Topcsapatnak tartják a Fehérvárt Linzben

   

Nagyot változott a világ az EBEL-ben karácsonyra. Kiesett a felsőházi csapatok közül a Graz, bekerült a Villach. Összesűrűsödött a középmezőny. A Fehérvárnak a Linz ellen kell megszilárdítania helyét a mezőny erősebbik felében. Nem lesz ez egyszerű feladat, a Linz jelenleg második a bajnokságban, 4 pont előnnyel a fehérváriakhoz képest. Ráadásul a linziek eddigi 16 idegenbeli meccsükből 10-szer szereztek pontot, 7-szer győztek is, tehát a liga egyik legfélelmetesebb hazai pályájává váló Raktár utcai csarnokban sem lesznek esélytelenek.

Igaz, az első fehérvári fellépésen egyértelmű, négygólos vereséget szenvedett a Linz, tehát Kovács Csabáék tudhatják a receptet a liga egyik legerősebb csapatának legyőzéséhez. Eddig kvittek egymással a felek, ugyanis a visszavágón a linziek győztek 4 góllal, tehát precízen, hiánytalanul visszaadták a Raktár utcai kölcsönt, aminek mi nem annyira örülünk. Régi meccseken bánkódni az erőltetett menetben nincs idő, a feladat most az, hogy újra a Fehérvárnál legyen az előny ebben a párviadalban.

avfbwlSAE_2296

A Linz számára nem élet és halál kérdése a fehérvári meccs, nem úgy a házigazdáknak. Ha a játékosok nem szeretnék a bajnoki táblázattal stresszelni magukat, akkor tartani kellene a biztonságos távolságot a tabellahetediktől. Jelenleg ez 4 pont, ami nem sok, de nem is kevés. A Fehérvár idei masszív szereplésével viszont kivívta a kellő tiszteletet az ellenfelekből, amelyet remekül példáz Rob Daum, a Linz kanadai edzőjének nyilatkozata is. “A Fehérvár nagyon jó otthon – mondta Daum. – Rendkívül sok potenciál van a támadójátékukban. A négy-öt legjobb játékosuk a liga legjobb pontszerzőinek listáján is az első 20-ban van. Az utóbbi hetekben a védekezésük is kezd összeállni. A magyarok a liga topcsapatai közé tartoznak, ahogy azt a statisztikáik is mutatják.”

A Fehérvárban nem játszhat a frissen eltiltott Frank Banham, a Linzben legutóbb már megpróbálkozott a játékkal a korábban sérült Spannring.

Fehérvár–Linz 1-3

   

Két hatalmas hiba miatt vesztett a Volán a nagyon fürge, gyors hokit játszó Linz ellenében. Akkor vesztettük el a meccset, amikor már úgy tűnt, fogható legalább egy pont.

A kanadai táblázatot két linzi vezeti, a góllövőlistát pedig csatáruk, Kozek. A liga egyik legjobb minőségű támadópotenciálját sikerült kevés gólon tartani, ennek ellenére nem jutott pont a Fehérvárnak, mert csak egy gólra volt képest a magyar EBEL-csapat a jól védekező Linzcel szemben.

Az ünnepek miatt jelentős Linz-tábor és kiváló hangulat várta a két csapatot. A hárommeccses eltiltását töltő Frank Banham nélküli első meccs volt ez, helyét a negyedik sorból az elsőbe előlépve Magosi Bálint vette át LoVecchio és Sarauer mellett.

Őrülten kezdődött a mérkőzés. 90 másodperc játék után büntetőhöz jutott a Linz, de Engstrand hatástalanította a próbálkozást. Az izgalmak után gyorsan megnyugodtunk, újabb 25 másodperc után már 1-0 állt a táblán. Benk András révén a 2. percben vezetést szerzett a hazai együttes. A 12-es nagyon melós, csodaszép gólt lőtt a bal felsőbe (1-0). Az első harmadban nagyon jól játszott a Volán, lehetett volna akár nagyobb is az előnye, Kovács Csaba lövése például érintette a felső vasat, de nem lehettünk elégedetlenek a vezetés miatt.

A szünet után változott a játék képe, a második harmadot a Linz dominálta szinte végig. A magyar helyzetek sem maradtak el, de az ellenfél gólveszélyesebb és hatékonyabb volt ebben a periódusban. Az ellenfél gyorsabban reagált a fontos pillanatokban. Az egyenlítés a levegőben lógott. A 36. percben megúsztunk egy újabb büntetőt, a ziccerben kilépő Oberkoflert szabálytalanul akadályozta meg a Volán-bekk a gólszerzésben, majd egy fantasztikus Kovács, Marino akció végén kis híján Volán-gól született. Ám végül a 38. percben jött a meccs második gólja. Óriási hátvédhibák után a Linz egyenlített, teljesen megérdemelten, fájó módon egy ki nem kényszerített hibából (1-1).

A hazai emberelőnyös játék veszélytelen volt, a vendégeknek sokkal jobban ment, de ők sem találtak be fórból. Előnnyel kezdődött a harmadik harmad is, de nem ment, a végén még el is védekeztük magunkat, Engstrand azonban a sokadik ziccert hárította. Nehéz 5-6 percet élt ál a Fehérvár, de megúszta kapott gól nélkül. Az utolsó 10 percre jó állapotban fordult Rob Pallin csapata. Frissen játszott, a meccs képe felfelé ívelt, de az 52. percben véget ért a jó szakasz. Engstrand borzasztó öngólt lőtt. A mérkőzés addigi egyik hőséből tragikus hős lett. Kijött egy előrelőtt korongra, majd miután megtámadta egy linzi, kapkodva oldotta meg a helyzetet, és nem a kapuja mellett gurította el a korongot, hanem egyszerűen a saját kapujába lőtt (1-2). Nagyon nagyot hajtott a mérkőzés jelentős részében három sorral hajtó magyar csapat, fáradhatatlanul próbálta visszahozni az elúszni látszó pontot, pontokat. Ez nem sikerült, mert a támadásoknak ekkor már nem igazán volt élük. A végén lement a magyar csapat kapusa, de ennek a harmadik linzi gól lett a vége, amit Lebler szerzett üres kapura (1-3).

A meccsen 51 percen át fantasztikusan dolgozó Engstrand egy mozdulattal hősből év végi bakiparádé főszereplőjévé vált. Ilyen a kapussors, a kiváló svéd kapus feladata lesz a következő meccsig feldolgozni a történteket. Nyerhető meccset bukott a Fehérvár egy jobbnak látszó csapat ellenében, így már három meccset vesztett el egy huzamban, szerzett pont nélkül Rob Pallin csapata. Tragédia nincs, de az előny csökken, a feladat nehezedik, igazán kemény alapszakaszhajrá vár a csapatra és rengeteg izgalom a szurkolókra.

Ismét szükségünk lesz a rövid távú memóriánkra

   

A Linz legyőzéséhez hatvanpercnyi maximális koncentráció szükséges.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): A Linz nagyon jó csapat, nem véletlenül tanyázik régóta az élmezőnyben. Emellett villámgyors játékosai vannak, akikkel alaposan meggyűlt a bajunk. Ilyen erős együttes legyőzéséhez hatvanpercnyi maximális koncentráció szükséges, mi viszont túl sokat hibáztunk, nemcsak védekezésben, de támadásban is. Most ismét szükségünk lesz a rövid távú memóriánkra, mert gyorsan el kell felejtetnünk ezt a mérkőzést, hiszen vasárnap máris itt a következő feladat.

Rob Daum (vezetőedző, Linz): Az első harmadban jobb volt a Fehérvár, de úgy gondolom, utána már uraltuk a mérkőzést. Valóban ritkán látni olyan gólt jégkorongmeccsen, amilyen a második találtunk volt, de tudjuk jól, hogy szerencse is kell a győzelemhez. A két pontot megszereztük és számunkra most ez a legfontosabb, nem számít, milyen góllal értük el.

Forrás: albavolanhockey.hu

EBEL, 3349 néző. Játékvezetők: Babic, Nagy, Németh.
Engstrand: 92,3% (Rajna)
K
Ouzas: 95,8% (Dechel)
Boivin, Ejdepalm, LoVecchio, Sarauer, Magosi
1
Murphy, Lukas R., Lebler, Moran, Ulmer
Szirányi, Wehrs, Kovács, Bartalis, Marino
2
Dorion, Piché, Kozek, Hisey, Hofer
Orbán, Tokaji, Benk, Sikorcin, Kóger
3
Mitterdorfer, MacDonald, Oberkofler, Ouellette, Iberer
Hetényi P., Reiter, Németh, Nemes, Erdély
4
Fechtig, Mayrhauser, Spannring, Lukas P., Gaffal S.
Rob Pallin, Sille Tamás
E
Rob Daum, Mark Szücs
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:55 FHA Benk Sikorcin Kóger
1-1 37:28 EHL Iberer Oberkofler Piché
1-2 51:42 EHL Iberer
1-3 59:26 EHL EN Lebler Moran
24 Kapura lövések száma 26
4 Kiállításpercek 10

A Volán–Linz galériája

   

A teljes sorozatot itt találják meg.

A Fehérvár ritkán látható öngólt lőtt

   

A Linz mestere 45 év alatt nem látott ilyen gólt. Jó meccsen vesztett két megengedhetetlen hiba miatt a magyar EBEL-csapat.

3:12-től látható Engstrand hibája.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum