Egyenesbe jön-e a Dab.Docler?

   

A MOL Liga meglepetéscsapata ellen kellene visszatalálnia a helyes útra a Dunaújvárosnak.

Nem lesz ez egyszerű feladat, mert az oroszos, ám mégis egyszerű hokit játszó, nagyon céltudatos és fegyelmezett Debrecen senki ellen nem adja olcsón a bőrét. Ráadásul a Dab.Docler az elmúlt években megszokottnál sokkal döcögősebben halad, máris 8 veresége van, amelyek közül hatot az elmúlt 10 meccsen szedett össze. Az idei évben a vezetők több teret és lehetőséget hagytak a hazai játékosoknak, akik eddig nem nagyon tudtak élni a lehetőséggel. Szappanos éppenséggel ott van a kanadai táblázat és a góllövőlista élmezőnyében, de az embernek az az érzése, hogy a dunaújvárosi játékosok akkor teljesítenek jól, amikor nincs nagy tét, amikor viszont kellene valaki, aki továbblöki a szekeret, olyankor rendre csődöt mondanak a mégoly eredményes játékosok is. Valahogy a mindent elsöprő magabiztosság és lendület nincs meg a csapatban, és ebben az idényben a légiósok igazolása sem sikerült igazán jól. Ugyanakkor sok potenciál van a jelenlegi keretben is, lehet, hogy csak egy apró lökés, vagy egy győzelem kell ahhoz, hogy a helyes ösvényre találjanak a játékosok.

“Kőkemény összecsapást várok a Debrecen elleni meccstől – mondja a dunaújvárosiak előzetesében Don MacLean. – A mögöttünk álló két meccsre visszatekintve úgy érzem, hogy kedden az Érsekújvár ellen nyernünk kellett volna, akkor is, ha csak az üres kapus helyzeteinket ütjük be. Más kérdés, hogy a Miskolc egyszerűen többet tett a sikerért pénteken, jobban akarták a győzelmet mint mi. Ki kell elemeznünk azt a mérkőzést, de a motivációt mindenképpen a helyére kell tenni. Vasárnap egy szintén nagyon keményen dolgozó, egyszerű, de eredményes hokit játszó csapat érkezik, fókuszáltan, koncentrálva kell ellenük játszanunk, s mindenkinek ugyanarra kell húzni a szekeret – tudom, hogy ezt már korábban is mondtam, de még mindig nem érzem, hogy mindenki mindent megtenne a győzelemért. Mindenkitől azt várom, hogy hatvan percen keresztül a lelkét is kitegye a jégre.”

dabdhk-oz__0635

Debrecenben rendkívül stílusos és jó szellemű csapat formálódik Jevgenyij Muhin keze alatt. Bár olyan még nemigen fordult elő a szezonban, hogy teljes csapatot küldhettek volna jégre – legutóbb influenza miatt hiányoztak kulcsjátékosok és várhatóan így lesz ez vasárnap is – , az orosz edző bátran nyúl a juniorcsapat játékosaihoz is. Így mutatkozhatott be a legutóbbi meccsen Vincze Péter Tamás, vagy eggyel korábban Tanka Lőrinc is. Nyilván elsőre nem fogják megváltani a világot, de szép fokozatosan beleszokhatnak a felnőtt hoki légkörébe, és előbb-utóbb csapatuk segítségére lehetnek majd. Nem a Debrecen a vasárnapi találkozó esélyese, de abban biztosak lehetünk, hogy minden játékos minden energiáját és tudását mozgósítja majd annak érdekében, hogy jó eredményt elérve távozhassanak Dunaújvárosból.

“A dunaújvárosi mérkőzésen meglehetősen foghíjas csapattal lépünk a jégre – nyilatkozta Jevgenyij Muhin. – A Dab. Docler komoly játékerőt képvisel, stílusosan játszó, összeszokott csapat. Ők a mérkőzés esélyesei, de készültünk ellenük és amennyire csak lehet, igyekszünk megnehezíteni a dolgukat.”

Dab.Docler–Debrecen 6-0

   

Harmadikként nevezett sorának vezérletével magabiztosan nyertek a dunaújvárosiak a kissé hitehagyottan játszó hajdúságiak ellen, két vereség után szerezve meg ezzel a győzelmet. Janis Kalnins idei második shutoutját érte el.

A meccs képét alapvető mértékben határozta meg az első fél perc, a dunaújvárosiaknak ugyanis ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést. A 29. másodpercben egy Gröschl, Peterdi, Eskelinen kombináció végén, a dunaújvárosiak finn légiósa jobbszélről, közelről lőhetett és nem hibázott. Ugyanez a sor villant a 14. percben, ezúttal Peterdi volt a befejező ember, majd a második harmad 35. percében is, amikor az addig csak két asszisztot szerző Gröschl talált a hálóba. A vendégektől egyedül Ladányi és Kaszkov játszott veszélyesen, ez pedig kevés volt a DAB ellen. A meccs a középső játékrészben dőlt el, amikor a korai harmadik gól után a hazaiak Papp Viktor révén 14 másodperc alatt váltottak gólra egy csonka emberelőnyt, majd egy perccel a második szünet előtt Hruby is megszerezte idei első találatát Galanisz gyönyörű passzából. Érdekesség, hogy mind az öt gólt az orosz sor kapta a debrecenieknél, ezekből pedig mindössze egy született előnyből. Tőke váltotta Borogyint a debreceni kapuban a záró húsz percre, amely elsősorban róla és a túloldalon Kalninsról szólt. Mindkét hálóőr hatalmas bravúrok egész sorát mutatta be ebben a periódusban, mert ötgólos előnye birtokában a hazaiak védelme is kissé szellősebbé vált. A gyors és közönségszórakoztató harmadot végül a DAB nyerte, másfél perccel a vége előtt Somogyi ütött hatalmasat kapuvasat, a kipattanót pedig az utóbbi időben egyre ponterősebben játszó fiatal tehetség, Szepessy Máté vágta be, ezzel alakult ki a 6-0-s végeredmény.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Örülök, hogy végig sikerült koncentráltan, dominánsan játszani. A Gröschl, Eskelinen, Peterdi trió nagyon jól dolgozott, csakúgy mint Janis Kalnins, de úgy gondolom ma az egész csapat sokat tett a három pontért. Nagyon örülök a győzelemnek, s annak még inkább, hogy hatvan percen keresztül tudtunk nagy iramban, pontosan és taktikusan játszani. Remélem, ezt a formát meg is őrizzük.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 500 néző. Játékvezetők: Varjú, Halassy, Abonyi, Ozsváth.
Kalnins: 100% (Sevela)
K
Borogyin: 85,7% (Tőke: 92,3%)
Hruby, Martine, Galanisz, Azari, Szappanos
1
Csíki, Voronov, Berta, Vaszjunyin
Pozsgai, Hüffner, Eskelinen, Somogyi, Gröschl
2
Jemeljanov, Szagyikov, Ladányi, Kuriljuk, Kaszkov
Nagy, Mestyán, Szepessy M., Papp, Peterdi
3
Prakab, Tőkési, Könczei, Vincze, Okos
Kovács, Magosi, Léránt
4
Hári, Tanka, Barabás
Donald MacLean
E
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:29 DAB Eskelinen Gröschl Peterdi
2-0 13:39 DAB Peterdi Eskelinen Gröschl
3-0 20:35 DAB Gröschl Peterdi Eskelinen
4-0 36:10 DAB PP Papp Pozsgai Szappanos
5-0 38:57 DAB Hruby Galanisz Azari
6-0 58:23 DAB Szepessy M. Somogyi Mestyán
48 Kapura lövések száma 27
6 Kiállításpercek 4

A DAB–Debrecen fotói

   

A DAB–DHK minden gólja

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum