A DHK harmadszor, vagy az UTE először?

   

Közönségvonzó ellenfél, az UTE érkezik Debrecenbe karácsony második napján.

Annál is inkább közönségvonzó, hiszen Elomóék eddig három csapat, a Miskolc, a Dab.Docler és általános meglepetésre az újonc Debrecen játéka ellen nem találtak semmiféle ellenszert ebben a szezonban. A Debrecen eddig kettőből kétszer verte biztosan a lilákat, először ráadásul emlékezetes körülmények között, a DHK történetének első MOL ligás meccsén. A cívis városban nyilván mindenki abban reménykedik, hogy ezúttal harmadszor is sikerül megmutatni, ki az úr a házban. A hazaiak természetesen abban is bíznak, hogy ismét megtelik a Debreceni Jégcsarnok nézőtere, hiszen mi is lehetne jobb a bejglimérgezés leküzdésére, mint egy jó hokimeccs?

dhkute140919_13

Fotó: Mudra László

Ladányiék a szűk élmezőny és a rájátszásért élet-halál harcot folytató csapatok között félúton állnak jelenleg. Igazi hatpontos mérkőzésre kerül most sor, ha a Debrecen nyer, egyik legnagyobb riválisával szemben épít ki számottevő előnyt, ha viszont az UTE győz, akkor szűkül a különbség a Debrecen és a két fővárosi csapat között, ismét három klub pályázik majd két kiadó helyre a rájátszásban.

Debrecenben egyre többen vannak újra a fedélzeten, előbb-utóbb egy teljes csapatnyi játékos állhat majd Jevgenyij Muhin rendelkezésére, már amennyiben nem lesz újabb sérülés. Legutóbb Voronov és Szicsov hiányzott az egész szezonra kidőlt Horváth Dávid mellett, és Okos Csanád került le a juniorokhoz. Újpesten sok a beteg és sérült, Virág Tamás, Feil Arnold és Zalavári továbbra is sérült, és vannak betegek is. Erősítést jelent viszont Csányi, aki karácsony előtt kapta meg az állampolgárságot, így hazai játékosként nevezheti a klub a MOL Ligába.

“Az Érsekújvári meccs után 5 nap pihenőt kaptak a fiúk – nyilatkozta Szilassy Zoltán, a lilák vezetőedzője –, majd utána Baróti Zsolttal háromnapos kemény munka következett. Vasárnaptól ismét csatlakoztam a csapathoz és már a Debrecen volt a fókuszban. Természetesen sok videónk van róluk különböző ellenfelek ellen, és ahogy az megszokott, ez is műsoron volt a jég és kondi mellett. Készültünk keményen, remélem lesz aki meggyógyul és ha nem is pénteken, de a DAB ellen már játszhat újra egy-két játékos.”

Debrecen–UTE 3-2

   

Gyenge mérkőzést tett magának nehézzé a Debrecen kétgólos vezetésről, a hárompontos Ladányi Balázs megmozdulása az 59. percben döntötte el a meccs kimenetelét.

A hazaiak a 18 éves Vincze Péter Tamás, a vendégek a hosszú hónapok után végre honosított magyar válogatott, Csányi Karol személyében avattak MOL Liga-újoncot.

A meccset a Debrecen kezdte jobban, Ladányi Balázs révén a 7. percben a vezetést is megszerezték (1-0). A második harmad elején ugyancsak a DHK második sora volt eredményes, a 21. percben Kaszkov fejezte be az akciót (2-0). A legveszélyesebb hokieredmény ezúttal is megbosszulta magát, a szívósan küzdő UTE a harmad végén két gyors góllal egyenlített a némileg elbambuló hazaiak ellen. Előbb Virág Csaba volt eredményes egy pontos lövéssel, majd előnyben Kiss Dániel talált be, így a 38. percben máris 2-2 állt a táblán.

A meccs képe valamelyest változott, teljesen nyílttá vált az összecsapás kimenetele. Érezhető volt, hogy az ötödik gólt szerző csapat elviszi mindhárom pontot. Ilyen helyzetben a legtöbbször egy egyéni villanások és a rutin dönt, és ez ezúttal nem az UTE légióssorától jött, hanem a Debrecen legjobb támadótriójától. Ladányi Balázs aktívan szervezte a támadást a hajrában is, belőtt korongjába Artur Kuriljuk szúrt bele, így a pakk Pleszkán József kapujában kötött ki. 58:05-nél történt mindez, így 3-2-re nyert a DHK egy újabb fontos meccset, így magabiztosan őrzi az 5. helyet, s immár 12 pontos előnnyel vezet a 7. FTC-vel szemben.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, DHK): “Kemény mérkőzésen vagyunk túl, de látni kell, hogy a csapatunk tartalékosan állt ki a mérkőzésre. Többen is influenzával küszködnek, ezért muszáj volt néhány játékost felhozni az utánpótlásból, akik egyébként szépen helytálltak. Problémát jelent, hogy a harmadik sorunk nem eléggé ütőképes és az ellenfelek ezt ki szokták használni. A harmadik harmadra tiszta lappal jöttünk ki, sikerült dominálni, aminek a mérkőzés végére meglett az eredménye. Külön is szeretném kiemelni a gólszerzők; Ladányi Balázs, Danyil Kaszkov és Artur Kuriljuk teljesítményét.”

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): “Az első debreceni gól után nagy energiákat fektettünk abba, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe. Jól játszottunk, domináltunk a meccs java részében, mégis gólt kaptunk közvetlenül a vége előtt. Ez egy ostoba helyzetből született. Nem lehet képzett játékosokat úgy egyedül hagyni, ahogyan azt mi tettük a harmadik hazai gól előtt. Sajnálom, különösen azért, mert három pontért jöttünk és a rájátszás közeledtével nem mindegy, hány pontot viszünk haza.”

 

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 365 néző. Játékvezetők: Halassy, Mayer, Pálkövi, Sipos.
Borogyin: 94,4% (Tőke: 100%)
K
Pleszkán: 90,0% (Ágoston)
Voronov, Csíki, Könczei, Berta, Vaszjunyin
1
Durák, Kiss, Mihálik, Tapio, Elomo
Szagyikov, Jemeljanov, Ladányi, Kuriljuk, Kaszkov
2
Lindgren, Hegyi, Virág Cs., Coleman, Pichler
Prakab, Tőkési, Vincze, Okos, Barabás
3
Garbacz, Sommer, Dömötör, Tóth, Csányi
Tanka
4
Reiter, Turbucz
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:41 DHK Ladányi Kaszkov Jemeljanov
2-0 20:48 DHK Kaszkov Ladányi Kuriljuk
2-1 34:28 UTE Virág Cs. Sommer
2-2 37:51 UTE PP Kiss Elomo Tapio
3-2 58:05 DHK Kuriljuk Ladányi Szagyikov
30 Kapura lövések száma 36
4 Kiállításpercek 10

A Debrecen–UTE képei

   

A Debrecen–UTE videó-összefoglalója

   

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum