésen kezdett összeállni az a játék, amelyet az elmúlt hónapokban gyakoroltunk. Nemcsak fizikailag vagyunk rendben, most már taktikailag is nagyon fegyelmezetten játszunk. Emellett a hatékonyságunk is megkérdőjelezhetetlen, hiszen a tavalyi ligagyőztest 3-4 komoly helyzeten és két gólon tudtuk tartani.”

Slavomir Chlebec, vezetőedző, Érsekújvár: “Egészen kitűnő mérkőzést vívtunk egy nagyon erős csapat ellen. A Miskolc láthatóan nagyon akart győzni, mi is hajtottunk keményen, de sok helyzetet hagytunk ki, különösen emberelőnyben.”

 

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1350 néző. Játékvezetők: Babic, Wolf, Pálkövi, Sipos.
Bálizs: 93,9% (Duschek)
K
Cikánek: 86,1% (Krajcovic)
Boyle, Dudas, Metcalfe, Cohen, Becze
1
Durco, Siska, Caladi, Faith, Chrenko
Gőz, Dósa, Hajós, Tóth, Dansereau
2
Huba, Baron, Hurtaj, Frolík, Weissmann
Sagert, Budai, Nagy, Láda B., Miskolczi
3
Hrudík, Kowalczyk, Podstavek, Stefanka O., Dubec Marek
Láda P., Fliszár, Popovics, Roczanov, Szilágyi
4
Lesko, Král, Brandis, Klobucnik, Púchovsky
Majoross Gergely, Mart Eerme
E
Slavomir Chlebec, Miroslav Stefanka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:21 MIS Hajós Tóth Dansereau
1-1 10:27 NZÁ Caladi Chrenko Faith
2-1 13:01 MIS Metcalfe Cohen Dudas
2-2 22:57 NZÁ Klobucnik Púchovsky
3-2 29:37 MIS Becze Metcalfe Dudas
4-2 42:22 MIS PP Metcalfe Tóth Sagert
5-2 49:06 MIS PP Tóth Metcalfe Hajós
36 Kapura lövések száma 33
20 Kiállításpercek 8

A Miskolc–Érsekújvár képes összefoglalója

   

A Miskolc–Érsekújvár góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum