Ezt nem lehet megunni

   

Egy héten belül harmadszor találkozik pénteken a Brassó és a HSC Csíkszereda, borítékolhatóan ismét telt ház előtt.

Először a Román Kupa döntőjében csaptak össze a felek, természetesen teli lelátók előtt. Rendkívül izgalmas, utolsó pillanatig kiélezett mérkőzésen, többek között egy Szeredában máig vitatott gólnak köszönhetően hódította visszta a Brassó a szezon elején elvesztett címet. Másodjára december 23-án Csíkszeredában találkoztak. Mondani sem kell, hogy ismét megtelt a csarnok. A HSC nagyon kitett magáért, többet próbálkozott, mint ellenfele, de nem volt olyan hatékony, így ismét a Brassó győzött, bár a szeredaiaknak is kijárt az elismerés a szurkolóktól a meccs végén. Harmadjára karácsony másnapján Brassóban fognak egymásnak feszülni a nagy riválisok, és gyaníthatóan ezúttal is meg fog telni a lelátó az izgalmas, jó hokira kíváncsi szurkolókkal.

bra-hsc

Még 15 mérkőzés, 45 megszerezhető pont vár a csapatokra, és míg a Brassó a minél jobb playoff-pozícióért küzd, a HSC folyamatosan az utolsó szalmaszálakba próbál kapaszkodni, hogy elérjen egy rájátszást érő helyet. A szeredaiak számára reálisan már csak a 6. hely tűnik elérhetőnek. Az első négy előnye hatalmas, a Debrecen is több, mint 7 meccs előnyben van, az UTE, Ferencváros kettős viszont még megfogható. Ehhez azonban győzni kellene Brassóban. Persze ez az a csata, ahol senkinek nem szükséges plusz motiváció, mindenki pontosan tudja, hogy a legnagyobb rivális ellen játszik. A legnagyobb nyertese ennek a közönség lehet, a nézőkre az utolsó pillanatokig nyílt, kiélezett presztízscsata vár.

Brassó–HSC Csíkszereda 3-2

   

A csíkszeredaiak hiába játszottak jól, újabb vereséget szenvedtek erdélyi riválisukkal szemben egy izgalmas mérkőzésen.

A mérkőzés 46. másodpercében emberelőnybe került a HSC Nagy Csaba büntetése nyomán, a vendégek felálltak, Spady kék vonalas lövésébe beleért Molnár Zsombor, így megszerezték a vezetést (0-1). A bekapott gól után hajtott az egyenlítésért a Brassó, a kék-fehérek pedig az ellentámadásokra építettek. A 6. percben Hietamakit kiküldték bottal akasztásért, ám második előnyében nem játszott jól a HSC. A harmad közepétől nyílt játék folyt, a 11. percben pedig eljött az első brassói emberelőny. A hazaiak jól járatták a korongot, de eredménytelenül. A 17. percben egyenlített a Brassó, Peter Klouda a bedobókör magasságából bevágta a korongot a jobb felső sarokba (1-1). 11 másodperccel a játékrész vége előtt Farkas Tamás kapott kétperces büntetést, ami áthúzódott a második húsz percre.

A második harmad elején kivédekezte az emberhátrányt a HSC. Egy perc sem telt el, amikor Spady 2+10 perces büntetést kapott, a harmadik emberelőnyét pedig kihasználta a Brassó, 4 másodperccel a lejárta előtt Hietamaki lőtte be a korongot Raitums kapujába (2-1). A 31. percben Gecse Hugó gáncsolt egy brassóit, a vendégek kibekkelték a hátrányt. A játékrész végén Molnár Zsolt kiugrott, Raitums védte a szólót, majd 40 másodperc eltéréssel előbb a vendégektől Bíró Mátyás, majd a hazaiaktól Hietamaki ült ki a büntetőpadra. Az első harmadhoz képest a hazaiak pontosabban játszottak, kevésbé engedtek teret a csíkszeredaiaknak.

A záró húsz percet 4 a 4 ellen kezdték a felek, ez a brassóiaknak kedvezett, az 54. másodpercben Obsut passzát Saluga váltotta góljra (3-1). A 40
másodpercnyi előnyben felállt a HSC, amit Bíró Mátyás kapu elé betett korongja után Bors révén kihasznált (3-2). A harmad eleji gyors gólváltás után is nyíltan játszottak a csapatok. A 45. percben kiküldték Antal Zsombort, miután odaütött a korongot birtokló Raitumsnak. A csíkszeredaiak nem éltek az emberelőnyös lehetőséggel. A harmad közepe táján Sátek ült ki a büntetőpadra, a Brassó pontatlanul játszott az emberelőny során. A HSC hajtott az egyenlítésért, megvoltak a helyzeteik, ám a befejezések nem sikerültek. A végén Raitums lekorcsolyázott, Dreberg időt kért, 9 másodperccel a vége előtt Obsutot kiállították, mindhiába. A Brassó 3-2-re nyert, így 6 nap alatt 3-szor győzte le a HSC-t, mindannyiszor izgalmas csatában.

Jerry Andersson, vezetőedző, Brassó: ”Az elején nekünk volt néhány helyzetünk, de igazából csak a második harmadtól tudtuk a saját játékunkat játszani. Nem könnyű háromszor egymás után ugyanazzal az ellenféllel játszani. Ez meg is látszott a játékunkon, nem voltunk olyan fegyelmezettek és nem koncentráltunk úgy, mint a legutóbbi meccsen, amit 4-1-re nyertünk meg. A legfontosabb azonban az újabb 3 pont. Mindenesetre megnézem a meccs felvételét, mert a hibáinkat minél hamarabb ki kell javítanunk. Fontos győzelmet arattunk, és örülünk, hogy idén ötödszörre is legyőztük a HSC-t a MOL Ligában.

Christer Dreberg, vezetőedző, HSC Csíkszereda: “Jól kezdtünk, emberelőnyben a vezetést is megszereztük gyorsan. Az első 6-7 percben még két tiszta helyzetünk volt, de nem lőttük be azokat. Aztán viszont visszaestünk. A második harmad jobban sikerült, de túl sok lehetőséget hagytunk kihasználatlanul. A második gól védelmi hibából érkezett, meglehetősen szerencsétlen körülmények között, egy korong jóformán bepattant a hálónkba. Sajnos mi sokkal kevesebb hasonló lehetőséget alakítunk ki az ellenfelek kapuja előtt. A harmadik harmadban mindkét csapatnak voltak lehetőségei, de csak egyet-egyet használtak ki ezek közül. Szoros meccset játszottunk, a legnagyobb gondunk az, hogy nagyon ritkán vagyunk képesek kettőnél több gólt szerezni. Sok a fiatal, tapasztalatlan játékosunk, és nehéz olyan rutinos csapatok ellen felvenni a harcot, mint a Brassó, ahol egy Mihály Árpád vagy egy Obsut játszik.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1650 néző. Játékvezetők: Lascar, Butucel, Peter, Siko.
Polc: 93,3% (Fülöp)
K
Raitums: 90,6% (Ruczuj)
Filip, Obsut, Fodor, Saluga, Klouda
1
Salló, Spady, Salonen, Sátek, Molnár Zsombor
János, Hietamaki, Molnár Zsolt, Mihály Á., Virág
2
Bors, Mihály E., Tranca, Farkas, Papp
Imecs, Nagy Cs., Antal, Zsók, Petres
3
Nagy I., Gecse, Heffernan, Bíró M., Bíró T.
Mátyás, Bálint, Péter Zs., Márton
4
Bíró O., Molnár Z., Geréb, Rokaly
Jerry Bjorn Andersson, Hakan Nygren
E
Christer Dreberg, Gál Sándor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:05 SCC PP Sátek Spady Salló
1-1 16:28 BRA Klouda Obsut Zsók
2-1 24:37 BRA PP Mihály Á.
3-1 40:54 BRA Saluga Obsut Filip
3-2 41:48 SCC PP Tranca Bíró M. Bors
32 Kapura lövések száma 30
10 Kiállításpercek 22

A Brassó–HSC fotói

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum